«Kompani Lauritzen»-Guro:

- Fysisk og mentalt svært krevende

Løytnanten fra «Kompani Lauritzen» la i 2020 bak seg en lang militærkarriere.

TV-PROFIL: Guro Sogn Bjerke har denne våren vært å se i den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen». Foto: Matt Bernitz / TV 2
TV-PROFIL: Guro Sogn Bjerke har denne våren vært å se i den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen». Foto: Matt Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nok en sesong av «Kompani Lauritzen» er i ferd med å ta slutt, og det som startet med 14 kjendiser skal siles ut til én vinner. Det har imidlertid ikke vært bare vært enkelt for deltakerne å erstatte hverdagslivet med tøffe tak og søvnløse netter på kasernen i Rauma kommune.

Blant dem som har presset kjendisene til sitt ytterste denne sesongen, er løytnant Guro Sogn Bjerke (32). Hun er en del av befalskorpset, ledet av oberst Dag Otto Lauritzens (65).

Bakgrunnen og erfaringene til befalskorpset blir ikke pratet mye om i det populære TV-programmet, og inntrykket av hver enkelt blir derfor stort sett formet ut fra det som vises på skjermen.

At Sogn Bjerke har en lang erfaring innenfor militæret, er kanskje derfor ukjent for mange.

OBS SPOILER - «KOMPANI LAURITZEN»: Deltakerne må klare seg et døgn alene i skogen, og det blir ikke lettere da de får utdelt dagens middag. Video: TV 2 Vis mer

Tjenestegjorde i utlandet

Se og Hør har tidligere avslørt hva medlemmene av befalskorpset egentlig gjør, når de ikke trener opp kjendisene i «Kompani Lauritzen». Guro Sogn Bjerke på sin side begynte på befalsskolen i 2008, og tok senere lederutdanning ved Krigsskolen.

Hun har også vært troppssjef på Hærens befalsskole, og blant annet jobbet i eskadronsstab i Telemark bataljon.

Det de fleste kanskje ikke vet, er at 32-åringen gjennom sin tid i Telemark bataljon tjenestegjorde i utlandet - nærmere bestemt i Irak.

Overfor Dagbladet forteller Sogn Bjerke at hun tjenestegjorde i landet i et halvt år.

- Der hadde jeg en stabsstilling hvor jeg hadde ansvar for personell, logistikk og økonomi. Jeg var rundt omkring og løste problemer som dukket opp og forhandlet med lokale. Min desidert viktigste oppgave og prioritet var å sørge for at den norske styrken, som hadde ansvaret for å trene opp kurdiske soldater i kampen mot IS, hadde det de trengte når de trengte det, forteller hun til avisen.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da Emilie Enger Mehl dro av gårde til TV-innspilling var Senterpartiet i valgkampsinnspurt. Reporter: Jonas Hammer. Video: Rød Løper / Celina Morken Vis mer

Hun omtaler det som «en utrolig givende stilling», men erkjenner at det var krevende. Det var imidlertid noe hun forventet da hun gikk inn i stillingen.

- Det å være påskrudd og løse oppdrag i en uoversiktlig og langdryg situasjon som stadig er i endring, er både fysisk og mentalt svært krevende. Jeg var ikke redd, men det var jo situasjoner hvor jeg kunne føle meg litt ekstra skjerpet, forteller hun videre til Dagbladet.

Klart for finale

Etter oppholdet i Irak returnerte Sogn Bjerke tilbake til Norge. Der fortsatte hun som troppssjef på befalsskolen, før hun i 2020 la militærkarrieren på hylla.

I dag jobber hun i Forsvarsindustrien, og driver sammen med ektemannen familiegården hans.

«KOMPANI LAURITZEN»: Deltakerne må gjennom mange harde øvelser. Det setter sine spor på kroppen. Video: TV 2 Vis mer

Da telefonen kom med forespørsel om hun i tillegg ønsket å ta del i sesong tre av «Kompani Lauritzen», var hun nølende. Hun takket likevel ja, og har nå spilt inn enda en sesong av programmet, som kommer på TV til høsten.

Lørdag kveld er det duket for finale av sesong tre av «Kompani Lauritzen». Du kan lese flere intervjuer med finalistene på seher.no utover kvelden.

LES OGSÅ: - Betalte han for å kysse meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer