MISTET DATTEREN: Torsdag formiddag døde Geir Lippestads 17 år gamle datter Rebekka. Den unge jenta var multihandikappet som følge av en alvorlig muskelsykdom og hadde slitt med svak helse over en lengre periode.  Foto: NTB scanpix
MISTET DATTEREN: Torsdag formiddag døde Geir Lippestads 17 år gamle datter Rebekka. Den unge jenta var multihandikappet som følge av en alvorlig muskelsykdom og hadde slitt med svak helse over en lengre periode. Foto: NTB scanpixVis mer

Geir Lippestads datter er død

Forsvarsadvokatens 17 år gamle datter døde etter lang tids sykdom.

SEOGHØR.NO: Advokat Geir Lippestad mistet torsdag sin eldste datter Rebekka, som i mange år har slitt med svak helse. Hun ble bare 17 år gammel.

- Geir Lippestad er i dyp sorg, og ønsker ikke å kommentere saken, men sier at familien er innforstått med og godkjenner at media omtaler dødsfallet, sier hans kollega Vibeke Hein Bæra til VG.

Rebekka sovnet stille inn torsdag formiddag, med sine nære og kjære rundt seg.

Bæra sier til VG at det bare er én ting Lippestad vil si til pressen etter å ha mistet datteren: «Himmelen har fått en ny engel, Rebekka har reist».


Lippestads datter ble født med en alvorlig muskelsykdom, og har de siste årene vært avhengig av respirator for å kunne puste.

- Hadde du sett journalen hennes ville du kanskje spurt deg selv om dette er et verdig liv. Men vi syntes det. Hun smiler og ler, og kan for det meste bo hjemme, har Lippestad tidligere uttalt om Rebekkas tilstand.

Forsvarsadvokatens eldstedatter har vært døden nær flere ganger. Senest i fjor vinter fortalte Lippestad at han fryktet for datterens liv etter at hun hadde pådratt seg en blodforgiftning.

LES OGSÅ: - Han er drømmemannen på alle mulige møter