NXIVM:

Funnet skyldig i sexkult-saken

Keith Raniere erklært skyldig på alle punkter.

SKYDLIG: NXIVM-grunnlegger Keith Raniere ble onsdag funnet skyldig i retten. Nå risikerer han livstid i fengsel. Skisse: Reuters, NTB scanpix
SKYDLIG: NXIVM-grunnlegger Keith Raniere ble onsdag funnet skyldig i retten. Nå risikerer han livstid i fengsel. Skisse: Reuters, NTB scanpix Vis mer
Publisert

I mai startet rettssaken mot NXIVM-grunnlegger Keith Raniere (58), som står tiltalt for en rekke lovbrudd. Han anklages blant annet for sexhandel, pengeutpressing og for besittelse av overgrepsmateriale mot barn. Dette har den amerikanske kultlederen selv benektet, men vitnesbyrd i rettssaken mot ham peker på noe annet.

Kort forklart omhandler saken den såkalte sexkulten NXIVM, som av lederne ble forkledd som en selvhjelpsgruppe. I virkeligheten skal medlemmer ha blitt tvunget til å ha sex med Raniere.

De grufulle påstandene omhandler blant annet kvinnelige «slaver» som utførte perverse handlinger under tvang, brennemerking, og grove kriminelle aktiviteter. Det skal også ha blitt arrangert seremonier - der handlingene som fant sted ble beskrevet som noe fra «en skrekkfilm».

Nå er han funnet skyldig i retten. Det skriver New York Post.

Risikerer livstid

Raniere er funnet skyldig på alle punktene om at han driver en sexkult. Juryen i retten i Brooklyn ble enige om det på onsdag, etter at de hadde diskutert saken i fem timer. Han er blant funnet skyldig i pengeutpressing, noe som kan gi ham livstid i fengsel. I tillegg ble han funnet skyldig i en rekke andre punkter.

Han skal ha vært tilnærmet følelsesløs i retten, og ville ikke ta advokaten i hånda før han ble ført vekk. Dommen kommer først 25. september, men han risikerer å måtte sitte resten av livet sitt bak lås og slå.

De siste ukene har flere forferdelige historier om innsiden av sexkulten blitt fortalt i retten. Ofrene ble rekruttert av andre kvinner i samme kult, deriblant tidligere «Smallville»-skuespiller Allison Mack (36).

Dette er hun tiltalt for, og retten har fått høre flere oppsiktsvekkende historier om hvordan hun jobbet. En av hendelsene omhandlet India Oxenberg (28), som er datteren til «Dynastiet»-stjernen Cathrine Oxenberg (57).

Sultet kjendisdatteren

I starten av juni vitnet et av NXIVMs tidligere medlemmer, som i New York Post bare omtales som Nicole, mot Mack og den behandlingen hun angivelig skal ha utsatt kjendisdatteren for. Retten fikk høre at India Oxenberg ble tvunget til å være på en diett på bare 500 kalorier daglig, slik at hun kunne bevare det kulten anså som en ideell vekt.

Da Nicole prøvde å forlate den mye omtalte kulten, ble det tydelig hvor langt Mack var villig til å gå for å holde reimene på plass. Hun skal ha blitt fortalt at Oxenberg ikke ville bli matet dersom hun ikke returnerte til klubben.

STRENG DIETT: Lederskikkelser i kulten skal ha tvunget India Oxenberg (t.h) til å være på en streng diett i lang tid. Her er kjendisdatteren fotografert med bestemoren, prinsesse Jelisaveta Karadjordjevic, i 2004. Foto: NTB scanpix
STRENG DIETT: Lederskikkelser i kulten skal ha tvunget India Oxenberg (t.h) til å være på en streng diett i lang tid. Her er kjendisdatteren fotografert med bestemoren, prinsesse Jelisaveta Karadjordjevic, i 2004. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tidligere vitner har hevdet at kultleder Raniere foretrakk at sexslavene hans var tynne, tappet for søvn og lydige. Han skal også ha hatt kallenavn på damene, hvor Oxenberg ble kalt for «the princess» og Mack ble omtalt som «the brat».

I tillegg kan vitnet fortelle om andre ydmykende praksiser som fant sted i kulten. Hun hevder at de ukentlig måtte sende nakne gruppebilder til Raniere, i det som ble omtalt som familiebilder. I likhet med mange av de andre ofrene for kulten, ble også Nicole brennemerket med initialene til den tiltalte kultlederen.

Rangstige

Tidligere har blant andre den kanadiske skuespilleren Sarah Edmondson (41) og en kvinne under navnet «Sylvie» fortalt sine versjoner fra innsiden av sexkulten.

NXIVM har fra utsiden blitt presentert som ei selvhjelpsgruppe, men i seinere tid har det derimot vist seg at sannheten skal være en helt annen.

I undergruppen DOS, som ble laget spesielt for kvinnelige medlemmer, skal flere blant annet ha blitt brennemerket med Ranieres initialer, for så å bli tvunget til å ha samleie med ham.

Det skal ha vært et tydelig skille mellom medlemmer av ulike grader - hvor man enten hadde rolle som «slave» eller «master». For å klatre oppover måtte man selv rekruttere kvinner inn i gruppen.

- Utføre oralsex

Keith Raniere sto også tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig kvinne kalt «Camilla». Hun ble ifølge avisen rekruttert fra Mexico som 15-åring, og skal ha vært Ranieres første sexslave.

Jobben hennes ble raskt å rekruttere andre slaver til å utføre seksuelle tjenester for kultlederen. Blant andre skal en 30 år gammel skuespiller ha blitt introdusert for Raniere mens hun hadde bind for øynene og var knytt fast i et bord.

- En tredje person kom inn i rommet og begynte å utføre oralsex på henne. Den tredje personen var 15 år gamle «Camilla», sa aktor under de innledende rundene av rettssaken.

Keith Raniere skal ifølge avisen ha vist lite følelser mens de grufulle detaljene kom til overflaten i retten.

LES OGSÅ: - Vi foraktet hverandre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer