Gammel kjærlighet...

Ingenting er som den første forelskelsen, men å treffe igjen "kjæresten" 20 år etter kan ofte bli en nedtur. Gjensynet med Rovinj ble heldigvis svært vellykket.

IKKE FOR TJUKKASER: De trange smugene ender rett i havet. Her kan du fiske din egen middag fra kafébordet. Foto: Thomas Lillehagen Røyert/Se og
IKKE FOR TJUKKASER: De trange smugene ender rett i havet. Her kan du fiske din egen middag fra kafébordet. Foto: Thomas Lillehagen Røyert/Se og Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fantastisk koselig gamleby - trange, brosteinsbelagte smug, krystallklart vann. Klisjeer? Ja da! Men når Istria-halvøyas mest pittoreske by skal beskrives passer de faktisk alle sammen.


Det er mer enn 20 år - og over dobbelt så mange kilo - siden jeg første gang kastet mine øyne på noe uendelig vakkert. Kall det gjerne en sommerflørt, men minnene fra den sommeren har aldri sluppet taket. Spenningen var derfor stor foran gjensynet med mitt ungdoms paradis.


Den gangen var Rovinj en del av Jugoslavia. Uten at jeg trenger å repetere historien, gikk jo mye av spenningen ut på hvordan konflikten hadde behandlet min gamle flamme. Var hun fortsatt like vakker og uskyldsren?


Bare enda vakrere
Visst var hun det! Og kanskje enda flottere enn jeg husket. Kanskje litt mindre - men sånn er det jo ofte med minner - de forstørrer gjerne virkeligheten.


Men kirken ligger der og troner på toppen av byen, akkurat slik jeg husker det. Klippene rundt halvøya byen ligger på er like fine å bade fra som jeg syntes den gang, og vannet kanskje enda klarere enn i mine våteste drømmer. Smugene er så trange at det er godt jeg ikke har lagt på meg ytterligere 20 kilo... Jeg kjenner faktisk en gryende stolthet over egen dømmekraft - som må ha vært godt utviklet alt i tenårene.


Det som er ekstra deilig med denne nordlige delen av Kroatia, er at den i tidligere tider har tilhørt Italia. Dette merker man både på folket, kulturen og ikke minst på maten. Her er stadig mye av det beste fra Italia, men til en brøkdel av prisen.


De fleste hotellene ligger rett utenfor Rovinjs gamleby, men ikke lenger unna enn at du rusler inn på under ti minutter. Det er også her du finner alle de små badebuktene. Lei deg en sykkel og finn din personlige favoritt.


Perfekt for dagsturer
I år er det lettere enn noen gang å komme seg til Istria-halvøya og Rovinj. Star Tour har startet flyginger til Trieste, mens Norwegian flyr til Rejeka. Begge flyplasser er kun et par timers kjøretur unna.


Er du først i Rovinj, er du også bare korte kjøreturer unna Slovenias badeperler Portoroz og Piran, den italienske småbyidyllen Grado, for ikke å snakke om romantikkens hovedstad - Venezia. Kombinasjonsmulighetene er derfor mange.


Så skulle du ta turen, og ende opp med den samme berusende følelsen som jeg alltid har båret i meg, så husk - det var jeg som så henne først...

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer