Går til angrep på julemusikk

- Alle disse julesangene er som virus, sier Sondre Lerche.

FYRER LØS: Sondre Lerche legger ikke skjul på at han er kraftig lei av det store antallet juleplater som slippes hvert år. Foto: Espen Solli, Se og Hør
FYRER LØS: Sondre Lerche legger ikke skjul på at han er kraftig lei av det store antallet juleplater som slippes hvert år. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer

SEOGHØR.NO: Artist og «The Voice»-mentor Sondre Lerche (31) går i tirsdagens utgave av Dagbladet til angrep på det store antall julealbum og singler som utgis av hans norske og internasjonale kolleger.

«Det blir for mange sanger for mange ganger. For mye å ta inn uten å ha bedt om det. Og for mye av det samme, om og om igjen.

Sammenligner med virus

POPULÆR: Sondre Lerche har i flere år vært en av Norges mest populære artister. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
POPULÆR: Sondre Lerche har i flere år vært en av Norges mest populære artister. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

«Alle disse julesangene er som virus - de sprer seg og kommer sterkere og mer intenst tilbake for hvert år som går. Som gamle gaver i foreldet - eller ny - innpakning. Gaver som aldri slutter å gi, uansett hvor  mye du trygler om nåde og julefred,» skriver Lerche.Sondre - som i år for første gang kan feire jul med sin nye kjæreste, bloggeren Linnéa Myhre (23) - retter blant annet kritikk mot utallige nyinnspillinger av den tradisjonelle julelåten «Little Drummer Boy»:

«Bare i seinere tid har alksens krefter, fra Shaggy og Hanne Sørvaag til Lindstrøm og Justin Bieber, prøvd å gjenopplive dette liket uten hell. Kjære folkekjære artist med skumle planer for neste år. Vær så snill å la den ligge,» skriver han i Dagbladet-kronikken.

Oppfordrer kollegene til å tenke seg om

NYTT PAR: Tidligere i år ble det kjent at Sondre Lerche og bloggeren Linnéa  Myhre har funnet tonen.
NYTT PAR: Tidligere i år ble det kjent at Sondre Lerche og bloggeren Linnéa Myhre har funnet tonen. Vis mer

Lerche oppfordrer kolleger til å tenke seg godt om før de vurderer å gi ut nye versjoner av de kjente julesangene.«Jamring og inderlighet blir vanskeligere og vanskeligere å skille fra hverandre nå i julen, spesielt når alle synger på en gang. Snart foretrekker jeg bare at vi holder kjeft. Ja la oss alle holde godt kjeft og nyte ekte julefred for en gangs skyld,» skriver han.

Sondre Lerche sier via sin talsmann til Seoghør.no at han ikke ønsker å kommentere innlegget ytterligere.

LES OGSÅ: Derfor ble det guttefinale i «The Voice»