Harvey Weinstein-skandalen:

Går fra ektemannen etter sex-anklagene

Paret går fra hverandre etter ti års ekteskap.

SKILLES: Georgina Chapman går fra Harvey Weinstein etter New York Times' omfattende avsløring om at Hollywood-produsenten skal ha seksuelt trakassert flere kvinner over tre tiår. Foto: AP / NTB Scanpix
SKILLES: Georgina Chapman går fra Harvey Weinstein etter New York Times' omfattende avsløring om at Hollywood-produsenten skal ha seksuelt trakassert flere kvinner over tre tiår. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Designeren Georgina Chapman (41) sier i en uttalelse til People at hun velger å gå fra ektemannen sin, Harvey Weinstein (65), gjennom ti år.

Årsaken er New York Times' omfattende avsløring om Hollywood-produsenten Weinstein og hvordan han skal ha seksuelt trakassert flere kvinner over tre tiår.

Er knust

- Hjertet mitt gråter for alle kvinnene som har lidd så forferdelig på grunn av disse utilgivelige handlingene. Jeg har valgt å gå fra mannen min, sier Chapman i en uttalelse til People.

LYKKEN BRAST: Ekteskapet mellom Harvey Weinstein og Georgina Chapman
er historie. Her er de sammen i 2012. Foto: NTB Scanpix
LYKKEN BRAST: Ekteskapet mellom Harvey Weinstein og Georgina Chapman er historie. Her er de sammen i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Chapman forteller videre i uttalelsen at omsorgen for hennes to små barn er hennes største prioritet i tida framover og ber samtidig media om å vise respekt for privatlivet deres.

Chapman og Weinstein giftet seg i 2007 og har to barn sammen - India Pearl (7) og Dashiel Max Robert (4).

Skuespillere som Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie og Rosanna Arquette er blant flere som står fram og anklager Weinstein for seksuell trakassering.

Vil saksøke avis

Weinstein, som i 2012 ble kåret til bransjens aller mektigste av magasinet Time, skal ha benyttet sin posisjon til å kontrollere kvinner og menn til å gjøre som han ville gjennom kontrakter og forlik.

Film-mogulens kontrakt med sitt eget selskap «The Weinstein Company» har blitt terminert med umiddelbar virkning, etter at New York Times´ avsløringer kom til overflaten.

I tillegg til anklagene om seksuell trakassering, er Weinstein også anklaget for å ha voldtatt tre kvinner i avisa New Yorker. I tillegg anklager den italienske skuespilleren og regissøren Asia Argento, skuespilleren Lucia Evans og en foreløpig anonym kvinne Weinstein for å ha tvunget dem til å ha sex eller delta i seksuelle handlinger. Disse anklagene benekter filmprodusenten.

- Alle anklager om sex uten samtykke benektes av Mr. Weinstein. Weinstein vil klargjøre at det heller aldri har vært noen form for gjengjeldelser mot kvinner som har avvist hans tilnærmelser. Han vil ikke være tilgjengelig for ytterligere kommentarer, da han tar seg tid til å fokusere på sin familie, motta rådgivning og bygge opp igjen livet sitt, sier Sallie Hofmeister til The New Yorker.

Ifølge People planlegger Weinstein å saksøke New York Times for 50 millioner dollar (ca. 400 millioner kroner) etter at de trykket artikkelen.

- Må holdes ansvarlig

Reaksjonene har ikke latt vente på seg i Hollywood de siste dagene. Blant dem som reagerer er skuespilleren Matt Damon. Han sier at historiene han hører gjør ham kvalm, og at de som står fram og forteller om det er modige.

I DET HVITE HUS: Harvey Weinstein var invitert til Det hvite hus i 2013 for å snakke til videregående-elever om filmkarrierer. Foto: AP / NTB Scanpix
I DET HVITE HUS: Harvey Weinstein var invitert til Det hvite hus i 2013 for å snakke til videregående-elever om filmkarrierer. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Også USAs tidligere president Barack Obama og kona Michelle reagerer.

- Michelle og jeg vemmes av de nylige beretningene om Harvey Weinstein. Alle menn som fornedrer og undertrykker kvinner på en sånn måte, må holdes ansvarlig. Her spiller rikdom og status ingen rolle, heter det i en pressemelding fra paret.

Demokraten og den tidligere presidentkandidaten Hillary Clinton forteller hun er sjokkert, skriver Politico.

LES OGSÅ: - Jeg klarte ikke stå imot henne

TRAKASSERT:  The New Yorker skal ha fått tak i det som angivelig skal være lyden av at Harvey Weinstein som forsøker å overtale en ung skuespillerene om å komme inn på rommet hans. Kvinnen skal før dette ha gått til politiet og forklart at produsenten skal ha antastet henne dagen før. Disse opptakene skal ha vært gjort av politiet. Video: CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer