DEN GANG DA: Her er Donald Trump og Melania avbildet sammen med Vogue-redaktør Anna Wintour under en fest i New York i 2005, samme år som Melania prydet forsiden på magasinet. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Her er Donald Trump og Melania avbildet sammen med Vogue-redaktør Anna Wintour under en fest i New York i 2005, samme år som Melania prydet forsiden på magasinet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Melania Trump:

Går til frontalangrep på moteredaktør

- Viser hvor usikker og trangsynt Anna Wintour egentlig er.

Publisert

Forrige uke stilte motelegenden og redaktør i Vogue, Anna Wintour (69), opp i et større intervju med CNN, hvor hun streifet innom en rekke temaer, deriblant motemagasinets politiske dekning.

Wintour understreker blant annet at Vogue har tatt et standpunkt om å fronte demokratiske figurer, samt støtte opp under kvinner som eksempelvis Hillary Clinton (71) og Michelle Obama (55).

Som førstedame gjennom to presidentperioder, prydet eksempelvis sistnevnte magasinets forside hele tre ganger.

Kim Kardashian sikret seg flere eksemplarer av motemagasinet "Vogue" som hun selv prydet forsiden på. Hun kjøpte eksemplarene på en kiosk i Los Angeles. Vis mer

- Må ta et standpunkt

Selv om Vogue har hatt en årelang tradisjon om å fotografere nye førstedamer, har Melania Trump (48) blitt et unntak fra den regelen.

- Jeg mener det er veldig, veldig viktig å ta et standpunkt, og vi fremmer kvinner i vårt magasin som vi har tro på. Spesielt etter Hillary Clintons valgnederlag i 2016, mener vi at kvinner skal ha en lederposisjon og vi har til hensikt å støtte dem. (...) Du må stå opp for det du tror på, og ta et standpunkt, fortalte Wintour blant annet til CNN.

FÅR KRITIKK: Anna Wintour nevnte aldri Melania Trump i sitt intervju med CNN. Likevel får hun skarp kritikk fra talspersonen til USAs førstedame. Foto: NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Anna Wintour nevnte aldri Melania Trump i sitt intervju med CNN. Likevel får hun skarp kritikk fra talspersonen til USAs førstedame. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Melania Trump - som er tidligere modell - har riktignok vært avbildet på forsida av Vogue, men da i 2005 i forbindelse med giftermålet med Trump. Han var den gang kjent som realitystjerne.

- Overflatisk

Selv om Wintour aldri nevner Melania Trump ved navn under intervjuet med CNN, går førstedamens talsperson, Stephanie Grisham, nå til frontalangrep på redaktøren.

Artikkelen fortsetter under.

PÅ COVERET: Melania Trump avbildet på forsiden av amerikanske Vogue i februar 2005. Foto: Faksimile / Vogue
PÅ COVERET: Melania Trump avbildet på forsiden av amerikanske Vogue i februar 2005. Foto: Faksimile / Vogue Vis mer

«Å havne på coveret til Vogue, definerer ikke Mrs. Trump. Hun har allerede gjort det - lenge før hun ble førstedame. Hennes rolle som USAs førstedame og alt hun gjør, er langt viktigere enn en eller annen overflatisk fotoshoot og magasinforside. Dette er bare nok et eksempel på hvor partisk motemagasin-industrien er, og det viser hvor usikker og trangsynt Anna Wintour egentlig er. Dessverre er Mrs. Trump vant til slik meningspolariserende oppførsel», heter det i en kunngjøring fra Grisham, gjengitt av en rekke medier, deriblant USA Today.

Helt siden ektemannen ble valgt som president, har det gjentatte ganger stormet rundt hans kone. Dyre reiser, designerklær, og elleville eiendommer er bare et fåtall stikkord som har blitt utgangspunkt for kontroversielle medieoppslag.

Ydmyk beklagelse

Tidligere i år fikk man derimot et slående eksempel på at Melania Trump tar et knallhardt oppgjør med eventuelle uriktige opplysninger om henne som fremmes for offentligheten.

Den britiske storavisa The Daily Telegraph måtte i januar ta full retrett etter å ha trykket en artikkel om førstedamen som var full av usannheter. Den gigantiske kanossagangen innebar at hele artikkelen ble trukket, en ydmyk beklagelse og en «betydelig sum» i erstatning til Melania Trump, skrev avisa selv.

USAs førstedame har tidligere ikke lagt skjul på at hun har følt seg særdeles urettferdig behandlet.

Under et intervju med ABC News i fjor, der 48-åringen skulle promotere kampanjen «Be Best», som er ment for å bekjempe mobbing i nettopp sosiale medier, kom hun med følgende uttalelse:

- Jeg kan si at jeg er den mest mobbede personen i verden, hvis du virkelig ser hva folk skriver om meg.

LES OGSÅ: Stjernen siktet for hvitvasking

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer