Går i foreldrenes fotspor

Signe Violetta Askeland Andersen er datter av kunstner Unni Askeland og artist Eric Andersen. Nå satser hun fullt på musikken, og får støtte fra Alicia Keys og Lauryn Hill.

SEOGHØR.NO: Allerede som treåring begynte Signe Violetta Askeland Andersen (27) med musikk, og har siden den gang vært veldig opptatt av musikken. Som niåring var hun med på en plate sammen med Steinar Albrigtsen. Platen het «Kom ut og lek!», og var en plate mot barnearbeid.
 
Med multikulturelle foreldre som kunstner Unni Askeland (51) og artist Eric Andersen (70), har veien langs musikkstien vært innholdsrik.

- Med min far Eric Andersen som er en «singer-songwriter» har jeg vært så heldig og vokst opp og blitt inspirert av folk som Bob Dylan, Joni Mitchell, Leonard Cohen, Lou Reed, Rich Danko og Patti Smith. Det å møte og vokse opp med så mange sterke personligheter og flotte musikere har jeg lært utrolig mye og blitt oppmuntret til å bli den jeg er i dag, forteller Signe, og legger til at hun har hatt personlige møter med flere verdensstjerner.
 
- Jeg ble invitert til å komme backstage til Lauryn Hill for å snakke med henne. Hun er en varm, intelligent kvinne som ga meg tro på muligheter i denne bransjen. Jeg har i senere tid mailet med henne. Jeg var også så heldig at jeg fikk et brev av Alicia Keys hvor det sto: Signe Violetta, keep shining and keep shooting for the stars! With love Alicia Keys.
 
Bodde i New York.
Signe flyttet til New York som 19-åring og bodde der i fire år, før hun flyttet hjem og ble mor til Imanuell Askeland Andersen (3,5). Etter noen år med jobbing, møtte hun manager Thomas Lund som virkelig hadde tro på henne.

- Etter kort tid ble vi på stormforelsket i hverandre og på selveste julaften, etter å ha spurt min far og mor om min hånd, satt han seg ned på kne og fridde til meg. Vi gifter oss 24. august i år. Hadde det ikke vært for ham hadde jeg ikke stått på scenen nå, stråler artisten.

Selv om 27-åringen har drevet med musikk lenge, var det mye spenning før forrige ukes opptreden.

- Jeg var utrolig nervøs! Etter tre minutter var det meste glemt, og jeg kjørte på så bra jeg kunne. Jeg må si at den responsen jeg har fått i ettertid har vært overveldende, og jeg er veldig smigret over at folk liker musikken jeg selv har skrevet både tekster og melodi til. I disse dager gir jeg ut en singel som heter «Hit me with your love».
 
Nære bånd.
Det er 12 år siden foreldrene gikk fra hverandre, men familien er fremdeles sammensveiset. Eric bor nå i Amsterdam, men var selvskreven gjest på konserten. 

- Jeg er veldig stolt av Signe. Hun er utrolig dyktig, og i tillegg til at musikken er fin å høre på, har de viktige beskjeder i seg. Hun kan endre sinnsstemningen din etter en låt. Jeg håper virkelig at hun slår igjennom nå. Hvis hun noen gang vil synge sammen med meg vil det være en ære, skryter Eric, og legger til at han synes det er fint at hele familien er samlet på konserten.

FAMILIEKOS: Imanuell på tre og et halvt år synes det var stor stas å se mamma opptre. Foto: Foto: Espen Solli
STOLT PUBLIKUM: Signes søster, Oda, og Hans-Erik Dyvik Husby alias Hank Von Helvete, var begge til stede for å hylle artisten. - Signe vet hva hun driver med, så jeg forventer det beste, smiler Hank. Foto: Foto: Espen Solli
FRA SPANIA: - Jeg kommer rett fra Spania, men jeg ville naturligvis komme hit. Det skulle bare mange, forteller kjendisadvokat John Christian Elden. Foto: Foto: Espen Solli
STOR STØTTE: Signes kjæreste, Thomas Lund, er både manager og kjæreste. - Hadde det ikke vært for ham hadde jeg ikke stått på scenen i dag, forteller Signe. Foto: Foto: Privat
GA ALT: Signe imponerte publikum med vakker musikk og stor innlevelse. Hun har tidligere fått oppmuntrende ord fra både Lauryn Hill og Alicia Keys. Foto: Foto: Espen Solli