Karim Benzema:

Funnet skyldig i sexvideo-sak

Dømt til betinget fengsel.

LAGKAMERATER: Mathieu Valbuena (t.v.) og Karim Benzema spilte sammen på det franske landslaget. Foto: Franck FIFE / AFP / NTB
LAGKAMERATER: Mathieu Valbuena (t.v.) og Karim Benzema spilte sammen på det franske landslaget. Foto: Franck FIFE / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den franske landslagsspilleren Karim Benzema (33) var tiltalt i en sak om utpressing som fant sted helt tilbake til 2015.

Nå har han fått dommen i Versailles: 1 år betinget fengsel og en bot på 75 000 euro (rundt 750 000 kroner) for medvirkning i saken. Det skriver franske medier.

Det betyr at han ikke må sone i fengsel.

Via sin advokat har 33-åringen gjort det klart at han anker dommen.

- Den er på ingen måte overens med det som skjedde, sier Antoine Vey, ifølge nyhetsbyrået Reuters, gjengitt av NTB.

Benzema skal ifølge påtalemyndigheten ha hjulpet menn til å presse tidligere landslagskamerat Mathieu Valbuena (37) for penger. Valbuena gikk til politiet etter å ha blitt kontaktet av en mann som sa han hadde en sexvideo av Valbuena og kona hans.

G-PUNKT: I podkasten «G-punktet» får sexolog og influenser Iselin Guttormsen kjendiser til å åpne seg om sitt eget sexliv. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

Benzema skal ha tilbudt seg å hjelpe Valbuena og sa han kunne finne noen som kunne fikse opp i saken. Han advarte også om at de som hadde videoen var «veldig, veldig tunge kriminelle».

MØTTE PRESSEN: Mathieu Valbuena er i Paris. Foto: J E E/SIPA/Shutterstock/NTB
MØTTE PRESSEN: Mathieu Valbuena er i Paris. Foto: J E E/SIPA/Shutterstock/NTB Vis mer

- Benzema var ikke den gode samaritanen som prøvde å hjelpe. Han tillot utpresserne å komme i kontakt med Valbuena for å presse ham for penger, sa aktor Segolene Mares i retten, ifølge det franske nyhetsbyrået AFP, gjengitt av NTB.

Valbuena har uttalt at han var veldig redd etter samtalen med Benzema, og selv om partene aldri diskuterte penger, mente han det var tydelig at lagkompisen ikke foreslo betaling «i fotballbilletter».

FENGSEL: Bettina Buchanan jobbet på grabbarna grus på Rhodos, vi møtte henne der for en tour, og hun avslørte også hvorfor hun har sittet i fengsel på øya. Video: Nina Hansen Reporter: Øystein Andersen Vis mer

Benzema risikerte altså betinget fengsel hvis den franske påtalemyndigheten fikk viljen sin. 33-åringen, som ikke var tilstede i retten i Paris sa saken gikk for domstolen, har hele tiden benektet anklagene. Han hevder at han bare ville hjelpe Valbuena å komme seg ut av situasjonen.

Benzema ble utestengt fra landslaget i fem og et halvt år etter episoden. Han gjorde comeback i sommerens EM-sluttspill.

Valbuena mistet også plassen på landslaget i kjølvannet av saken. Han har uttrykt redsel for karrieren i ettertid.

FARLIG: De to Youtube-stjernene Alex og Alan Stokes er i trøbbel etter å ha utført et falskt bankran. Reporter: Christian Wehus. Video: Stokes Twins. Vis mer

- Jeg visste at om videoen kom ut så ville ting bli veldig vanskelig for meg, og det har det vist seg å bli uansett, sa Valbuena i retten nylig.

Hovedmannen bak utpressingen, Mustapha Zouaoui, har innrømmet å ha stått bak.

LES OGSÅ: Dømt skyldig i sex-skandale

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer