- Går ned i vekt med proteindiett

Men vår treningsekspert advarer mot popstjernens slankekur.

PROTEINDIETT: Popstjernen Marion Ravn kunne i forrige uke fortelle at hun går på en proteindiett for å gå ned i vekt til et «hemmelig» fotoopptak.  Foto: Stella Pictures
PROTEINDIETT: Popstjernen Marion Ravn kunne i forrige uke fortelle at hun går på en proteindiett for å gå ned i vekt til et «hemmelig» fotoopptak. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Proteindietter har fått mye oppmerksomhet i mediene de siste årene, ikke minst på grunn av alle kjendisene som sverger til slankemetoden.

Jessica Alba, Heidi Klum, Angelina Jolie og Reese Witherspoon er bare noen av de mange Hollywood-kvinnene som følger en matplan bestående av et høyt inntak proteiner, når de ønsker å gå ned noen kilo. 
 
Som følge av all medieomtalten har proteindietter også blitt populære blant andre kvinner og menn verden over, også her hjemme i Norge.

Og under plateselskapet Universals årlige sommerfest i forrige uke, kunne den norske popstjernen Marion Ravn (25) avsløre overfor VG at hun har benyttet seg av en slik diett for å gå ned i vekt til et «hemmelig» fotoopptak.

- Jeg har gått på proteindiett i en uke nå. Jeg har spist mye kylling og generelt sunn mat. Jeg ser resultater allerede. Selv om jeg ikke er opptatt av tallene på badevekten, merker jeg at jeg har fått flatere mage, sa hun til avisen.
 
Selv om proteindietter er effektive, er de ikke nødvendigvis sunne, og Seher.nos treningsekspert, Irene Mårdalen, ansvarlig redaktør for Personligtrening.no, advarer nå 25-åringen mot å gå for lenge på en slik slankekur.
 
- De fleste går ned i vekt når de starter på en diett, uansett om det er proteindiett, diett bestående av bare supper, eller andre dietter. Det betyr dessverre ikke at dietten er bra for deg. Tvert i mot. Dietter fører for de aller fleste til at du sprekker big time, og legger på deg det du har gått ned og kanskje litt mer etterpå. Proteindietten er ikke noe unntak, sier hun til Seher.no.

Ifølge Mårdalen er det naturlig at man merker en rask effekt av en slik diett, akkurat som Marion gjorde. Det endelige resultatet kan imidlertid bli noe helt annet dersom popstjernen ikke passer på.

- Man bør være forsiktig med å konkludere resultatet etter en uke. En diett hvor man fokuserer på høyt inntak av proteiner, betyr ofte også lite usunt fett og redusert energiinntak og dermed positiv effekt på vekten. Likevel ser vi at de aller fleste som går på en eller annen diett, sprekker og faller tilbake til gamle vaner, sier hun.

Treningseksperten advarer også andre mot å gå på slike «ekstrem-kurer», og mener det finnes andre, og sunnere metoder man kan benytte seg av for å gå ned i vekt.

- Mitt beste tips er å glemme alt av dietter og slankekurer. Det aller beste du kan gjøre for kroppen din – og for å få en flat mage slik Marion snakker om – er å gjøre små endringer i hverdagen som gir resultater over tid, sier Mårdalen.

Få flere gode tips om trening og kosthold fra Norges beste eksperter på Personligtrening.no!

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Slik mistet hun baby-fettet