<strong>SØSKENTRIO:</strong> Anders Danielsen Lie, Viktoria Winge, Anders Baasmo Christiansen er alle biologiske barn av en gal mann i «Koselig med peis». Foto: NRK
SØSKENTRIO: Anders Danielsen Lie, Viktoria Winge, Anders Baasmo Christiansen er alle biologiske barn av en gal mann i «Koselig med peis». Foto: NRK Vis mer

Ganske enkelt ikke vellykket

Problemet med NRKs «Koselig med peis» er hverken skuespillerne eller tematikken.

Publisert
Sist oppdatert
MANDAG VAR det premiere på årets første norske dramaserie på tv, «Koselig med peis» på NRK1.

HISTORIEN FORTELLES gjennom seks episoder og dreier seg rundt en «splittet familie og deres famlende forsøk på å nærme seg hverandre. I sentrum av historien står 36 år gamle verpesjuke Georg - en god gutt med angst for å ha arvet sin fars sinnslidelser og sin mors nevroser.»

SERIEN, som har vært i loopen helt siden 2007, er regissert av Thomas Torjussen og Daniel Voldheim, og har en imponerende rekke norske toppnavn på rollelisten.

HØR BARE: Anders Baasmo Christiansen, Viktoria Winge, Anders Danielsen Lie, Tone Danielsen, Stein Winge, Ellen Horn, Lena Kristin Ellingsen og Anna Bache-Wiig.

OG FLERE AV SKUESPILLERNE leverer i første episode. Anders Baasmo Christiansen imponerer i hovedrollen, og både Horn, Ellingsen og Bache-Wiig gjør solide innsatser. Slike innsatser som gjenoppretter troen på norske skuespillere i tv-produksjoner. Unntakene er en overspillende Anders Danielsen Lie (han var faktisk bedre som barn i «Herman») og Stein Winge, som jo er teaterregissør og nok bør holde seg på andre siden av kamera i fremtiden.

PROBLEMET MED «Koselig med peis» er imidlertid uansett ikke skuespillerne. Heller ikke tematikken, plottet, om du vil. Det er tempoet - som hverken er kjapt eller langsomt; handlingsgangen - som hverken er kronologisk eller retrospektiv; og hendelsene - som hverken er realistiske eller fantastiske.

HVOR SANNSYNLIG ER DET
egentlig at en tykk mann på 36 med en blond og deilig soulstjerne-kone plutselig skal få vite at han har blitt singel gjennom et oppslag i Se og Hør?

JEG HAR IKKE PEILING! Det henger liksom bare i løse luften.

PROBLEMET ER AT regissørene ikke har satt scenen, de har ikke etablert rammen og premisset. Det gjør at man som seer blir sittende å betvile ektheten, troverdigheten, i alt som skjer.

ALT I ALT ER
«Koselig med peis» lite fengslende og stakkato i den dramaturgiske oppbyggingen - to store steg tilbake etter oppturene med NRKs «Himmelblå» og TV 2s «Dag».

MEN FOR ALL DEL - det er fem episoder til. Det kan snu...

«Koselig med peis» sendes på NRK 1 mandager klokka 21.30. Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer