Isabel Raad:

Fyrer løs mot SAS etter flytur

- Skam dere.

FYRER LØS: Toppblogger Isabel Raad er ikke nådig i kritikken mot SAS etter at hun onsdag fløy med et fullstappet fly fra Oslo til Stavanger. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
FYRER LØS: Toppblogger Isabel Raad er ikke nådig i kritikken mot SAS etter at hun onsdag fløy med et fullstappet fly fra Oslo til Stavanger. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utbruddet av coronaviruset preger dagliglivet i Norge på mange måter, og det er innført strenge tiltak for å hindre smitte. FHI oppfordrer folk til å holde god avstand fra hverandre, og unngå nærkontakt med andre mennesker.

Man skal også unngå store folkemasser, og begrense kontakten med andre. Det er også innført strenge restriksjoner ved landets flyplasser. Deler av innenrikstrafikken går fortsatt som normalt, og da toppblogger Isabel Raad (26) skulle ta fly fra Oslo til Stavanger onsdag, var det et stappfullt SAS-fly som ventet henne.

I et innlegg på sin blogg, går 26-åringen kraftig ut mot flyselskapet, og skriver at det var null restriksjoner på onsdagens flyging - noe hun omtaler som «galskap».

SKUFFENDE: TV-fotograf Truls Ørmen Elingsen fikk seg litt av et sjokk, da han var på jobbrelatert reise med SAS. Reporter: Christian Wehus. Video: Truls Ørmen Elingsen Vis mer

På bilder og video fra flyturen kan man se at passasjerene sitter tett i tett. Raad reagerte på antallet passasjerer allerede ved boardingen, og hevder at passasjerene ikke holdt én meters avstand fra hverandre - slik smittetiltakene sier.

- Det så ut som om at det skulle bli et fullt fly. Og hva tror dere var tilfelle? Jo da, STAPPFULLT fly! Heeeelt stappa, skriver hun i innlegget.

26-åringen understreker at hun reiste til Stavanger på grunn av jobb.

- Skam dere, SAS

Bloggeren stiller spørsmål ved hvorfor flyselskapet ikke følger tiltak for å hindre smitte på flyvningene, og mener den aktuelle flyturen burde vært delt opp i to.

- Jeg reagerer skikkelig sterkt på dette. Det er for dårlig, skriver hun videre, og ber samtidig SAS om å skamme seg.

Se og Hør har vært i kontakt med Isabel Raad om denne saken. Hun ønsker ikke å gi noen kommentarer utover det som kommer fram i blogginnlegget.

REAKSJONENE HAGLET: Isabel Raads blogglesere var svært observante da hun delte et helt vanlig antrekksbilde på bloggen. Video: Rød Løper Vis mer

På torsdagens pressekonferanse om coronasituasjonen i Norge, ble helseminister Bent Høie spurt om hvilke smitteverntiltak som gjelder for flyreiser, og da uttalte han følgende:

- Det jobbes også med å få til gode løsninger for flypassasjerer, sa han, og varslet at det vil komme nye retningslinjer for reising tirsdag neste uke.

Høie sa at de samme reglene i utgangspunktet gjelder for flyreiser som andre transportområder, men at dette har blitt en problemstilling først nå den siste tida, i takt med at nordmenn har begynt å fly mer.

- I begynnelsen var ikke dette et stort problem, for da var det få passasjerer på flyene. Derfor jobbes det nå mellom helsedirektoratet og samferdselsdepartementet og flynæringen for å finne gode rutiner og regler for dette.

- Ikke ett sete ledig

Truls Ørmen Erlingsen var også blant passasjerene på flyet, og reiste i samme følge som Raad. Han reagerer også sterkt på at det var så mange passasjerer om bord i flyet.

- Det var ikke et ord om at vi måtte vise hensyn eller holde avstand. Jeg satt i midten mellom to stykk. Vi trodde vi skulle få en treseter hver, sier han til Se og Hør.

- Det var ikke ett sete ledig, legger Ørmen Erlingsen til.

Han opplevde det hele som ubehagelig, selv om han sier at han i utgangspunktet ikke har vært særlig bekymret for coronaviruset tidligere.

FØLGER SITUASJONEN: Pressesjef John Eckhoff sier at det ikke bestandig er mulig å sikre god nok avstand mellom passasjerene på avgangene som er fullbooket. Foto: NTB Scanpix
FØLGER SITUASJONEN: Pressesjef John Eckhoff sier at det ikke bestandig er mulig å sikre god nok avstand mellom passasjerene på avgangene som er fullbooket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pressesjef i SAS, John Eckhoff sier til Se og Hør at de samme smitteverntiltakene gjelder for flyselskapene - som resten av befolkningen.

Han sier også at personalet prøver å spre passasjerene der det er mulig.

- Det går ikke an å holde én meters avstand på våre flyginger når det er fullt. De fleste flyene er nesten tomme, men på noen flyginger er det fullere. Det er per i dag ingen krav fra myndighetene om regler om bord i fly som vi skal innføre, bortsett fra eventuelle flyginger til flyplasser som er klassifisert som høyrisikoområder.

KONFLIKT: Mads Hansen og Isabel Raad har hatt vært i tottene på hverandre på Instagram i lang tid. Nå kan det virke som om stridsøksen er begravd. Video: Rød Løper Vis mer

Eckhoff sier at SAS følger situasjonen tett, og at de er i dialog med relevante myndigheter om hvordan dette skal løses framover.

- Dette er det tilbudet vi har, så får folk eventuelt ta de forholdsreglene som passasjerer selv, med god håndhygiene. Vi tillater ikke passasjerer å gå om bord i flyet om man har symptomer eller er syk.

Eckhoff anslår at det aktuelle flyet kan ta opp til 160 passasjerer.

LES OGSÅ: - Det går opp og ned mellom dem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer