«Skal vi danse»-dommerne om Frank Løkes trusler:

- Går utover mange om han ødelegger

«Skal vi danse»-dommerne spår dommedag om Frank Løke dukker opp.

TRUER MED «COMEBACK»: «Skal vi danse»-dommerne er klar i sin mening om hva de synes om Frank Løkes plan om å trosse TV 2s avgjørelse om «Skal vi danse»-finalen. Foto: NTB Scanpix
TRUER MED «COMEBACK»: «Skal vi danse»-dommerne er klar i sin mening om hva de synes om Frank Løkes plan om å trosse TV 2s avgjørelse om «Skal vi danse»-finalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Lørdag kunne Se og Hør melde at Frank Løke (38) - i motsetning til alle andre deltakere - nektes å delta på finalen av «Skal vi danse» til helgen.

TV 2 bryter dermed en årelang tradisjon, men begrunner valget med at Løke «bevisst brøt med produksjonens retningslinjer og at han dermed brøt grunnlaget for videre samarbeid».

Overfor Se og Hør forklarte 38-åringen i helgen at «kanalen selv må få lov til å bestemme hvem de inviterer til fest», men truet etterpå, i et innlegg på Instagram, med å troppe opp likevel. Det er det ikke alle som setter like stor pris på.

Årets fire dommere, Tore Petterson (39), Merete Lingjærde (56), Trine Dehli Cleve (58) og Egor Filipenko (30), har alle sine tanker om hva som kan skje dersom Løke velger å trosse TV 2 lørdag kveld. Ikke alle reagerer like sterkt, og enkelte gir nærmest blanke i om han velger å troppe opp.

DET FØRSTE INTERVJUET: Frank Løke er hjemme igjen etter «Skal vi danse»-skandalen. Se det første intervjuet med ham her. Reporter: Linn Christin Marthinussen. Video: Andreas Fadum / Dagbladet Vis mer

- Brøt reglene og ble kastet ut

- I første omgang lurer jeg på hva han skal gjøre der? Jeg hadde ikke reagert personlig om han dukket opp, men jeg tenker at vi på lørdag skal vi feire denne sesongen og dem som har jobbet hele løpet ut, forteller dommer Merete Lingjærde til Se og Hør.

Gjennom sesongen, før Løke ble kastet ut, var hun aldri spesielt begeistret for hans danseferdigheter. Han høstet dårlige poengsummer hver uke, og ble etter hvert avhengig av showelementet som et frieri til seerne. Det synes ikke dommeren noe om.

- Han brøt reglene og ble kastet ut, og da tenker jeg at det blir feil om han skal troppe opp. Jeg tenker at det er rart at han har lyst til å ødelegge, og skjønner ærlig talt ikke poenget. Jeg skjønner heller ikke hvorfor man skal ha lyst til å komme når man ikke fikk fullføre, sier kun kontant.

En annen dommer som håper Frank Løke holder seg unna bråk lørdag kveld er Tore Petterson (38). Han hadde tidligere i høst en aldri så liten feide med deltakeren, etter å ha blitt hengt ut på Instagram. Like etter Løkes bombe på nettet la Tore ut en beskjed på Instagram rettet mot Løkes uttalelser.

Saken fortsetter nedenfor.

SKVÆRER OPP: Da Frank Løke tidligere denne uken hang ut «Skal vi danse»-dommerne i sosiale medier, reagerte dommer Tore Petterson. Nå snakker de ut. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

- Ingen stor skade

- Tøffe gutter mobber ikke. Bruk heller statusen din på å forebygge mobbing, ikke legaliser det!, skrev han.

På spørsmål fra Se og Hør om hva han tror helgen bringer dersom den tidligere håndballspilleren tropper opp i Nydalen lørdag kveld, svarer han følgende:

- Det er helt normalt i realitysammenheng at man ikke får delta i finaler dersom man har brutt kontrakten. Jeg kan derimot ikke se for meg at han kommer til å gjøre noe stor skade om han bare sitter i salen, men jeg håper han holder seg unna sendingens innhold, forteller han.

Samtlige av årets deltakere skal nemlig danse under den direktesendte finalen. Det får ikke Løke lov til. Han er bannlyst fra hele finalen, men har hintet om at han muligens dukker opp.

Saken fortsetter nedenfor.

EKSKJÆRESTER: VGTV-profil Morten Hegseth (32) er blant deltakerne i årets «Skal vi danse». I dommerpanelet sitter ekskjæresten Tore Petterson (39). Reporter: Miriam Bakkejord Video: Kevin Smilden Vis mer

- Han er jo et oppegående voksent menneske, så regner med at han følger anmodningene han har fått. Det går ut over mange mennesker som jobber for å få et godt program om han dukker opp og kødder det til, forteller Petterson, som tilføyer at han mener Frank i grunn har svart godt for seg under hele denne prosessen.

- Hyggelig om han dukker opp

Egor Filipenko er i motsetning til de to ovennevnte dommerne ikke spesielt skeptisk til Frank Løke. Om den tidligere håndballproffen velger å dukke opp på lørdag, tror han det kommer til å gå fint for seg.

- Jeg hilser på han om han kommer, og det er bare hyggelig at han dukker opp. Jeg skal ikke ta stilling til produksjonens avgjørelse om han bør få lov eller ikke. Vi driver med showbiz, og alt mulig kan skje. Jeg tror kanskje han oppførte seg litt dårlig i ettertid, men jeg har ikke pratet med ham i ettertid, og kan derfor egentlig ikke si så mye om dette, understreker han.

Trine Dehli Cleve sier mye av det samme som dommerkollegaen.

Saken fortsetter under:

- Jeg synes jo ikke noe om det stuntet til Frank, men det får stå på hans kappe det. Jeg har ikke noe annen mening om det. Den saken ble håndtert av de som bestemmer, og det må man bare respektere, sier hun.

- Fikk ikke sagt ha det

Selv blir Frank Løke noe overrasket over «Skal vi danse»-dommernes uttalelser.

- Jeg kommer eventuelt ikke dit for å gratulere dommerne for en fin sesong, jeg kommer dit for å gratulere vinneren. Jeg kommer dit også for å hilse på de andre deltakerne igjen. Jeg fikk jo ikke sagt noe ordentlig ha det sist, sier han til Se og Hør, og understreker at han i så fall ikke ønsker å lage noe kvalme.

Om Løke kommer til å dukke opp til lørdagens «Skal vi danse»-finale, gjenstår å se.

LES OGSÅ: Her er utlandets villeste «Skal vi danse»-øyeblikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer