Bianca Ingrosso:

Fyrer løs mot fansen

Den svenske influenseren er mektig lei av at fansen visstnok spekulerer på matvanene hennes.

DRITTLEI: Realityprofil og influenser Bianca Ingrosso må stadig svare på kritikk og spekulasjoner fra følgerne sine. Nå slår hun hard tilbake nok en gang. Denne gangen handler det om matvanene hennes. Foto: TT Nyhetsbyrån / NTB Scanpix
DRITTLEI: Realityprofil og influenser Bianca Ingrosso må stadig svare på kritikk og spekulasjoner fra følgerne sine. Nå slår hun hard tilbake nok en gang. Denne gangen handler det om matvanene hennes. Foto: TT Nyhetsbyrån / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor valgte den populære svenske influenseren og realityprofilen Bianca Ingrosso (25) å fortelle åpent om sine problemer med spiseforstyrrelser. Det gjorde hun som gjest i tv-programmet «Skavlan».

- Man lever med konstant angst, og får panikkanfall på ulike måter. Jeg klarer ikke å være mett. Om jeg ikke spyr etter å ha spist får jeg så mye angst at jeg ikke klarer å prate med noen, og sånn kan det være i kanskje fire timer, fortalte Ingrosso åpenhjertig til programleder Fredrik Skavlan (53).

25-åringen har siden hun var tenåring slitt med spiseforstyrrelsen bulimi. Ifølge Helse-Norge er dette en tilstand som kan være svært skadelig. De rammede har ofte et komplisert forhold til mat, vekt og egen kropp, og et vanlig kjennetegn er at man kaster opp maten sin for å unngå vektoppgang. Det er anslått at tre av 100 kvinner rammes av bulimi i løpet av livet.

ÅPNE OPP: Bianca Ingrosso har slitt med bulimi i flere år, og snakket åpent om det på besøk hos «Skavlan» lørdag. Video: TV 2 Vis mer

Til tross for spiseforstyrrelsen har Ingrosso aldri lagt skjul på sin interesse for mat, og på sin YouTube-kanal og Instagram-konto deler hun titt og ofte bilder og videoer av at hun lager mat, spiser den eller handler inn til et måltid.

Tar et oppgjør med fansen

Den siste tiden har influenseren også delt lister over hva hun er fysen på med sine over én million Instagram-følgere. Senest i helgen delte hun en liste over at hun var fysen på blant annet lakris, kanelsnurrer og jordbær.

LAGER LISTER: Her er en av listene Bianca Ingrosso har delt med sine over en million følgere. Foto: Instagram/biancaingrosso
LAGER LISTER: Her er en av listene Bianca Ingrosso har delt med sine over en million følgere. Foto: Instagram/biancaingrosso Vis mer

Dette har tilsynelatende fått fansen til å spekulere på om den konstante delingen av mat har noe med influenserens spiseforstyrrelse å gjøre.

Ingrosso har i alle fall valgt å svare for seg i to innlegg delt på Instagrams historiefunksjon. Der velger hun nå å ta et oppgjør, én gang for alle.

«La meg forklare en ting. At jeg lager lister på hva jeg er fysen på iblant har absolutt INGENTING å gjøre med min spiseforstyrrelse. Er jeg sugen på noe så går jeg og kjøper det eller spiser det. Jeg er besatt av å lage lister, og jeg gjør det med nesten alt. Det er det beste jeg vet og det renser hjernen min», skriver realityprofilen.

FORKLARER: På Instagrams historiefunksjon slår Bianca Ingrosso hardt tilbake mot fansens spekulasjoner. Foto: Instagram/biancaingrosso
FORKLARER: På Instagrams historiefunksjon slår Bianca Ingrosso hardt tilbake mot fansens spekulasjoner. Foto: Instagram/biancaingrosso Vis mer

«Og snille dere, én jævla gang for alle. Jeg liker virkelig ikke godteri, men jeg kan selvsagt bli sugen på det iblant og det har heller ikke noe å gjøre med min spiseforstyrrelse. Ingen i familien min liker godteri, og sånn er det bare. Punktum», fortsetter hun.

Videre påpeker Ingrosso at hun ikke lyver om dette, og at det faktum at hun ikke liker godteri er en ting hun synes er morsomt, da godteri er noe nesten alle liker.

«Og en siste ting. At jeg prater mye om mat har heller ikke noe å gjøre med spiseforstyrrelsen min. Kjenner man familien min, vet man at det er nummer én når det kommer til samtaleemner og det har det alltid vært. Jeg elsker å høre andre snakke om mat og når de viser hva de spiser, og jeg prater gjerne om mat hele dagen fordi jeg synes det er et morsomt samtaleemne», skriver hun videre.

INTERESSERT I MAT: Ingrosso påpeker at hun har en enorm interesse for mat, og at det er derfor hun ofte deler mye videoer og bilder av maten sin. Foto: Instagram/biancaingrosso
INTERESSERT I MAT: Ingrosso påpeker at hun har en enorm interesse for mat, og at det er derfor hun ofte deler mye videoer og bilder av maten sin. Foto: Instagram/biancaingrosso Vis mer

Avslutningsvis poengterer Ingrosso at bakgrunnen for hvorfor hun deler så mye om mat på både YouTube-kanalen sin og Instagram er fordi hun har en enorm interesse for mat.

«Vil dere ikke se mer mat på min Instagram-story så slutt å følge meg i stedet», avslutter Ingrosso med.

Fansen ble bekymret

Som nevnt har Ingrosso tidligere vært åpen om spiseforstyrrelsen sin, men også om helsen sin mer generelt. I fjor kom det frem at Ingrosso slet med utbrenthet, og at hun ble nødt til å legge om livsstilen sin som følge av dette.

Flere av 25-åringens fans ble bekymret for Ingrosso og hvordan hennes travle liv påvirket helsen hennes. Mange påpekte i den anledning at hun burde ta seg en pause.

I tv-programmet «Nyhetsmorgon» mente Ingrosso selv at hun ikke behøvde en pause, og fortalte at hun ikke trenger mye for å hente seg inn igjen.

- Jeg trenger bare tjue minutter om dagen hvor jeg bare kan snakke om «dritt» med vennene mine eller sove, eller se på instastorys, og deretter gå til terapeuten min og spise god mat, fortalte hun i fjor.

I tv-programmet ga hun også en oppdatering om hvordan det faktisk stod til med helsen hennes.

- Jeg har det bra. Jeg er et menneske som har det veldig opp og ned hele tiden. Hver eneste dag kjemper jeg med bulimi og stress, og jeg får veldig mye angst av veldig mye, uttalte hun i tv-programmet.

WAHLGRENS VERDEN: Bianca Ingrossos største ønske, er å finne en fyr som moren, Pernilla Wahlgren, kan ligge med. Da vi møtte dem i Sverige, var det stor begeistring for spesielt én av de norske kjendisfyrene vi viste frem. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Avslører mislykket inngrep

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer