ENKEMANN: I en ny dokumentar snakker Rio Ferdinand åpent om sorgen etter konas dødsfall, og om veien videre med tre barn. Gifteringen satt fremdeles på fingeren under intervjuet. Foto: NTB Scanpix
ENKEMANN: I en ny dokumentar snakker Rio Ferdinand åpent om sorgen etter konas dødsfall, og om veien videre med tre barn. Gifteringen satt fremdeles på fingeren under intervjuet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rio Ferdinand:

Går fortsatt med gifteringen - to år etter konas død

Fotballstjernen Rio Ferdinand snakker åpenhjertig om sorgen i tv-intervju.

(Seoghør.no): I 2015 døde Rio Ferdinands kone, Rebecca Ellison, som følge av brystkreft. Tirsdag var det premiere på den nye BBC-dokumentaren «Being mum and dad», som tar for seg den tidligere Manchester United-stjernens tid etter dødsfallet.

I den anledning besøkte Ole Gunnar Solskjærs tidligere lagkamerat ITV-programmet «This Morning», med gifteringen trygt plassert på venstre ringfinger.

RINGEN PÅ: Rio Ferdinand vet ikke når han kommer til å ta av seg gifteringen. Foto: ITV / NTB Scanpix
RINGEN PÅ: Rio Ferdinand vet ikke når han kommer til å ta av seg gifteringen. Foto: ITV / NTB Scanpix Vis mer

38-åringen ble blant annet spurt om mulighetene for å treffe en ny kvinne, og var tydelig på at sorgen etter konas bortgang ikke har en tidsfrist.

Tragisk

- Jeg har møtt flere enkemenn underveis i denne dokumentaren. Noen har møtt en ny person etter to måneder, noen etter et år. Andre blir bare ikke komfortable med det. Det er ingen bestemt tid for det, sier 38-åringen.

Rebecca Ellison ble først diagnostisert med brystkreft i 2014, og etter påfølgende behandling så det ut til at kreften var borte.

I april året etterpå viste det seg derimot at kreften hadde kommet tilbake, og at den hadde spredt seg til skjelettet.

Rebecca døde 1. mai 2015, bare fem uker etter beskjeden. Hun ble 34 år gammel. Den tidligere fotballspilleren ble etterlatt med barna Lorenz (10), Tate (8) og Tia (5).

- Jeg har fremdeles gifteringen på fingeren, påpeker han i det nevnte intervjuet.

GIFT: Rio Ferdinand og Rebecca Ellison på rød løper under en filmpremiere i 2009. Foto: Joel Ryan / NTB Scanpix
GIFT: Rio Ferdinand og Rebecca Ellison på rød løper under en filmpremiere i 2009. Foto: Joel Ryan / NTB Scanpix Vis mer

- Hjerteskjærende

Etter at dokumentaren ble vist på tv tirsdag, har det har strømmet inn støtterklæringer på Twitter. Ordene «modig» og «ærlig» er gjengangere.

- For et ærlig og rørende portrett av ettervirkningene av sorg. Stor respekt til Rio og alle involverte, skriver en.

- En av de meste hjerteskjærende dokumentarene jeg har sett. Rent mot fra en stor mann. For en fantastisk pappa, skriver en annen.

Rio Ferdinand er en av Manchester Uniteds mest anerkjente midtstoppere i nyere tid. Han spilte på elitelaget fra 2002 til 2013.

Fotballstjerna møtte Rebecca Ellison da han spilte i West Ham United på 90-tallet. Paret giftet seg i Karibien i 2009.

Det har flere ganger blitt spekulert i en romanse mellom ham og reality-profilen Kate Wright (25). Ifølge Daily Mail har de to feriert i Dubai sammen. Ingen av de to har derimot bekreftet forholdet

KAMERATER: Rio Ferdinand og Ole Gunnar Solskjær feirer et mål under en fotballkamp 2006. Foto: Darren Staples / NTB Scanpix
KAMERATER: Rio Ferdinand og Ole Gunnar Solskjær feirer et mål under en fotballkamp 2006. Foto: Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

Begynte å drikke

Det tok lang tid før Ferdinand snakket offentlig om tapet av kona. I stedet forsøkte han å holde seg opptatt med andre ting for å skifte fokus.

Det førte blant annet til at han begynte å drikke.

I et åpenhjertig intervju med Radio Times fortalte Rio at han hele tida hadde sett på sympati som en svakhet, noe som gjorde det vanskelig å søke hjelp.

- Du vil ikke at folk skal synes synd på deg. Når du syntes synd på noen i den machokulturen som jeg var en del av, var du svak. Og du ønsker ikke å ha slike folk i garderoben, fordi det er et svakt ledd, sa han den gang

LES OGSÅ: Brukte 5000 kroner i måneden på «harryhandel»