UT PÅ SJØEN: En seiltur gir flott utsikt til vakre havner og historiske bygninger. Foto: Se og Hør
UT PÅ SJØEN: En seiltur gir flott utsikt til vakre havner og historiske bygninger. Foto: Se og HørVis mer

Gå i vinterdvale på Malta

Søker du vekk fra snø og kulde, er middelhavsøya Malta verdt å vurdere.

SEHER.NO: Malta, den vakre øya i Middelhavet som siden tidenes morgen har vært et populært sted for sjøfarende, er i dag en turistmagnet der opplevelsene står i kø, enten du foretrekker historiske opplevelser, bading, golf, dykking eller tradisjonell byferie.

 

Milde vintre
På grunn av klimaet er Malta en helårsdestinasjon. Øya har svært milde vintre og er således perfekt for småfrosne nordboere som har anledning til å være borte fra gamlelandet i lengre perioder.

 

 

– Det er flere grunner til at langtidsferie på Malta er populært blant nordmenn, forteller Kari Iversen i World Travellers, et selskap som arrangerer fire- og seksukersturer til Malta i samarbeid med magasinet Vi over 60.

 

 

– Å sitte på en fortauskafé ved havet med et glass vin eller en kaffekopp, eller promenere langs havnen, er ganske hyggelig når det er snø og kulde hjemme.

 

 

Dessuten er Malta engelskspråklig, og det gjør det lett å kommunisere og finne ut av ting. Billig mat og drikke trekker jo heller ikke ned, sier hun.

 

 

– Interessen for Malta har eksplodert i forkant av fotballkampen, sier Rune Engstrøm i Gozo Reiser, som også har spesialisert seg på å sende nordmenn til maltesernes hjemmebane.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 

 

– Prisnivået er behagelig, og etter hvert er det mange som foretrekker Malta framfor Spania en måned eller to om vinteren. Temperaturen er omtrent den samme, selv om Malta har mer variert vær.

 

 

Spennende byer
Begge to trekker fram de gode utfluktsmulighetene på Malta som et stort pluss.
Malta har så mange severdigheter at det tar flere uker å få med seg alt, men det du bør prioritere er et besøk i den blå grotte, det historiske megalitt-tempelet, katakombene med graver fra romertiden, og hovedstaden Valletta. Her er imponerende kunst, den praktfulle St. John’s-katedralen som Johanitterordenens riddere satte opp, og Stormesterens palass.

 

 

Øya er dessuten full av vakre kirker, og legenden sier at det var apostelen Paulus som omvendte malteserne til kristendommen da han strandet på øya i år 60. Noen vil ha det til at det i dag finnes like mange kirker her og på naboøya Gozo som det er dager i året.

 

 

FAKTA
Langtidsferie: Flere reiseoperatører arrangerer langtidsferie til Malta, blant dem Gozo Reiser, World Travellers og Solia.
Mer info: www.visitmalta.com

 

 

 FIKK DU REISEFEBER: Finn flere spennende reisesaker her

 

 

LES OGSÅ: Her er de syv beste julebyene