Funnet skyldig i uaktsomt drap på Michael

- Rettferdigheten har seiret, sa Michael Jacksons mor, etter at Conrad Murray ble funnet skyldig i uaktsomt drap på sønnen.

TYDELIG PREGET: Conrad Murray hører her på at kjennelsen mot ham blir lest opp i retten.  Foto: Scanpix
TYDELIG PREGET: Conrad Murray hører her på at kjennelsen mot ham blir lest opp i retten. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Like etter 22 mandag kveld fikk en tydelig nervøs Conrad Murray lest opp juryens dom.

- Vi, juryen, finner Conrad Murray skyldig i uaktsomt drap på Michael Jackson, leste juryens formann opp i retten i Los Angeles.

Murray var Jacksons personlige lege da popstjernen gjorde seg klar for sine comeback-konserter, og skal ha gitt stjernen propofol for å hjelpe Jackson å sove nesten hver natt de siste to månedene av hans liv.


Legen selv har nektet å innrømme skyld etter tiltalen, etter at popkongen døde av akutt propofol-forgiftning, 50 år gammel, 25. juni 2009.


Juryen fattet sin beslutning etter å ha vært samlet i rundt ni timer på fredag, ifølge CNN. De sju mennene og fire damene i juryen har iløpet av prosessen hørt 49 vitner på 23 dager.

Jackson-familien representert ved moren Katherine, faren Joe og søsteren La Toya Jackson, var blant de som var tilstede da avgjørelsen falt. Etterpå uttalte Katherine i en kjapp kommentar til FOX News at: 

- Rettferdigheten har seiret.

Ifølge TMZ kunne man høre La Toya Jackson gråte høylytt da dommen falt.


I sin sluttprosedyre på torsdag argumenterte aktor for at legens uansvarlige bruk av propofol førte til Jacksons død, og at han derfor burde dømmes.

Forsvareren mente imidlertid at forsømmelsen fra Murray var så liten at den isteden burde vært ført for et medisinsk råd.
 
- Hvis dette var noen andre enn Michael Jackson, ville legen vært her i dag? Spurte advokat Ed Chernoff i sitt avsluttende innlegg.

- Han var bare en liten fisk i en stor dam, mente Chernoff, og pekte på alle de andre legene som behandlet Jackson og stjernen selv.


Straffeutmålingen for Murray er ennå ikke klar.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer