Funnet livløs i leiligheten

Ambulansefolkene kunne ikke redde toppdesigneren.

DØDE: Toppdesigneren Alexander McQueen ble funnet død torsdag. Ifølge flere britiske medier skal han ha blitt kraftig deprimert etter at moren Joyce døde for en uke siden. Her er han avbildet med moren. Foto: Stella
DØDE: Toppdesigneren Alexander McQueen ble funnet død torsdag. Ifølge flere britiske medier skal han ha blitt kraftig deprimert etter at moren Joyce døde for en uke siden. Her er han avbildet med moren. Foto: Stella Vis mer
Se høydepunkter fra Alexander McQueens "Spring 2010"-show nederst i artikkelen!

SEHER.NO:  Moteverdenen sørger etter at den britiske topp-designeren Alexander McQueen ble funnet død i sitt hjem i London torsdag i 11-tiden torsdag formiddag.

Ambulansemannskapene kunne ingenting gjøre da de kom frem, men politiet avvkrefter at de mistenker at noe kriminelt har skjedd.

Ifølge flere britiske aviser skal designeren - som ble 40 år gammel - ha tatt sitt eget liv, men dette er foreløpig ikke bekreftet av myndighetene.

Funnet livløs

En kilde sier til avisen The Sun at McQueen ble funnet livløs da ambulansefolkene tok seg inn i hjemmet hans i det eksklusive Green Park-området i Londons West End.

For tre år siden opplevde McQueen at hans beste venn Isabella Blow - som har fått æren for å ha gjort ham til en mote-stjerne.

Ifølge Sky News skal designeren også ha blitt kraftig deprimert etter moren Joyces bortgang for en uke siden.

Familien sørger
Søndag skal McQueen ifølge The Sun ha lagt ut denne meldingen på sin profil hos det sosiale nettsamunnet Twitter:

"sunday evening been a f****** awful week but my friends have been great but now i have to some how pull myself together ..."

Alexanders Twitter-konto ble slettet etter at dødsfallet ble kjent. 

Foreløpig har det kun kommet en kort offisiell uttalelse fra designerens familie og venner.

- Det er et tragisk tap, men vi vil ikke kommentere saken ytterligere ennå, av respekt for hans familie, sier de via britens mote-selskap til Daily Mail.

 
McQueen ble regnet som en av verdens mest trendy designere og eide butikker i blant annet New York, London og Milano. Popstjerner som Rihanna og lady GaGa var blant designerens faste kunder.
 
- Han ble kalt en "hooligan"
Moteekspert i KK.no, Kjersti Staarvik, sier til Seher.no at McQueens død er et stort tap for internasjonal motebransje.

- Dette var en trist nyhet. McQueen var en av de største britiske designerne og er en fargerik person med spektakulære visninger og avantgardiske klær.

- McQueen ble av mange kalt l'enfant terrible og en hooligan i Storbritannias moteverden. Han skapte furore og debatt både med sin design, sine show og sine meninger. Med ham har vi mistet en fargerik person og en stor designer.


Se flere bilder av Alexander McQueens verker hos KK.no (ekstern lenke).


McQueen har fire ganger vunnet prisen "British designer of the year" og vunnet flere internasjonale priser for sine kjoler.

Se høydepunkter fra Alexander McQueens "Spring 2010"-show nederst i artikkelen!

 
LES OGSÅ: - Dette er tidenes stilikon