FLOTT I NORSK DESIGN: Dorthe Skappel har brukt norske designere under flere av «Gullruten»-showene. Her fra 2008, 2007 og 2006.  Foto: SCANPIX
FLOTT I NORSK DESIGN: Dorthe Skappel har brukt norske designere under flere av «Gullruten»-showene. Her fra 2008, 2007 og 2006. Foto: SCANPIXVis mer

Går for «Gull» med norsk design

- Stor stas å få designe kjole til Dorthe...Se bildespesial med de tidligere «Gullruten»-antrekkene!

SEHER.NO:  Lørdag kveld er duket for høy glam-faktor når TV 2 sender sitt årlige «Gullruten»-show fra Grieghallen i Bergen.

Og alt som kan krype og gå av norske celebriteter vil naturlig nok være tilstede på begivenheten ikledd sin fineste stas.

Antrekk er alltid et hett tema i forkant og etterkant av det glamourøse tv-showet, og da særlig kjolene til programleder Dorthe Skappel (47).

- Alt oppstyret rundt kjolene er forferdelig morsomt og det har blitt en greie de siste årene. Publikum synes det er veldig moro, har programlederen tidligere uttalt til Nettavisen.


Skappel og resten av «Gullruten»-teamet er alltid svært hemmelighetsfulle i forhold til hvilke og hvor mange antrekk programlederen skal ha på seg på scenen.

Og opp gjennom årene har den flotte 47-åringen hatt på seg svært mange ulike kreasjoner, både i bukse og kjoleform.

Alle har imidlertid ikke blitt båret  med like stort hell, og programlederens verste antrekk hittil var nok noen av de hun hadde på seg under sendingene i i 2003, 2004 og 2006.
 
Hvilket år hadde Dorthe på seg verst antrekk? Stem til høyre!

Som regel har ikke Dorthe bare ett, men gjerne to, tre eller fire klesskift i løpet av programmet. Og flere kjente designere har tidligere vært med på å lage de fantastiske kreasjonene.

I fjor var det den argentinske kjendisdesigneren Victor de Souza som sto bak Dorthes kjoler.

Stjernedesigneren, som har celebriteter som Madonna, Alicia Keys, J-Lo, Nicole Kidman og Mary J. Blige på kundelisten, designet blant annet en lekker pudderrosa ballkjole med fjærpynt som Dorthe bar under sendingen i mai.


Til Seher.no kan imidlertid Mari Lome, prosjektleder for «Gullruten», avsløre at Skappel og TV 2 har valgt å satse på norsk design til årets sending.

- I år er det TSH og Leila Hafzi som har designet antrekkene, sier Lome til Seher.no. 

Tina Steffenakk Hermansen, som står bak merket TSH, innrømmer til Seher.no at hun synes Dorthe har vært en drøm å jobbe med.

- Dette er jo det nærmeste Oscar-utdelingen man kommer i Norge, så det er skikkelig stas, og særlig når man får sy til «dronninga». Dorthe har en fantastisk kropp og høyde, så hun er alltid en drøm å jobbe med, sier hun.

Både Hermansen og Leila Hafzi er svært anerkjente designere innen den norske motebransjen. Og Hafzi har blant annet vunnet KKs pris for beste designer, samt den prestisjefulle Nåløyet-prisen i 2008. 

Overfor Seher.no innrømmer Hafzi at det var stort å bli spurt om å designe en «Gullruten»-kjole til Dorthe.

- Det var kjempekjekt og stor stas å bli spurt om å designe en kjole til Dorthe og «Gullruten». Jeg har samarbeidet med Dorthe før, og hun kjenner godt til designet mitt, sier Hafzi, uten å ville si for mye om hvordan kjolen ser ut.

Designeren kan imidlertid avsløre at programlederen har vært med og gitt sitt særpreg på antrekket.

- Dorthe er en sterk dame med god smak og en flott figur, så det er alltid spennende og veldig kjekt å kle henne opp. Vi har et godt samarbeid og hun har selv bidratt og gitt sitt særpreg til kjolen - blant annet med å bestemme hvor blomstene skulle plasseres, forteller Hafzi.

At Dorthe velger norsk design under «Gullruten» er ikke noe nytt fenomen.

I tillegg til at hun ved flere anledninger har designet sine egne antrekk, har hun nemlig hatt for vane å fronte norske designere under prisutdelingen.

I 2006 bar hun flere lekre aftenkjoler av designer Kjell Torheim, mens hun i 2007 hadde på seg tre fantastiske kreasjoner signert London-baserte Kristian Aadnevik.

I 2008 var det Christina Lovery, Ove Harder Finseth og Karina Kjenner Titze som hadde laget de flotte aftenkjolene, og i år er det altså Hafzi og Steffenakk Hermansen som får sette sitt preg på utdelingen. 

Ifølge Hafzi er hun veldig spent på hva slags mottagelse kjolen hennes får.  

- Jeg er skikkelig stolt over kjolen, og er spent på mottagelsen. Nå har jeg ikke tv selv, men jeg skal finne en så jeg får fulgt med i morgen. Jeg er veldig fornøyd med kjolen og gleder meg! forteller hun. 

«Gullruten» er imidlertid ikke den første store tv-beginveheten Hafzi har laget antrekk for.

Det ble nemlig stort oppstyr da NRK i fjor tok seg friheten til å endre kjolene designeren hadde laget for Alexander Rybaks korister. 

Ifølge Hafzi ble hun svært sjokkert over friheten kanalen tok seg, og innrømmer samtidig at hun har blitt litt ekstra påpasselig når hun samarbeider med store tv-produksjoner. 

-  Det handler om å ha en god dialog fra begynnelsen av. Så lenge man har en åpen dialog går det greit, men det er ikke lett å vite hva TV vil ha av farger og så videre, sier hun.

Seher.no følger «Gullruten»-showet direkte fra Bergen lørdag 8. mai.

Programmet sendes også på TV 2 kl. 21.40!  Se Seher.nos tv-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook!

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms medkodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Mamma, dette gjør du aldri igjen!
VERSTE?: Vi i Seher.no synes dette gullantrekket fra 2006, den altfor brude-aktige hvite kjolen fra 2004 og den selvdesignede kjolen fra 2003 er Dorthes verste «Gullruten»-antrekk så langt.
2009: Den argentinske kjendisdesigneren Victor de Souza laget Dorthes «Gullruten»-antrekk i fjor.
2008: Christina Lovery, Ove Harder Finseth og Karina Kjenner Titze designet Dorthes antrekk under «Gullruten» i 2008.
2007: London-baserte Kristian Aadnevik sto bak disse lekre kreasjonene, som Dorthe bar i 2007.
2006: Kjell Torheim designet Dorthes antrekk under «Gullruten» i 2006.
2004: I 2004 var det ikke Dorthes mange antrekk, men smykkene, som fikk størst oppmerksomhet.
2004: Smykkene programlederen hadde på seg var nemlig verdt svimlende 20 millioner kroner.
2003: I 2003 hadde Dorthe blant annet på seg et antrekk hun hadde designet selv.