MGP-KLAR: Tone Damli Aaberge inntar snart Bodø med sangen "Butterflies" - som enkelte mener er svært lik Annie Lennox' "Walking On Broken Glass". Foto: SCANPIX
MGP-KLAR: Tone Damli Aaberge inntar snart Bodø med sangen "Butterflies" - som enkelte mener er svært lik Annie Lennox' "Walking On Broken Glass". Foto: SCANPIX Vis mer

- Går den til finalen, blir det bråk

Er Tones MGP-bidrag for lik Annie Lennox' monster-hit? - Helt latterlig, raser David Eriksen. Hør sangene og døm selv!

Publisert
SEHER.NO: Om kort tid fremfører Tone Damli Aaberge sangen "Butterflies" under MGP-delfinalen i Bodø.

Sangen har hun skrevet i samarbeid med de Mats Lie Skåre og Billy Burnette, mens produsent David Eriksen står bak melodien.

Enkelte musikkanmeldere skriver at sangen minner mye om Annie Lennox' (54) "Walking On Broken Glass" fra 1992 og Coldplays "Viva la vida" fra i fjor.

"Er det bare undertegnede som mener at arrangementet minner mye om strykearrangementet til Annie Lennox' Walking on Broken Glass eller Coldplays Viva la vida?", skriver Acbnyheter.no sin musikkanmelder.

Kommentarer som dette liker naturligvis ikke David Eriksen å høre...

- Helt latterlig
- Dette er bare tull og tøys! Det er helt latterlig å tro at dette kan være et plagiat, bare fordi det er strykere i bakgrunnen! Det er ikke slik en bedømmer om det er plagiat eller ikke. Da må en se på både tekst og melodi først, raser den erfarne produsenten overfor Seher.no.

Og fortsetter:

- Jeg jobber med dette her til daglig - og det vil alltid være slik at en sang ligner på en annen, men det betyr ikke at det er snakk om plagiat av den grunn.

Hva mener du? Lytt til "Walking On Broken Glass" her, og lytt til "Butterflies" her. Si din mening nederst til høyre!

Debatten fortsetter på YouTube, hvor enkelte mener at sangene er svært like. Andre mener - i likhet med Eriksen - at det må være lov å bruke strykere i en sang uten at det er et plagiat.

P4.no, som skriver at "sangen er mistenkelig lik", skriver en leser følgende:

"Veldig bra låt, men introen er nesten identisk med Walking On Broken Glass. Går denne til den europeiske finalen blir det bråk."

- Dette er juks
Flere ganger har Grand Prix-sanger blitt anklaget for plagiat.

Da svenske The Ark i 2007 stilte opp i konkurransen med "Not the Worrying Kind", ble den kjapt sammenlignet med sangen "Love Grows (Where My Rosemary Goes)" av 70-tallsgruppa Edison Lighthouse.

Sistnevnte sang ble skrevet av Barry Mason, som også har skrevet sanger for blant annet Elvis, Tom Jones, Barbara Streisand og Rod Stewart.

- Dette er min låt, så dette er juks. Jeg er glad låtene jeg har skrevet lever videre i dag, men ikke gjennom andre sin musikk, sa Mason til Expressen.se.

The Ark måtte gå ut og bedyre at sangen deres ikke var plagiat.

- De fleste låter som er med i Grand Prix kan minne om andre låter, sa frontfigur Ola Salo til samme avis.

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected] eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Sjekk den MGP-flausa!

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer