UTE: Gaute Ormåsen trakk det korteste strået lørdag kveld, og måtte forlate «Stjernekamp». Foto: NRK
UTE: Gaute Ormåsen trakk det korteste strået lørdag kveld, og måtte forlate «Stjernekamp». Foto: NRKVis mer

«Stjernekamp» 2017:

Gaute Ormåsen slått ut av «Stjernekamp»

- Tusen hjertelig takk til alle som har stemt på meg, sa Gaute etter sending.

Det begynner å tilspisse seg i årets «Stjernekamp»-sesong, og i kveld måtte den sjette av totalt ti deltakere forlate den direktesendte sangkonkurransen.

Denne gang var det Gaute Ormåsen som trakk det korteste strået hos tv-seerne, og han var dermed pent nødt til å takke for seg etter kveldens sending.

Det var kontrastenes aften i ukas «Stjernekamp», med både hardrock-sjangeren og akustiske toner på programmet. Gaute sang både «Breaking the Law» og «Ei krasafaren steinbu». Dagbladets anmelder trillet henholdsvis en treer og en firer på terningen.

- Det føles litt delt. Det hadde vært gøy å være med videre, men samtidig er det sinnssykt deilig å ha ordentlig søndag. Jeg må si tusen hjertelig takk til alle som har stemt på meg, fortalte Gaute i programmet.

Hardrock

Med Ormåsen ute av konkurransen, står Didrik Solli-Tangen, Ida Maria, Adam Douglas og Lisa Børud igjen i kampen om å bli Norges ultimate entertainer.

Forrige uke var det Melodi Grand Prix-stjernen Aleksander Walmann (31) som måtte forlate «Stjernekamp», etter å ha brynet seg på amerikansk blues.

TÅRER: «Stjernekamp»-artistene skulle synge opera, noe Nicoline Berg synes var ekstra skummelt. - Jeg gruer meg helt jævlig. Video: NRK Vis mer Vis mer

I kveld hadde NRK hanket inn gitarist Berit Hagen, bedre kjent under kallenavnet The Commander-In-Chief, til å være sjangerekspert i i hardrock, mens Unni Wilhelmsen tok seg av den akustiske biten. Musikkeskspertpanelet besto ellers av Mona B. Riise og Thomas Felberg.

Det gjenstår altså tre programmer igjen i årets sesong. Finalen blir arrangert 28. oktober, og før den tid skal deltakerne rekke innom sjangrene disko og musikal. Det vil i tillegg bli gruppeoppgaver fremover.

Seersuksess

Kåre Magnus Bergh har vært programleder for «Stjernekamp» siden første sesong i 2012. Han får følge av nevnte Mona B. Riise og Thomas Felberg, som er fast musikkekspertpanel i hvert program

I fjor høst var det Knut Anders Sørum som stakk av med seieren. Året før var det Maria Haukaas Mittet som vant konkurransen.

«Stjernekamp» er en av NRKs største seermagneter, og knuste TV 2-konkurrenten «Skal vi danse» på seertall i fjor høst.

Mediacoms Marianne Massaiu uttalte i september at de to programmene har byttet posisjon siden sistnevnte debuterte på NRK i 2012.

- «Stjernekamp» har bygget seg opp sesong for sesong. De har stjålet seere fra «Skal vi danse» både sending for sending og år for år, og har tatt posisjonen som det største lørdagsprogrammet, slo Massaiu fast.

LES OGSÅ: Ari Behn gjør som Märtha Louise