«Farmen»:

Fylleskandale på «Farmen kjendis»

Flere deltakere i årets «Farmen kjendis» fikk smuglet inn store mengder alkohol til gården.

SKUFFET: TV 2 forteller at de er skuffet over det som skjedde inne på gården. Foto: Espen Solli / TV 2
SKUFFET: TV 2 forteller at de er skuffet over det som skjedde inne på gården. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets «Farmen kjendis»-sesong er i gang, og allerede i andre uke kommer sjokkerende avsløringer fra innspillingen, som fant sted i fjor sommer.

Smugling av «luksusvarer» som såpe, røyk eller sukker er ikke uvanlig i realitykonkurransen. Denne gangen er det imidlertid avdekket en omfattende smuglerskandale som innebærer både alkohol og kebab.

Det er når Isak Dreyer og Heine Totland gjester «God kveld Norge», hvor altså meddeltakerne Sophie Elise Isachsen og Niklas Baarli er programledere, at kortene omsider blir lagt på bordet.

SKUFFA: Endelig er «Farmen Kjendis» tilbake, og allerede i første episode blir det tårer når Kjersti Grini kommenterer hvordan kua ser ut. Reporter: Bjørn Ekker/ Thea Hope. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Gigantsum

Totland forteller i studio at han og Dreyer var ute og rodde, da de plutselig oppdaget et ungt kjærestepar. Kjæresteparet ble spurt om de ville tjene 15 000 kroner, og dermed var smugleraksjonen i gang.

Den første handlelisten skal ha inneholdt ikke mindre enn ti sjokoladeplater, seks kebabruller, seks liter rødvin, seks liter sprit, to kilo kaffe, to liter saft og olje.

Isachsen skal ha tatt regningen, som havnet på over 30 000 kroner. Eksakt hvor mye de smuglet for vil hun imidlertid ikke innrømme.

SKUFFA: Da var det klart hvem som er den første kjendisen som må forlate «Farmen Kjendis» 2022. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

– Det gikk litt ved nede på badestranden der. Det var en kveld hvor vi satt og drakk vin rundt bålet, og nattevakten kom og tok vindunken, minnes Baarli.

Gravde ned alkohol

Via TV 2 forklarer Isachsen til Se og Hør at de en stund ut i oppholdet begynte å bli «sultne og tørste», og at smuglingen ble et «lite 'spill' mot produksjonen»:

- Vi har ikke gjort noe ulovlig, vi har deltatt på et konstruert tv-show for TV 2 og etter hvert gikk det litt sport i det fra vår side å sjekke hva vi klarte å få inn. En dag så jeg Isak ro på kryss og tvers av innsjøen, og da skjønte jeg at han hadde fått tak i alkohol og var ute og gravde ned skatten.

- Jeg følte meg litt som Pippi, eventuelt Emil i Lønneberget, og det tok jo ikke lang tid før vi ble tatt - men det spilte ikke noen rolle, da hadde vi jo klart det, sier hun.

Dreyer forteller overfor Se og Hør at flere av deltakerne etter hvert hadde lyst til å få inn ting utenfra - spesielt alkohol:

«FARMEN KJENDIS»: De første bildene byr på både tårer og dramatikk. Video: TV 2 Vis mer

- Og jo færre som fikk det til og jo vanskeligere det tydeligvis var, jo mer gira ble jo jeg på å få det til. Så, ja. Det gikk jo inn alkohol, og for min del er det jo kult å få til det som ikke er meningen.

Dreyer forteller at de egentlig «fikk smuglet inn hva som helst»:

- Ja, det gikk jo i vin og sprit og kaffe og sjokolade og syltetøy og alt og sukker, … Alt sånt.

- Var det du som var hjernen bak det?

- Jaaa, kanskje litt hjerne og litt utfører, men vi var jo mange om det.

UBEHAGELIG: Kjendisene har ikke vært lenge på «Farmen»-gården før to søte kaniner må slaktes. «Skikkelig ubehagelig» syntes en av deltakerne. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

- Oppsto rar stemning

Ifølge Dreyer ble smuglingen oppdaget «av og til», men det forhindret ikke at det ble smuglet inn mer. Når det gjelder eventuelle konsekvenser for smuglingen, kan Dreyer si følgende:

- Ja, altså, det var jo snakk om noe greier, men … Jeg sa bare hvordan ting er. Jeg er en gutt på 27 år som synes det er artig å gjøre ting jeg ikke får lov til.

SINT: Kine Olsen ble sint på Öde Nerdrum i fjorårets «Farmen Kjendis». Vis mer

Totland var imidlertid ikke en av dem som kjente på savnet etter en kebab.

- For å si det sånn: Jeg spiste ikke kebab. Og jeg så heller ingen grunn til å drikke Smirnoff blandet ut med romtemperert melk, forteller han til Se og Hør, og legger til:

- Men jeg synes jo egentlig bare at det er morsomt. Det var en stor operasjon, som var skjult for oss andre veldig lenge. En dag kom alt for en dag. Nå ler jeg bare av det, men der og da var det bare sjokkerende. Jeg ga i hvert fall ingen kald skulder, men takket høflig nei. Jeg savnet heller ikke kebab der inne.

TEMPRATUR: Det blir høy temperatur når familien til «Farmen»-Rob ser på TV-serien «Lykkeland». Video: «Sofa» på TV 2 Vis mer

En av deltakerne Se og Hør har snakket med forteller at det oppsto en rar stemning på gården etter noen hadde drukket alkohol. Vedkommende ønsker for øvrig å være anonym.

- De fikk inn store mengder alkohol. Og møtte opp fulle midt på dagen. Der og da var det sjokkerende. Vi skjønte ingenting, for klokken var rundt 16, og det var plutselig en så rar stemning i leiren. Dans, hoiing og synging. Det skjedde flere ganger også på nattetid.

Deltakeren sier at de definitivt var fulle, og at «operasjonen» lenge ble forsøkt holdt hemmelig.

- Det var ulovlig, og derfor «hysj, hysj». Etter hvert fikk vi vite at de hadde fått servert kebab og, og da ble ikke sjokket noe mindre akkurat.

GIFT: Frank og Eunike møttes på «Farmen» - nå er de endelig gift! Og de nøyde seg ikke bare med ett kyss. Video: Bjørn Ekker Vis mer

TV 2 reagerer

TV 2 bekrefter at de tidlig i innspillingen ble kjent med at noen av deltakerne hadde forsøkt å skaffe seg goder fra utsiden.

- Blant annet ved å prøve å bestikke statister på markedet. At de faktisk lyktes med å få inn mat og alkohol oppdaget vi ikke før et godt stykke ut i produksjonen, da noen av deltakerne dukket opp på gården beruset, sier pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, til Se og Hør.

DÅRLIG STEMNING: Thomas Felberg ville lage dårlig stemning etter at Sølje Bergan valgte han til førstekjempe i «Farmen kjendis» Vis mer

Han opplyser om at de beslagla alkoholen, og at de er skuffet over det som har foregått.

- Eventuelle sanksjoner må være forholdsmessige, både for deltakere og produksjonen. Det å be noen forlate gården på grunn av regelbrudd er en veldig sterk sanksjon, og det krever som nevnt at vi har alle fakta på bordet. Ofte har vi ikke hele bildet før produksjonen er over. Vi kan heller ikke være så strenge at vi risikerer å havne i en situasjon der vi til slutt ikke har deltakere igjen

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

– Vi hadde samtaler med blant annet Isak, der vi forklarte hvorfor dette er uheldig, både for han selv og for formatet. Men for Isak gikk det sport i å lykkes med å lure produksjonen, og siden «Farmen»-gården verken er totalovervåket eller inngjerdet, er det selvfølgelig mulig å lykkes hvis man arbeider iherdig nok for det.

Noen husker kanskje «Farmen» 2020 der noen av deltakerne hadde møtt folk fra området rundt. Også da var coronapandemien og smittesituasjonen et tema.

Det hele endte med at Nils Kalvik ble sendt hjem fra gården, etter at deltakerne hadde fått streng tilsnakk fra en forbannet Mads Hansen - som er programleder for den vanlige utgaven.

TO DRÅPER VANN: «Farmen»-vinner Daniel Godø og den eneggede tvillingbroren Nicolai blir stadig forvekslet med hverandre. Video: Tor Lindseth Vis mer

Også i fjor høst kunne Se og Hør avsløre at flere deltakere hadde hatt kontakt med utenforstående under «Farmen»-innspillingen.

Eskapadene førte til smugling av mat inn på gården i flere omganger. Kontakten med de fremmede bød også på telefonsamtaler hjem - og at produksjonen på et tidspunkt ble snudd helt på hodet, siden samtlige deltakere måtte coronatestes to ganger.

REGELBRUDD: Vi har gjennom årene hatt flere tilfeller av regelbrudd inne på «Farmen». I fjorårets sesong ble også juks avslørt. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Se og Hør fikk tilgang til bilder som viste at det var den norsk-amerikanske TikTok-stjernen «NorwayRob» - Robert Michael Scott (54), samt Herman Herberth Herding (24), som sto bak handlingene.

LES OGSÅ: - Hun var en ordentlig drittkjerring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer