Shailene Woodley:

Fyrer tilbake etter arrestasjon

- Du er et dyr i bur, sier hun om tiden i fengsel.

KRINGKASTET ARRESTASJON: Skuespiller Shailene Woodley kringkastet sin egen arrestasjon direkte på Facebook, da hun ble arrestert under en demonstrasjon. Video: Reuters Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I oktober kringkastet skuespiller Shailene Woodley (25) sin egen arrestasjon via Facebook Live, der over 40 000 personer fikk med seg hendelsen.

«Divergent»-stjernen deltok i en demonstrasjon mot Dakota Access Pipeline, et rør på over 1000 kilometer som skal frakte olje på tvers av delstatsgrensene i USA.

Årsaken bak arrestasjonen skal ha vært at Woodley og flere demonstranter tok seg inn på et avsperret område.

I den nyeste utgaven av bladet Marie Claire snakker 25-åringen om hendelsen som fikk henne kastet på glattcella.

- Jeg måtte kle meg naken, snu meg og bøye meg over. De lette etter narkotika i rumpa mi. Når du er i en fengselscelle og de stenger den døra, skjønner du at ingen kan redde deg. Om det begynner å brenne og de bestemmer seg for at de ikke skal åpne døra, vil du dø. Du er et dyr i bur, sier hun.

Shailene Woodley risikerte 30 dager i fengsel samt en bot på 1500 dollar etter demonstrasjonen, i likhet med de 26 andre som deltok.

I mars ble det kjent at hun slapp unna fengselsstraff, ifølge Page Six.

Saken fortsetter nedenfor.

Sto opp for indianerne

Kort tid etter at Woodley ble arrestert, skrev hun et essay om hendelsen i Time Magazine.

Der forklarte hun blant annet hvorfor hun deltok i demonstrasjonen i utgangspunktet.

- Jeg var i North Dakota, og sto side om side med indianere. Du vet, de som var her før oss. Vel, gjett hva Amerika? De er her fortsatt, skrev hun, ifølge People.

Hun påpekte all urett indianere må gå gjennom fordi deres kultur er annerledes, og viste sin misnøye med at mange bruker indianer-inspirerte klær som mote.

- Vi bærer indianernes kulturarv, deres hellige totems, som dekorasjon i motetrender, men vi respekterer ikke deres kultur.

Saken fortsetter nedenfor.

I TRØBBEL: Shailene Woodley ble arrestert i oktober etter å ha deltatt i en demonstrasjon. Foto: NTB scanpix
I TRØBBEL: Shailene Woodley ble arrestert i oktober etter å ha deltatt i en demonstrasjon. Foto: NTB scanpix Vis mer

Derfor følte stjernen at hun måtte gjøre noe for å endre på dette. Hun skrev at det måtte arresteres en «hvit ikke-innfødt» for å vekke oppmerksomhet og sinne.

- Den dagen jeg ble pågrepet, måtte 26 andre personer kle seg i oransje, samtidig som de ble plassert i Morton County fengsel. Har du hørt om dem? 26 menn og kvinner som har satt sitt levebrød på linjen for å beskytte sine barn, dine barn og mine framtidige barn, skrev hun.

- Alle ble sjokkerte

25-åringen er blant annet kjent fra filmene «Divergent», «The Fault In Our Stars» og thrilleren «White Bird in a Blizzard».

I sistnevnte film insisterte hun på å være helt naken, fortalte hun til New York Magazine i 2014.

- Det var så gøy. Alle ble sjokkerte fordi jeg var naken. Men når jeg har sex i det virkelige liv, så er jeg jo naken. Jeg har ikke på meg BH eller truse. Jeg ville lage en ekte film, og få frem sannheten i scenen, sa hun.

Hun ønsket å fremstå så autentisk som mulig.

- Jeg ønsket ikke å bli utnyttet, men denne jenta jeg spilte visste virkelig ikke hva hun holdt på med - slik som de fleste jenter føler første gang de har sex. Jeg ville at deres første kyss skulle være slurvete sånn som man kliner når man er tenåringer, sa hun.

Shailene Woodley har også en av hovedrollene i den kritikerroste HBO-serien «Big Little Lies», der hun spiller mot blant andre Nicole Kidman og Reese Witherspoon.

LES OGSÅ: - Det er vanskelig å se han slite

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer