MØT VÅREN HER: Gamlebyen i Funchal er sjarmerende og mangfoldig.
MØT VÅREN HER: Gamlebyen i Funchal er sjarmerende og mangfoldig.Vis mer

Gammel favoritt blir som ny

Madeira peker seg ut som en het potet for årets charterturister. Her kan du møte våren!

SEOGHØR.NO: Med Egypt mer eller mindre ute av charterloopen på grunn av uroligheter denne vinteren, har selskapene jaktet på alternative steder å sende solhungrige nordmenn. To av de tre store – Ving og Star Tour – har valgt å satse på Madeira, i tillegg til at Solia har turer hit.

Litt mystisk kanskje, med tanke på at det ikke er på langt nær så solsikkert her som i Egypt, men Madeira er et godt valg uansett.

Og det er helst voksne turister – eller barnefamilier – som bør reise hit. Riktignok er det et heftig natteliv i gamlebyen i Funchal fredag og lørdag, men hovedstaden er ellers svært stille og fredelig. Og på resten av øya blir ingen vekket av natteranglere i tide eller utide.

REKREASJON: Madeira passer perfekt for dem som er glad i å gå turer. Foto: All Over Press
REKREASJON: Madeira passer perfekt for dem som er glad i å gå turer. Foto: All Over Press Vis mer

Mekka for turgåere

Svært mange reiser til Madeira for å gå fotturer. Øya har et enormt nettverk av stier langs vanningskanaler som kalles levadaer. Her finner du alt fra idylliske små koseturer til de mest dramatiske ruter som virkelig ikke er noe for den med høydeskrekk.

Det er mange som tilbyr slike turer, og de fleste som reiser til Madeira velger å bo i Funchal. Øya er uansett så liten at det er enkelt å dra ut av byen.

Gamlebyen er svært koselig. Brosteinslagte små gater og smug er standarden, og bydelen er berømt for sine dører dekorert med fargesprakende motiver.

Det gode liv

Madeira er en destinasjon for den som ønsker å dyrke det gode, fredelige livet og komme vekk fra kjas og mas.

 

LIVLIG: Funchal fremstår som en koselig by med et travelt uteliv i helgene. Se og Hør var invitert til Madeira av Star Tour.
LIVLIG: Funchal fremstår som en koselig by med et travelt uteliv i helgene. Se og Hør var invitert til Madeira av Star Tour. Vis mer

De fleste hoteller har spa eller i det minste et enkelt massasjetilbud, det kryr av serveringssteder og butikker, det innbys til mindre strevsomme fritidsaktiviteter, og klimaet er behagelig.

Somrene kan bli svært varme, og vintrene adskillig bedre enn hjemme. Men ikke glem at dette likevel er en klippeøy langt ute i Atlanterhavet, så vær er det her, og det kan bli svært kjølig. Madeira er likevel en helårsdestinasjon.

Star Tour, Ving og Solia har turer i alle priskategorier for alle behov. Du kan få turer ned i ca. 4000 kr for en uke, inkludert fly.

Star Tour har også egne TEMA-turer med vandringer, og spennende bilrundreiser med forhåndsbestilt leiebil og hoteller.