Ellen DeGeneres:

Gammel Twitter-melding skaper storm

Et Twitter-innlegg fra 2009, delt på Ellen DeGeneres' offisielle Twitter-profil, har nå blusset opp.

BLUSSET OPP: Ellen DeGeneres' Twitter-innlegg fra 2009 har skapt oppmerksomhet den siste tida. Foto: NTB Scanpix
BLUSSET OPP: Ellen DeGeneres' Twitter-innlegg fra 2009 har skapt oppmerksomhet den siste tida. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har mildt sagt stormet rundt den verdenskjente talkshow-verten Ellen DeGeneres (62) den siste tiden. Flere har gått hardt ut og beskyldt DeGeneres og flere av talkshowets produsenter for å blant annet skape «et giftig» arbeidsmiljø.

Denne uken mistet tre av talkshowets produsenter jobbene sine, etter Warner Brothers' interne gransking i produksjonen av programmet.

I kjølvannet av stormen rundt DeGeneres, og talkshowet, har nå et elleve år gammelt Twitter-innlegg blusset opp.

«Jeg fikk en av mine ansatte til å gråte som et barn i dagens program. Helt ærlig, det føltes bra», lyder Twitter-innlegget som DeGeneres selv delte på sin offisielle Twitter-konto tilbake i 2009.

Ble feiltolket

Selv om Twitter-innlegget er uheldig med tanke på dagens omstendigheter rundt DeGeneres, skal det den gang ha vært godt ment.

Ifølge Buzzfeed skal Twitter-innlegget ha vært ment som en referanse til et rørende øyeblikk i talkshowet hvor DeGeneres overrakte sin ansatt, Jeannie Klisiewicz, et gavekort på et luksuscruise i Karibia.

Det har likevel ikke stoppet flere av talkshow-vertens nesten 80 millioner Twitter-følgere i å sammenlikne ovennevnte Twitter-innlegg med den siste tidens beskyldninger.

«Jeg er sterkt imot å boikotte noen og dra opp gamle Twitter-innlegg, men med tanke på de nylige beskyldningene, tror jeg at jeg kan gjøre et unntak. Ikke bare har ikke Ellen endret seg siden den gang, men dette Twitter-innlegget ville vært like ille da som det er nå», skriver en på Twitter.

OVERRASKER FANSEN: Ellen DeGeneres tok seg en fridag, og det er ikke hvem som helst som tok over programlederrollen. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

- Ikke humoristisk

En annen lirer av seg følgende:

«Dette er helt ærlig grunnen til at talkshowet ditt blir boikottet. Det føles bra å vite det».

«Hva ville vært den rette konteksten med å få en ansatt til å gråte som en baby? Det Twitter-innlegget var ganske rett frem og ble ikke presentert på en humoristisk måte i det hele tatt», kritiserer en tredje.

Se flere reaksjoner på Twitter nedenfor:

Dratt ut av kontekst

Det skal imidlertid nevnes at flere var kjapt ute med å påpeke bakgrunnen for DeGeneres Twitter-innlegg for å støtte talkshow-verten.

«Jeg forsvarer ingen, men konteksten betyr noe. Å finne et Twitter-innlegg fra 2009 og sette den i dagens sammenheng ser ikke bra ut. Men det kunne også ha vært en ansatt som feiret noe på talkshowet og gråt av glede», er blant det en Twitter-bruker skriver.

«Dette er et Twitter-innlegg fra 2009, og den ansatte gråt fordi Ellen ga henne en fullt betalt ferie som hun ønsket seg», påpeker en annen Twitter-bruker.

«Har noen vurdert muligheten for at hennes ansatte gråt av glede?! Hun sa «på» talkshowet sitt. Ellen ville aldri ydmyket noen på tv», konkluderer en annen med.

Som nevnt har DeGeneres havnet i hardt vær de siste månedene. Dette på bakgrunn av flere historier fra både kjendiser og ansatte på settet til talkshowet, som har stått frem med påstander om et giftig arbeidsmiljø og en frekk programleder.

KLINER TIL: Superstjerna Jennifer Aniston gjester «The Ellen DeGeneres Show», og byr mildt sagt på seg selv. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Skuffet

Det var i slutten av mars de første historiene om DeGeneres nådde overflaten. Siden den gang har det ballet på seg, og stadig flere kjente fjes har anklaget 62-åringen for ufin oppførsel.

Det hele begynte med YouTube-stjernen Nikki Tutorials (26), og sist ut den tidligere DJ-en på «The Ellen DeGeneres Show», Tony Okungbowa (52), som også beskrev «et giftig arbeidsmiljø».

SENDTE BREV: Ellen DeGeneres har selv kommet med en beklagelse i et internt brev til medarbeiderne sine. Det tok imidlertid ikke lang tid før det nådde pressen. Foto: NTB Scanpix
SENDTE BREV: Ellen DeGeneres har selv kommet med en beklagelse i et internt brev til medarbeiderne sine. Det tok imidlertid ikke lang tid før det nådde pressen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I etterkant av beskyldningene har talkshow-verten selv kommet med en beklagelse i et internt brev til medarbeiderne sine. Det tok ikke lang tid før brevet nådde pressen.

- På showets første dag sa jeg til alle i vårt første møte at «The Ellen DeGeneres Show» ville bli et sted for glede. Ingen skulle noensinne heve stemmen sin og alle skulle bli behandlet med respekt. Åpenbart har noe forandret seg, og jeg er skuffet over å lære at dette ikke har vært tilfellet, var blant det som sto i brevet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer