John Mayer:

Ga opp alkohol etter flause-øyeblikk i Drakes bursdag

- Jeg dreit fullstendig på draget.

TABBET SEG UT: Musiker John Mayer forteller i et større intervju om hvorfor han bestemte seg for å bli avholds. Bakgrunnen er en episode i Drakes bursdagsfeiring for to år siden. Foto: NTB Scanpix
TABBET SEG UT: Musiker John Mayer forteller i et større intervju om hvorfor han bestemte seg for å bli avholds. Bakgrunnen er en episode i Drakes bursdagsfeiring for to år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

To år etter at den amerikanske musikeren John Mayer (41) la alkoholen på hylla for godt, deler han historien som førte til at han i dag lever som avholdsmenneske.

Det er i et intervju med magasinet Complex at Mayer tar leserne tilbake til rapperen Drakes 30-årslag - en kveld han anser som en komplett skandale for eget vedkommende.

LIVSOMVELTNING: John Mayer bestemte seg for å gi opp alkohol, og retter heller all fokus mot musikken. Foto: NTB Scanpix
LIVSOMVELTNING: John Mayer bestemte seg for å gi opp alkohol, og retter heller all fokus mot musikken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg dreit fullstendig på draget. (...) Jeg hadde en samtale med meg selv en morgen da jeg våknet. Der var jeg. Jeg var på min sjette dag som fyllesyk (etter festen, journ.anm.). Så sterke var etterdønningene. Jeg så ut vinduet og tenkte: «Ok, John, hvor mange prosent av ditt potensial ønsker du å yte? Dersom du sier 60 prosent, og bruker de resterende 40 på å ha det moro, så er det greit. Men hvor mange prosent av det som er tilgjengelig for deg ønsker du å bruke på å få ting til å skje? Det finnes ingen gale svar. Hva er det?». Da sa jeg til meg selv: «100 prosent».

- Hva i alle dager

Fra det øyeblikket besluttet Mayer å rette all fokus mot musikken og arbeidet sitt. Han gjennomførte hele fire turneer i løpet av sitt første år som avholds, men erkjenner at det ikke bare har vært enkelt.

Det var først da 41-åringen holdt et show med komiker Dave Chappelle, at han møtte Drake igjen for første gang etter den skjebnesvangre kvelden. Rapperen var en av dem som satt i salen, og kom bort for å hilse på da showet var over.

- Han minnet meg på, eller, han gjorde egentlig ikke det, men han fortalte meg for første gang at jeg, fordi jeg var såpass borte, at da jeg sa farvel til ham den kvelden, så strakk jeg armene ut foran ham og sa: «Husk meg, og husk dette øyeblikket». Så stakk jeg. Det ble tydeligvis litt sånn: «Hva i alle dager sa han nå?».

- Chappelle mistet det fullstendig, sjokkert over at jeg kunne få meg selv til å si noe slikt, sier Mayer til magasinet.

Innrømmet marihuana-bruk

Selv om musikeren har vunnet syv Grammy-priser og en rekke andre utmerkelser gjennom sin karriere på nesten 20 år, er det ofte andre ting han skaper overskrifter for.

Tidlig i karrieren uttrykte Mayer at han ønsket å holde seg langt unna alkohol, dop, røde løpere, samt det å date kjendiser - egentlig alt som kunne påvirke arbeidet med musikken i negativ forstand.

I et intervju med Rolling Stone i 2006 innrømmet han imidlertid bruk av marihuana, og sangeren ble et fast inventar på flere nattklubber. Ikke lenge etter innledet han også et forhold med popstjerna Jessica Simpson (38).

- SOM DOP: John Mayer har kommet med flere oppsiktsvekkende uttalelser om sin tidligere kjæreste Jessica Simpson. Foto: NTB Scanpix
- SOM DOP: John Mayer har kommet med flere oppsiktsvekkende uttalelser om sin tidligere kjæreste Jessica Simpson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han fikk blant annet mye oppmerksomhet for sine svært pikante beskrivelser om forholdet under et intervju med Playboy i 2010.

- Den jenta, for meg, er dop. Og dop er ikke bra for deg om du tar for mye. Ja, den jenta er som crack-kokain for meg. Seksuelt, var det vilt. Det er alt jeg trenger å si, sa han og fortsatte:

- Det er mennesker ute i verden som har kraften til å forandre verdiene dine. Har du noen gang vært med en jente som fikk deg til å ville gi slipp på alt? Har du noen gang sagt: «Jeg vil slutte alt i livet og bare snorte deg. Om det koster meg 90 000 kroner for å ligge med deg, ville jeg solgt alle tingene mine», sa han.

Skygget banen

På et tidspunkt fikk John Mayer mer oppmerksomhet for sine kjendisforhold, kontroversielle uttalelser og livlige livsstil enn for musikken, noe som førte til at han valgte å trekke seg tilbake fra rampelyset.

41-åringen har vært sammen med stjerner som Taylor Swift (28), Jennifer Love Hewitt (39) og Jennifer Aniston (49).

Mayer pakket sakene og la fest og vakre kvinner på hylla. Han flyttet til roligere omgivelser i Montana, vokste ut håret og skrev to album, «Born and Raised» som kom ut i 2012 og «Paradise Valley», som ble utgitt året etter.

Under et intervju med Ellen DeGeneres i 2012, utdypet han hvorfor han brått bestemte seg for å skygge banen.

Artikkelen fortsetter under:

Han trakk spesielt fram de to omtalte intervjuene fra 2010.

- Jeg mistet hodet en liten stund og jeg gjorde noen dumme intervjuer, som vekket meg opp litt. Det var et voldelig krasj til det å bli voksen. I noen år handlet det om å finne ut av ting, og jeg er glad for at jeg tok en pause. Jeg tenkte: «Nei, idiot. Forsvinn og bli 33 og 34 år i stedet for å oppføre deg som en 28-åring i fire år», sa han, ifølge Entertainment Weekly.

LES OGSÅ: Hollywood-damene faller som fluer for John Mayer