Katarina Flatland klar for «Idol»:

- Gaute Ormåsen har vært et stort «crush»

Katarina Flatland har nærmest vokst opp med «Idol». Nå skal hun lede programmet.

NY PROGRAMLEDER: Bonderomantikken har denne høsten blitt byttet ut med popstjernesdrømmer. I kveld er Katarina Flatland klar som dommer for den 10. sesongen av «Idol». Overfor Se og Hør røper hun at hun en gang i tiden hadde «crush» på Gaute Ormåsen. Foto: Christian Roth Christensen / NTB scanpix
NY PROGRAMLEDER: Bonderomantikken har denne høsten blitt byttet ut med popstjernesdrømmer. I kveld er Katarina Flatland klar som dommer for den 10. sesongen av «Idol». Overfor Se og Hør røper hun at hun en gang i tiden hadde «crush» på Gaute Ormåsen. Foto: Christian Roth Christensen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

15 år etter at Kurt Nilsen (39) slo Gaute Ormåsen (35) i finalen, og dermed stakk av med Norges første «Idol»-seier, går programmet i kveld løs på sin tiende sesong.

Og denne høsten bytter Katarina Flatland (29) bort bonde-flørting og drømmen om den store kjærligheten i «Jakten på kjærligheten» med musikk, popstjernedrømmer og dommer-krangel som ny programleder for «Idol».

Tv-crush

Selv om «Idol» byr på en annen type nerver og dramatikk enn hun har vært borti tidligere, kan det likevel være Flatland for bruk for noen av sine erfaringer som «Kirsten giftekniv» også denne høsten.

Som så mange andre norske jenter, kan 29-åringen nemlig avsløre at hun som ung hadde et spesielt godt øye til flere av «Idol»-deltakerne på tv-skjermen.

- Jeg har hatt crush på en del «Idol»-deltakere. Jeg burde kanskje ikke si det, men det er en del år siden, altså. Jeg var veldig forelsket i David Pedersen fra første sesong. Og Gaute Ormåsen har også vært et stort «crush».

Når 29-åringen nå har fått i oppgave å lede det veletablerte talentprogrammet, er det under ganske andre omstendigheter. Flatland, som i sommer giftet seg med Harald Dobloug (29), har lang erfaring som programleder, og er kjent fra blant annet «Sønner av Norge» og «Sommertid», i tillegg til «Jakten på kjærligheten», som hun har ledet siden 2014.

Saken fortsetter nedenfor.

KLARE FOR «IDOL»: Tshawe Baqwa, Silje Larsen Borgan, programleder Katarina Flatland og Gunnar Greve er i høst klar for å finne Norges neste «Idol». Her fra årets audition i Bergen. Foto: TV 2
KLARE FOR «IDOL»: Tshawe Baqwa, Silje Larsen Borgan, programleder Katarina Flatland og Gunnar Greve er i høst klar for å finne Norges neste «Idol». Her fra årets audition i Bergen. Foto: TV 2 Vis mer

Selv legger ikke Flatland skjul på at det blir ekstra gøy å lede et program hun har et så stort forhold til.

- Jeg har jo alltid sett på «Idol», så nå blir det jo veldig gøy å skulle lede det selv.

Direktesendt tv byr likevel på noen ekstra spenningsmomenter, og det er spesielt én ting Flatland frykter, når seerne skal stemme frem sine favoritter.

- Min store skrekk er å lese opp feil navn på hvem som har gått videre. Sånn som ble gjort under årets Oscar-utdeling. Ellers tror jeg at det meste skal gå bra. Jeg er jo godt vant med spente deltakere og mye nerver fra «Jakten på kjærligheten».

- Ingen sangtalent

Selv om hun har vært å se på tv-skjermen siden hun var bare 19 år gammel, er ikke Flatland av dem som nødvendigvis hadde stilt opp som deltaker.

- «Idol» har aldri vært noen drøm for meg, men det har med det faktum å gjøre at jeg ikke er noe sangtalent. I mangel på en stemmeprakt, overlater jeg denne konkurransen til andre.

Flatland understreker for øvrig at det å synge innebærer en helt annen type personlig blottlegging enn det gjør å være programleder.

At deltakerne leverer noe veldig personlig for dommerpanelet, mener hun gjør at det er lett å sympatisere med deltakerne i sin rolle som programleder.

«IDOL»: Katarina Flatland leder denne høsten jakten på Norges neste Idol. Foto. Andreas Fadum
«IDOL»: Katarina Flatland leder denne høsten jakten på Norges neste Idol. Foto. Andreas Fadum Vis mer

- Jeg trodde kanskje det ville være tøffest å se de unge få «Idol»-drømmen knust, men det er det faktisk ikke, for jeg opplever ofte at de har en uredd holdning til livet. Det er langt verre med dem som kanskje er 30-35 år, og som har hatt denne drømmen i en årrekke uten å tørre å gjennomføre den før nå. Noen har kanskje med seg familien og greier, har hun tidligere forklart til Dagbladet.

At hun sympatiserer med deltakerne, har også fått det til å gå en kule varmt hva gjelder dommerpanelets konklusjoner.

- Jeg har sendt meldinger til dommerne hvor jeg uttrykte min klare mening over enkelte ting.

Saken fortsetter nedenfor.

Katarina Flatland og Fredrik Græsvik intervjues i forbindelse med at de leder TV2-programmet "God sommer Norge" sammen. Katarina Flatland forteller om da kjæresten Harald Dobloug fridde til henne, og om bryllupsplanene. Vis mer

- Beyonce er dronninga

Noen «Idol»-deltakelse ble det altså aldri på 29-åringen, men om hun noen gang skulle ha sunget for å vinne dommernes gunst, tror Flatland at hun ville gått for en akustisk versjon av en stor låt.

- Det er fordi jeg synes det er gøy å lage sitt eget ut av noe kjent. Jeg synes ofte det blir vedlig fint, forklarer hun.

Programmets navn legger lista høyt hva kommer til egenskaper hos vinneren, og nettopp det at personen skal kunne by på mer enn en vakker stemme om «Idol»-tittelen skal vinnes, skiller programmet fra andre talentprogrammer.

Selv har også Flatland hatt sine helt store idoler i en årrekke.

- Beyoncé er dronninga. Hun er smart, dyktig og rett og slett rå. Jeg var også Britney-fan, men etter konserten i Oslo mistet hun noen stjerner hos meg, altså.

LES OGSÅ: Røpet babynavnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer