Emilia Clarke:

«Game of Thrones»-stjernen trodde hun skulle dø

Forteller om dramaet som utspilte seg mellom innspillingene av tv-serien.

OPERASJONER: Emilia Clarke gjennomgikk to hjerneoperasjoner etter å ha blitt rammet av aneurisme i hjernen. FOTO: HBO
OPERASJONER: Emilia Clarke gjennomgikk to hjerneoperasjoner etter å ha blitt rammet av aneurisme i hjernen. FOTO: HBO Vis mer
Publisert

En av hovedskuespillerne i den prisvinnende serien «Game of Thrones», Emilia Clarke (32), avslører at hun i gjennomgikk to omfattende operasjoner mens serien ble spilt inn.

Dette kommer frem i en åpenhjertig kronikk som er blitt publisert av The New Yorker.

Clarke, som i serien spiller rollen som dragemoren «Daenerys Targaryen», ble rammet av en aneurisme i hjernen - en utposing på blodåren - for første gang i 2011. Hun forteller at hun hadde trent, da hun plutselig kollapset på et toalett med alvorlige smerter.

Legene konkluderte med at hun led av subaraknoidalblødning, en form for hjerneblødning som skjer utenpå hjernen og oppstår helt akutt. Dette kan også ramme yngre personer, og kan i verste fall være livstruende, ifølge NHI.

Vis mer

- Ba om å få dø

I innspillingspausen mellom sesong én og to, gjennomgikk hun en operasjon som ga svært uheldige bivirkninger. Hun forklare at hun ikke klarte å kommunisere, og trodde at skuespillerkarrieren var over.

- I mine mørkeste øyeblikk ønsket jeg å trekke ut kontakten. Jeg ba legene om å få dø, skriver hun.

Clarke klarte imidlertid å stable seg på beina for å spille inn sesong to, men innrømmer at hun «ofte følte seg svimmel, svak og trodde at hun skulle dø».

TRODDE HUN SKULLE DØ: Skuespillerstjernen Emilia Clarke har slitt med angst og panikkanfall etter operasjonene, og trodde på et tidspunkt at hun skulle dø. Her er Clarke avbildet sammen med skuespillerkollega Kit Harington. FOTO: HBO/ NTB scanpix
TRODDE HUN SKULLE DØ: Skuespillerstjernen Emilia Clarke har slitt med angst og panikkanfall etter operasjonene, og trodde på et tidspunkt at hun skulle dø. Her er Clarke avbildet sammen med skuespillerkollega Kit Harington. FOTO: HBO/ NTB scanpix Vis mer

I 2013 ble hun på ny rammet av en aneurisme - denne gangen på den andre siden av hjernen. Den påfølgende operasjonen var mye mer komplisert, og legene var nødt til å åpne skallen hennes.

Etter operasjonene har Clarke slitt med angst og panikkanfall. Til tross for at hun på et tidspunkt trodde hun skulle dø, skriver hun at hun nå føler seg hundre prosent frisk.

Tok farvel

Da «Game of Thrones»-stjernene i fjor sommer hadde sine siste dager på filmsettet under innspillingen av åttende og siste sesong, tok Clarke avskjed via Instagram.

- Hoppet på en båt til en øy for å ta farvel med landet som har vært mitt andre hjem i nesten ti år. Det har vært en reise, takk for et liv jeg aldri kunne drømt om, og familien jeg aldri kommer til å slutte å savne, skrev hun på Instagram.

Serien har vært en såpass stor suksess at Clarke kunne takke nei til å se tv-serien sammen med Brad Pitt - mot penger.

Takket nei til Pitt

Under en auksjon til inntekt for et veldedig formål, tilbød skuespillerstjerna Brad Pitt seg å betale omtrent én million kroner for å se tv-serien sammen med Clarke.

- Det er Brad Pitt, var det noen som sa, og jeg bare «LOL. Ja, liksom». Men da jeg så opp, så jeg at det var Brad som holdt opp skiltet, avslørte hun på The Graham Northon Show i fjor.

Det var imidlertid ikke Pitt som endte opp med en kveld med «Game of Thrones»-stjerna. Clarke forklarer at det var hennes egen venn som stakk av med det høyeste budet, noe som gjør at skuespilleren spekulerer i hvorvidt det hele var et avtalt spill.

- Jeg så bort på Brad med et trist blikk og med emoji-hjerter nærmest hoppende ut av øynene mine, sa hun og la til:

- Det var bare det beste øyeblikket i mitt liv.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: «Game of thrones»-stjernen røper sannheten bak disse bildene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer