R. Kelly:

Funnet skyldig i menneskehandel

Kjennelsen er klar.

KJENT SKYLDIG: Juryen mener R&B-stjernen R. Kelly er skyldig. Foto: AP Photo/Charles Rex Arbogast, File/NTB
KJENT SKYLDIG: Juryen mener R&B-stjernen R. Kelly er skyldig. Foto: AP Photo/Charles Rex Arbogast, File/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble rettssaken mot den amerikanske artisten Robert Sylvester Kelly (54), bedre kjent som R. Kelly, avsluttet, etter seks uker med vitnemål fra 45 vitner og annet bevismateriale.

Artisten var tiltalt for en rekke overgrep, flere av dem mot mindreårige. Tiltalen ble også utvidet til å omfatte menneskehandel.

Nå er den profilerte artisten funnet skyldig i seksuelle overgrep og menneskehandel. Han risikerer en straff med minstetid på ti år i fengsel, med mulighet for livstid bak murene, ifølge NPR.

Kelly har sittet fengslet i Metropolitan Detention Center i Brooklyn i New York siden 2019.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Anklager

I årevis har overgrepsanklagene haglet mot R. Kelly. Flertalls kvinner har kommet med oppsiktsvekkende anklager mot den tidligere R&B-artisten, og i august måtte han omsider møte i retten i New York.

Noen av anklagene daterer 20 år tilbake i tid, og blant disse er en kvinne som fortalte at hun ble seksuelt misbrukt av den verdenskjente artisten da hun var 16 år gammel. Det meldte Sky News.

Artisten har hele veien hevdet at han er uskyldig.

I dokumentaren «Surviving R. Kelly» fra 2019 forteller flere angivelige ofre om at de skal ha blitt utsatt for overgrep av den tidligere R&B-rapperen.

Jerhonda Pace er blant sangerens første angivelige ofre som vitnet i den lenge etterlengtede rettssaken i august. Hun viste blant annet opp en overdel som hun skal ha brukt under Kellys overgrep.

Hun nevnte også en hendelse der sangeren skal ha spyttet henne i ansiktet og tvunget henne til å utføre oralsex. «Han slo meg og kvelte meg til jeg besvimte», sa Pace videre.

Vis mer

Brøt stillheten

Kontroversene og ryktene rundt Kelly har forfulgt ham i to tiår. Artisten har også blitt saksøkt av flere kvinner som anklager ham for å ha sex med dem da de var mindreårige. I de fleste sakene har det tidligere blitt inngått forlik.

I 2019 brøt han tausheten rundt de flertallige anklagene. Det gjorde han i et intervju med CBS.

- Folk går tilbake til fortiden min. Det er akkurat det de gjør. Også prøver de å legge dette til det, for å gjøre at dette skal føles ekte for folk, sa en tydelig opprørt Kelly den gang.

- Men fortiden din er relevant? spurte programleder Gayle King.

- Absolutt ikke, sa Kelly, og fortsatte å insistere på at anklagene er basert på rykter og løgner.

Selv om R. Kelly har vært omringet av rykter og anklager i over 20 år, har han også hatt stor suksess som artist. Han har skrevet hitlåter for artister som Céline Dion, Michael Jackson og Lady Gaga og samarbeidet med Jay-Z og Usher.

Plateselskapet Sony Music har brutt samarbeidet med R. Kelly i etterkant av anklagene.

LES OGSÅ: - Den skjulte skatten i livet mitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer