POPULÆR: Gaute bruker kjendisstatusen på å være et godt forbilde for barn og unge. Foto: Werner Juvik, Se og Hør
POPULÆR: Gaute bruker kjendisstatusen på å være et godt forbilde for barn og unge. Foto: Werner Juvik, Se og Hør Vis mer

Gaute fikk røykepris

- Jeg ønsker å være et forbilde for unge folk, sier den blide tv-kjendisen.

Publisert

Prisbelønt!


Gaute Grøtta Grav kan skilte med programledererfaring fra blant annet Farmen og Sone 2. Nå kan han også føre opp "prisvinner" på cv'en.


Onsdag fikk den livlige tv-kjendisen Røykfriprisen 2005 av Kreftforeningen. Årsaken er at han tar et offentlig standpunkt mot tobakk, står for sunne verdier og går foran som et godt eksempel.


- Det blir helt feil å rave rundt full, og røyking er jeg veldig i mot. Hvis man ønsker energi, er det fullstendig feil å tilføre kroppen gift, sier Gaute, som absolutt vet hva det vil si å være energisk!


- Han fortjener prisen fordi han ikke er redd for å ta standpunkt mot røyk og rusmidler, og fordi han aktivt bruker kjendisstatusen sin til å være en god rollemodell for barn og ungdom, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.


Gaute spilte flere låter med bandet sitt "Gaute and the Goodfellas" under prisutdelingen i Oslo.


- Vi har tolv blåsere, og det er skikkelig big daddy-musikk, gliser prisvinneren.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer