Sandra Lyng:

Fyller 30 i dag: Se Sandra Lyngs enorme forvandling

- Det ble så mye rosa at jeg fikk fullstendig nok. 

2004 OG 2016: Mye har skjedd i Sandra Lyngs liv siden hun ble kjent gjennom «Idol» i 2004, også i klesveien. Bildet til høyre er tatt under Kjendisgallaen i fjor. Foto: TV 2, Andreas Fadum
2004 OG 2016: Mye har skjedd i Sandra Lyngs liv siden hun ble kjent gjennom «Idol» i 2004, også i klesveien. Bildet til høyre er tatt under Kjendisgallaen i fjor. Foto: TV 2, Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sandra Lyng var bare 16 år da hun dukket opp i rampelyset for første gang. I dag, nesten 15 år seinere, fyller mosjøværingen 30 år.

Gjennom en årelang karriere har Lyng, som for alvor ble kjent gjennom «Idol» i 2004, gått fra å være en sukkersøt tenåringsstjerne til å bli en profilert popmusiker med et langt mer modent image.

Lyng har (som alle oss andre) blitt eldre, og har naturlig nok vært gjennom en rekke stilendringer - både i musikken, men også i klesveien.

FORSKJELLIGE ROSATONER: Sandra Lyng Haugen under «Idol» i mars 2004. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
FORSKJELLIGE ROSATONER: Sandra Lyng Haugen under «Idol» i mars 2004. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

Dilla på rosa

- I «Idol»-tida gikk jeg veldig mye i rosa. Det er spesielt ett antrekk jeg husker godt, fra en sending, der jeg hadde på meg rosa jakke og strømpebukse - med stort, blomstrete hår. Jeg kunne nok ikke ha tatt på meg det igjen, men det er interessant å se tilbake på den perioden jeg var i, forteller Sandra Lyng til Dagbladet, og legger til:

- Det ble så mye rosa at jeg fikk fullstendig nok etterpå. Jeg brukte ikke rosa klær på flere år. Nå har jeg riktignok farget håret mitt rosa. Kanskje det er en 30-årskrise? He-he.

Etter å ha herjet hitlistene på midten av 2000-tallet, med låter som «Sommerflørt», «I Morgen» og «Hjemsøkt», pakket Lyng sakene sine og flyttet til Los Angeles i 2010. Så ble det stille.

Da mosjøenjenta vendte hjem tre år seinere, fortalte hun til Dagbladet at hun «hadde blitt mer voksen og har fått mer erfaring». Klesstilen hadde i tillegg fått et røffere og mørkere preg.

Mer avslappa

- Jeg vokste jo på en måte opp med at folk tok bilder av meg, og det er i tenårene man finner seg selv. Det føler jeg at jeg har gjort først nå, fortalte hun den gang.

Nå er 30-åringen sikker på hva som gjelder:

Fyller 30 i dag: Se Sandra Lyngs enorme forvandling

- Det er ikke så viktig om det jeg har på meg er siste skrik, eller et spesielt merke. Det viktigste er at antrekket matcher personligheten min, og at jeg trives i det jeg går i, forteller hun.

Se flere bilder nederst i saken.

At stilforvandlingene henger sammen med at Lyng har vokst som person, er jubilanten ikke i tvil om.

- Jeg har trua på meg sjæl, stresser ikke så mye over hva andre tenker, og bryr meg generelt mindre om utseendet. Jeg har et avslappet forhold til livet, og mat, og tro på at jeg gjør så godt jeg kan, forteller Lyng, som flere ganger har vært åpen om spiseforstyrrelser i tenåra.

Nordnorsk-comeback

Og selv om Lyng for lengst har vinket farvel til gamle motesprell, er musikeren i ferd med å børste støv av et annet element fra gjennombruddsåra. Når hun slipper ny låt neste fredag, synger hun på norsk. Det har hun ikke gjort siden 2009.

- Jeg går på en måte litt tilbake i tid, og har savnet å synge på norsknorsk. Det var jo der jeg begynte, sier hun.

- VELDIG STOLT: Det var ikke rare forberedelsene Sandra Lyng rakk før innspillingen av årets «71 grader nord». - Jeg er veldig stolt av det hun har gjort, forteller kjæresten Lasse Joachim Langerud. Video: Hedda Fannemel Espeli / Sveinung U. Ystad Vis mer

Erfaren i rampelyset til tross - Lyng, som også har hatt sin egen realityserie og vært programleder, synes fortsatt det er rart å bli gjenkjent på gata.

- Det er nesten like absurd hver gang. Jeg glemmer av og til at folk vet hvem jeg er, og synes det er enda rarere at folk som er født etter 2004 hører på musikken min. Jeg er veldig takknemlig, forteller Lyng, som ble vekket med frokost på senga av kjæresten i dag tidlig.

- Vi skal ut og spise seinere, og så blir det skikkelig fest. Altså, ikke en sånn stiv fest, men ordentlig fest, sier hun.

Se flere bilder av forvandlingen nedenfor:

2004: En 16 år gammel Sandra Lyng Haugen. Foto: Se og Hør
2004: En 16 år gammel Sandra Lyng Haugen. Foto: Se og Hør Vis mer
2005: Sandra Lyng hadde en sukkersøt stil i 2005. Foto: Se og Hør
2005: Sandra Lyng hadde en sukkersøt stil i 2005. Foto: Se og Hør Vis mer
2006: På scenen i høye støvletter og korsett. Foto: Se og Hør
2006: På scenen i høye støvletter og korsett. Foto: Se og Hør Vis mer
2007: Sandra Lyng under arrangementet «Idol gir tilbake» jula 2007. Foto: Se og Hør
2007: Sandra Lyng under arrangementet «Idol gir tilbake» jula 2007. Foto: Se og Hør Vis mer
2009: På VG-lista med dyp utringning. Foto: Se og Hør
2009: På VG-lista med dyp utringning. Foto: Se og Hør Vis mer
2013: Avslappet stil utenfor Soria Moria i 2013. Foto: Se og Hør
2013: Avslappet stil utenfor Soria Moria i 2013. Foto: Se og Hør Vis mer
2014: Sandra Lyng viser fram en ny stil på P3 Gull. Foto: Se og Hør
2014: Sandra Lyng viser fram en ny stil på P3 Gull. Foto: Se og Hør Vis mer
2014: Sommerlig stil i bryllup. Foto: Se og Hør
2014: Sommerlig stil i bryllup. Foto: Se og Hør Vis mer
2015: På Kjendisgallaen i 2015. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
2015: På Kjendisgallaen i 2015. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
2016: På Kjendisgallaen i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
2016: På Kjendisgallaen i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer