Ute av «Kompani Lauritzen»:

Ga TV 2 hint om sammenbrudd

Den hjemsendte tv-profilen var fast bestemt på å vise følelser, og tok saken i egne hender da produksjonen ikke la merke til hva som var i ferd med å skje.

GRÅT PÅ TV: Morten Hegseth er ute av «Kompani Lauritzen». I episode fire tok han til tårene på tv, men det var hans eget initiativ som gjorde at det ble fanget på kamera. Foto: TV 2
GRÅT PÅ TV: Morten Hegseth er ute av «Kompani Lauritzen». I episode fire tok han til tårene på tv, men det var hans eget initiativ som gjorde at det ble fanget på kamera. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

En ny uke er ved veis ende i «Kompani Lauritzen», og for andre uke på rad var det en VGTV-profil som måtte forlate militærleiren i Åndalsnes.

Denne gangen var det nemlig Morten Hegseth (35) som måtte takke for seg etter å ha tapt dimmekampen mot artist Ulrikke Brandstorp (25).

- Jeg skulle ønske jeg fikk være der litt lenger. Jeg slet ganske lenge etterpå over tanken på at jeg røyk. Jeg er veldig fornøyd med at jeg kom så langt, men jeg skulle gjerne vært med helt til slutt, sier hjemsendte Hegseth til Se og Hør.

PANIKK: Her blir det for mye for Jacob Schøyen i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

Hallusinerte

Denne gangen ble duellantene utfordret på det å holde fokus gjennom en ordlek der de skulle komme fram til setningen «Kompaniaspirant anmoder om tillatelse til å bli».

- Jeg var i duell med Ulrikke, som var dritgod. Men jeg var ganske ferdig selv, og tenkte at «nå holder det».

Som Se og Hør omtalte tidligere lørdag hadde aspirantene nettopp vært gjennom et skikkelig «helvetesdøgn» i forkant, der flere av deltakerne også skal ha vurdert å trekke seg.

- Den siste nattaen der... Det pissregnet, jeg hadde hallusinasjoner, og vi hadde nettopp blitt druknet av Norges sterkeste mann. Jeg tenkte at det kunne vært svært aktuelt å reise til trøndelag og drikke rødvin. Det var nok det som gjorde at jeg ikke hadde det ekstra giret. Men jeg røyk ut fordi jeg ikke var best, jeg skulle gjerne kjempet meg videre, forteller Hegseth.

- Tenkte «faen»

Han forklarer:

- Jeg var så innmari klar for å reise hjem. Jeg var så lei og hadde ikke sovet på over et døgn. Etterpå, da jeg sovnet og våknet igjen på hotellsenga dagen derpå tenkte jeg «faen». Da våkna konkurranseinstingtet igjen. Motivasjonen var lik null.

KJEMPET HARDT: Ulrikke Brandstorp og Morten Hegseth møttes lørdag til en intens ordlek. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KJEMPET HARDT: Ulrikke Brandstorp og Morten Hegseth møttes lørdag til en intens ordlek. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Det er også det som er hemmeligheten bak «Kompani Lauritzen», mener 35-åringen.

- De skal psyke deg ned og sørge for at motivasjonen fordufter. Hvis de klarer det og du drar, det er da du har tapt.

- Helt tilfeldig

I forrige uke var det VGTV-kompis Vegard Harm som måtte forlate Kompaniet, men ifølge Hegseth var det ikke et avtalt spill at de røyk ut av programmet så og si samtidig.

- Det var helt tilfeldig. Men som jeg sa til Vegard, jeg er glad for at vi røyk ut nesten samtidig. Det hadde vært vondt om én av oss hadde røket ut helt i starten, og den andre hadde blitt med til slutten. Sånn sett passet det i hvert fall meg veldig fint. Vi fikk med oss nesten hele opplevelsen sammen, forteller kompaniaspiranten, som var overrasket over spesielt én ting.

- Jeg synes ikke det fysiske var så ille, men det var overraskende hardt psykisk.

TÅREVÅTT: Ulrikke Brandstorp så tydelig lei seg ut etter at hun sendte hjem sin aspirant-kompis. Foto: Matti Bernitz / TV 2
TÅREVÅTT: Ulrikke Brandstorp så tydelig lei seg ut etter at hun sendte hjem sin aspirant-kompis. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Tok selv grep

Det er liten tvil om tv-profien er én av dem som har vist mest følelser av årets deltakere. Spesielt da han fikk i seg CS-gass for noen uker fikk han et fryktelig anfall, men også i den fjerde uka satt tårene løst - da han følte seg oversett av befalet.

Han var imidlertid ikke redd for å vise følelser på tv.

- Nei, jeg elsker jo reality. Jeg har vært med på det, og til og med vært programleder (Love Island, journ. anm.). Hele nøkkelen til reality-tv er at folk tør å vise følelser.

VINKET FARVEL: Morten Hegseth så blid og fornøyd ut etter exiten, men var litt sint på seg selv dagen etter. Foto: Matti Bernitz / TV 2
VINKET FARVEL: Morten Hegseth så blid og fornøyd ut etter exiten, men var litt sint på seg selv dagen etter. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Hegseth forteller at han selv tok ansvar da gråten nærmet seg i uke fire, siden produksjonen ikke var til stede akkurat da.

- Jeg fikk et lite sammenbrudd og valgte ikke å gjemme meg på «tørkerommet». Jeg kakket heller på døra til produksjonen, og sa «dere bør kanskje intervjue meg nå» . Jeg var ikke redd for å vise følelser. Og så synes jeg det er nydelig - å vise at gutter også gråter.

Gassmaske-krise

- Hva tenker du i ettertid om scenene som utspilte seg da du ble utsatt for CS-gass?

- Ha ha, jeg husker at jeg skrek etter mamma og trodde at jeg døde. Litt av greia var at de fleste andre inhalerte gass først når de tok av seg maska - men jeg fikk i meg gass med én gang jeg kom inn i den bua, selv om jeg hadde maske på. Det var røffe saker.

«KOMPANI LAURITZEN»: Alt gikk ikke helt som planlagt for Bernt Hulsker under lørdagens «Kompani Lauritzen»-konkurranse. Video: TV 2 Vis mer

35-åringen innrømmer at også var deilig å legge «Kompani Lauritzen»-innspillinga bak seg.

- Jeg veide 88 kilo da jeg kom ut, og var veldig klar for burger og rødvin. Men jeg slet som sagt veldig etterpå med tanken på at jeg ikke gikk videre - det var noe jeg måtte jeg jobbe med, selv om det er usympatisk. Men når du ikke har større problemer enn at du ikke kom videre i «Kompani Lauritzen», så får det være greit altså, sier han med et smil til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Skrek etter mamma

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer