Jahn Teigen:

Gården solgt over takst: - Veldig lettet

Den avdøde artistlegendens gård i Sverige har omsider fått nye eiere.

SOLGT: Jahn Teigen bodde alene på herregården i Sverige fram til sin død. Nå er eiendommen solgt. Foto: Tor Kvello/ Se og Hør
SOLGT: Jahn Teigen bodde alene på herregården i Sverige fram til sin død. Nå er eiendommen solgt. Foto: Tor Kvello/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor sommer ble det kjent at Jahn Teigens datter Sara Skorgan Teigen (36) skulle kvitte seg med farens herregård i Ystad i Skåne i Sverige. Der bodde den kjente musikeren og showmannen alene fra 2006 og frem til sin død i februar 2020.

Men eiendommen har vært vanskelig å selge, og i januar skrev Se og Hør at prakteiendommen fortsatt ikke hadde fått noen ny eier. Klockaregården består av tre hus på til sammen 400 kvadratmeter, der det eldste huset er over 200 år gammelt.

Nå bekrefter imidlertid Teigens datter til Her og Nå at eiendommen endelig har blitt solgt - nesten ett år etter at den ble lagt ut på markedet.

- Eiendommen er solgt, og jeg er superglad! Jeg er veldig lettet etter at den har stått tom i ett år. Det er deilig at noen skal fylle den med liv igjen. Jeg synes det er kjempefint, sier Sara Skorgan Teigen til ukebladet.

ADIEU: Jahn Teigens datter, Sara Skorgan Teigen, fremførte en rørende versjon av «Adieu» i hans bisettelse i Tønsberg domkirke. Bilder fra NRK Vis mer

Salget fant sted i begynnelsen av mai.

Megler Tor Ekström opplyser til Se og Hør at eiendommen ble solgt for 7 000 000 svenske kroner, noe som er 250 000 over prisantydningen på 6 750 000 svenske kroner.

- Det er en lokal familie som har kjøpt stedet. De tar over mandag 24. mai, sier Ekström.

Ga pandemien skylden

Skorgan Teigen forklarer videre til ukebladet at det var mange norske interessenter, men at det til slutt var noen fra Malmö som kjøpte herregården, som kan skilte med eget musikkstudio, fem soverom og park.

Megler Tor Ekström mente tidligere i år at det er pandemien som hindret herregården i å bli solgt.

- Vi har mange interessenter, mest nordmenn. Hadde det vært åpne grenser, hadde eiendommen vært solgt for lenge siden, sa Ekström til Her og Nå.

Det var ham som også sto for salget da Teigen tok over eiendommen i sin tid. Han bodde alene på gården, på den 8733 kvadratmeter store tomta.

- EN TRØST: Jahn Teigens datter og ekskone gjestet «Lindmo», hvor de åpnet opp om tida etter hans død. Video med tillatelse: NRK Vis mer

Måtte tenke seg om

I fjor sommer la Skorgan Teigen ikke skjul på at hun måtte tenke seg lenge om før hun bestemte seg for å selge den berømte farens gård i Sverige.

- Det blir for stort for meg, jeg har ikke mulighet til å sitte med gården nå. I min livssituasjon er det ikke bare å flytte til Skåne, og da er jeg nødt til å selge til noen som kan ta vare på den, sa hun til Se og Hør den gang.

Jahn Teigen flyttet til Sverige i 2006, og gården i Skåne ble hans hjem fram til hans død i fjor. Der levde han et tilbaketrukket liv fra rampelyset han i flere årtier hadde vært en del av.

MIN FØRSTE KJÆRLIGHET: Anita Skorgan og Jahn Teigen var gift i tre år, før de gikk hver til sitt, men venner, det har de forblitt. Se den rørende hyllesten i hans bisettelse her. Bilder fra NRK Vis mer

Dette sa den avdøde artisten om valget om å flytte til Dagbladet i 2016:

- Jeg må følge mitt eget kompass, ellers blir jeg ulykkelig. Nå er jeg verdens lykkeligste mann. Helt alene.

LES OGSÅ: Røper gladnyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer