RYKER BARTEN?:  Tor Fløysvik utfordret "Skal vi danse"-stjernen Hallvard Flatland til å fjerne sin berømte bart under lørdagens sending. Det får barteentusiaster til å reagere. Kanskje ikke så rart når man ser disse bildene...
RYKER BARTEN?: Tor Fløysvik utfordret "Skal vi danse"-stjernen Hallvard Flatland til å fjerne sin berømte bart under lørdagens sending. Det får barteentusiaster til å reagere. Kanskje ikke så rart når man ser disse bildene...Vis mer

Går til full kamp mot TV 2

- Dette er et rent overgrep, sier styremedlem i Den Norske Mustasjklubben.

SEHER.NO: Hallvard Flatland (52) ble tatt på senga da "Skal vi danse"-dommer Tor Fløysvik under lørdagens sending utfordret han til å fjerne sin berømte bart. Hårveksten på overleppa har nemlig vært med Flatland lenge før han slo igjennom som "Casino"-general på 80-tallet.

- Jeg har hatt barten siden jeg var 19, og den var sist av for 20 år siden, etter et uhell med skjeggtrimmeren, fortalte Hallvard til Seher.no etter lørdagens danseshow.

Langt fra alle er like fornøyde med forslaget den tidligere TVNorge-programlederen nå har blitt forelagt. Styremedlem av DNM (Den Norske Mustachclub, journ. anm.), Ole Skibnes, er nemlig i harnisk over at Flatland i det hele tatt vurderer å gi etter for presset.

- Irriterende!
- At Hallvard skal være nødt til å ta bort mustasjen sin, det irriterer meg! Man tar jo bort personligheten hans. Dette er et rent overgrep, tordner Skibnes.

Bør Flatland ta barten? Stem til høyre i saken? 

Skibnes, som ved siden av styrevervet i mustasjeklubben, jobber i politiet, håper inderlig at 52 år gamle Hallvard beholder manken på overleppa. Men han innrømmer at det hele også blir sagt med glimt i øyet.

- Jeg representerer både mustasjklubben - og ikke minst meg selv. Jeg er jo trønder, og vi er tross alt kjent som et folkeslag med bart - jeg kaller det brukbart. I klubben har vi regler som sier at vi skal fremme menn med mustasjer. Men vi er ganske sta og egne, så vi sier det selvsagt også med et snev av humor.

Sendte mail til TV 2
Likevel: Så langt har det gått at Ole Skibnes har sendt en mail til "Skal vi danse"-redaksjonen, der han oppfordrer Flatland til å ikke gi etter for oppfordringen fra dansedommer Fløysvik.

"Jeg er styremedlem av DNM (Den Norske Mustachclub), og har noen negative betraktninger vedr. programmet "Skal vi danse". Der gjør dommeren det til et nummer at Flatland skal ta sin mustache!!! Er det et ønske fra dommeren å håne og nedverdige Flatland? skriver Skipnes.

I mailen utdyper han hvorfor han mener dette ikke er "holdbart".

"Han har hatt mustasjen siden han var 19 år, og det er et vakkert, trygt og gjenkjennelig ytre for Flatland. Se vårt kongehus, der de yngre og positive personer har skjegg/mustasje (endelig). Vi i DNM vil støtte Flatland fullt ut dersom han avstår fra dette vanvittige forslaget".

Til Seher.no understreker mustasjeentusiasten at mennesker med bart ofte blir sett litt ned på.

- I enkelte miljøer er det sånn at bare de med glatt hud, skjorte og slips blir akseptert i sosiale sammenhenger. Vi er på en måte lavere på rangstigen. Men sånn er og bør det ikke være, sier han.

- Ble tatt på senga
På sin egen "Skal vi danse"-blogg forteller nå Flatland hva han egentlig tenkte i det øyeblikket barten hans ble nevnt av dommer Fløysvik.

"Det utspillet er jeg sikker på at han hadde tenkt på en stund... Så der stod jeg da - etter jive'n med Alexandra. Med kamera midt i ansiktet og flere hundre tusen klistret foran TV-skjermene, må jeg vel innrømme at jeg ble tatt litt på senga. Og mot til å si nei hadde jeg faktisk ikke", skriver han.

Den danseglade TV-kjendisen innrømmer at han skjelver litt i buksene - eller barten - før lørdagen som kommer.

"Ikke før var duellen mot Charter-Svein i havn, før dommer Tor stod på parketten og minnet meg på hva jeg hadde lovet: At jeg skulle ta barten - mot at han anla bart! Strålende! Så nå går jeg og smågruer meg til lørdag, mens Tor via SMS har forsikret meg om at han gjødsler seg under nesa for å få fart på groingen".

Får gratis bartevoks
Ole Skibnes lover Hallvard "gull og grønne skoger" dersom han ikke bøyer seg for Fløysviks forslag.

"I tillegg kan det opplyses at jeg er bartevoksprodusent og at Flatland vil få ett års forbruk på bartevoks dersom han avstår fra å ta barten, skriver han i mailen til TV 2.
www.tv2

- Tror du personlig at Hallvard Flatland kommer til å fjerne barten sin, Ole?

- Jeg kjenner ikke Flatland, men hvis han tar den - da skuffer han stort. Hvorfor f... skulle han gjøre det? Og det mener jeg helt seriøst, sier Ole Skibnes i Den Norske Mustasjklubben til Seher.no.

 - Det er min bart!
Informasjonsansvarlig i TV 2, Unn Grethe Berge, forteller til Seher.no at det var sekretæren i informasjonsavdelingen som først fikk mailen fra Ole Skibnes. Mailen ble umiddelbart sendt til Berge, før den igjen ble videresendt til hovedpersonen selv, Hallvard Flatland.

- Det er helt fantastisk at det er så mye engasjement rundt Flatlands bart. Utspillet til Fløysvik fikk jo mye mer oppmerksomhet enn man kunne drømme om, sier hun.


- Hvordan reagerte Flatland på mailen?

- Hallvard synes jo også at det er morsomt med et slikt engasjement. Han sier at "Det er min bart!", og det er jo det vi forholder oss til i TV2. Det er hans valg om han tar barten eller ikke til lørdag, smiler Unn Grethe Berge til Seher.no.

Mer om Ole Skibnes og Den norske Mustasjklubben finner du her (Ekstern lenke).

"Skal vi danse" ser du på TV 2 lørdager klokka 19.30.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Svein Østvik: - Den siste dansen var vanskelig