VALGTE KJÆRLIGHETEN: Tandberg ga fra seg foreldreretten til datteren da hun skilte lag med den første ektemannen, Per Bronken. Her er Monna i rollen som Alice i "Tilbaketoget fra Moskva" på Nationalteateret tidligere i år.    Foto: SCANPIX
VALGTE KJÆRLIGHETEN: Tandberg ga fra seg foreldreretten til datteren da hun skilte lag med den første ektemannen, Per Bronken. Her er Monna i rollen som Alice i "Tilbaketoget fra Moskva" på Nationalteateret tidligere i år. Foto: SCANPIXVis mer

Ga fra seg foreldreretten

Monna Tandberg valgte kjærligheten framfor familien. - Man kan jo spørre seg selv om det var riktig...

SEHER.NO: Mandag kom boka "Ekte scenehjerter. Nære portretter - legender i vår tid", hvor forfatter og journalist Stian Hjelvin Andersen har portrettert åtte av Norges mest kjente  teaterpersonligheter over 60 år, deriblant Wenche Foss, Lise Fjeldstad og Frøydis Armand og Sossen Krohg.

En av skuespillerene er Monna Tandberg (70), som ikke bare har opplevd dramatikk på scenen, men også i sitt eget liv. Hun har opplevd å bli skilt, bli enke og er i dag sammen med Lars Andreas Larssen som lider av Alzheimers og bor på et hjem.

I boken forteller Tandberg at hun opplevde det som en stor sorg da hun mistet Lars Andreas i sykdommen, og at hun også opplevde stor sorg da hun mistet sin andre ektemannen, Arlid Brinchmann, i kreft etter 15 års ekteskap.

Men tiden før hun ble sammen med Brichmann, var alt annet enn lett for skuespillerinnen, som ble nødt til å ta et vanskelig valg om å forlate familien for sin nye kjæreste.

"Jeg gikk jo fra mann og barn. Det var forferdelig, men det var på grunn av Arild Brichmann. Per Bronken som var min første ektemann, ba meg om å bli et år, hvilket jeg gjorde. Det var ikke sånn at jeg bare forsvant ut av døra. Vi hadde vært sammen i åtte år, men det hjalp ikke at vi prøvde det ene året. Arild og jeg hadde funnet den store kjærligheten, så det endte med at jeg gikk. Samtidig tenkte jeg den gangen at jeg ikke kunne ta vår datter fra ham. Derfor gav jeg fra meg foreldreretten."

I boken kommer det fram at Tandberg den dag i dag fremdeles gjør seg tanker om hvorvidt hun gjorde det riktig i å gi fra seg datteren.

"Man kan jo spørre seg selv om det var riktig. Vi har et veldig godt forhold i dag, og det kan jeg takke gud for. Men spørsmålet om hvorvidt det var riktig å forlate et barn blir man gående med resten av livet. Og hva jeg kan ha forårsaket, det blir jeg aldri kvitt."


Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Trosset sin gammeldagse far