Drama i «Forræder»:

Fullt kaos bak kamera

- Folk var forbanna, mener deltaker. NB! Spoiler!

TÅREVÅTT: «Forræder»-deltaker Tonje Frigstad tar til tårene når hun får nyheten om at hun ligger tynt an når en deltaker skal stemmes ut. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer
Publisert

I den første episoden i TV 2s nye storsatsing «Forræder» forrige fredag var det influenser Kristin Gjelsvik (36) og skuespiller Hina Zaidi (37) som måtte forlate campen nesten før eventyret hadde startet.

Fredag måtte to nye forlate programmet, nemlig TV-profil Hallvard Flatland (65) - som ble eliminert av forræderne Jonas Lihaug (33), Cathrine Fossum (44) og Jørn Lier Horst (52) - før nok en TV-profil, Christer Falck (53) fikk flest stemmer i rådssalen, og dermed ble sendt hjem av samtlige på tampen.

Av 20 deltakere er dermed fire lojale sendt hjem så langt, noe som betyr at forræderne har fått en svært god start på spillet.

- Spilte seg selv ut

For de som ikke har sett «Forræder», handler det kort forklart om 20 kjente personer - spillere - som flytter inn i Anders Jahre-villaen i Sandefjord. Her skal de fullføre en rekke oppdrag og utfordringer for å bygge premiepotten så stor som mulig.

Samtidig er tre av spillerne valgt ut til å være forrædere. Ingen, bortsett fra de tre selv, vet hvem forræderne er. Forræderne har i oppdrag å villede og eliminere de lojale, mens de lojale - de har i oppgave å avsløre hvilke tre som ikke spiller på samme lag som dem selv.

SPØKELSER: TV 2 og Mads Hansen gikk drastisk til verks for å dytte «Forræder»-deltakerne så langt inn i bobla som mulig. Video: Rød Løper/TV 2/Netflix Vis mer

- Jeg liker Christer godt, og skulle ønske han var der lenger. For jeg hadde det veldig gøy med ham. Men faktum, tror jeg, er at han spilte seg selv litt ut, forteller en av forræderne selv, Lihaug, til Se og Hør.

- Ting skjedde

TV-seerne registrerte kanskje at det var en underlig stemning før, under og etter hjemsendelsen av Falck. Den tidligere «Robinson»-programlederen fikk klart flest stemmer, samtidig som flere som stemte på ham påpekte at de var langt fra sikker på at 53-åringen var en forræder - men at han var et uromoment i gruppen.

Men skal vi tro enkelte var grunnen noe som ikke ble vist på TV.

Den såkalte «rådssalen», hjertet av spillet og der deltakerne skal avgi sine stemmer for hvem de tror er forræder, ligger i virkeligheten rett innenfor den ene stua i huset der produksjonen fant sted.

SENDT HJEM: To nye deltakere måtte forlate programmet. Foto: TV 2
SENDT HJEM: To nye deltakere måtte forlate programmet. Foto: TV 2 Vis mer

Før deltakerne skulle sette seg rundt det store bordet i salen skal de ha måttet gå en runde rundt huset - fordi TV-crewet ville ha ekstra bilder av dem.

- Det var ting som skjedde bak kamera der, som var litt vanskelig å dekke inn for produksjonen, mener Lihaug overfor Se og Hør.

Kaotisk

Under denne seansen eksisterte nemlig ikke «spillet» i den forstand: Der skal deltakerne ha fått beskjed om at det ikke var lov å kommunisere, at de ikke fikk gjøre forsøk på å påvirke andre i stemmeprosessen som skulle skje litt senere.

«FORRÆDER»: Tre deltakere har forrådt resten av gjengen og første deltaker er ute av spillet. Reporter: Bjørn Ekker. Video: TV 2 / Jonas Hammer. Klipp: Celina Morken Vis mer

Ifølge Lihaug skal Falck ha gjort nettopp det, selv om det var flere «spillansvarlige» som passet på.

- Ja, han begynte å hviske og tiske og å prøvde å mobilisere for å få ut en eller annen deltaker, jeg tror det var Erlend (Mørch, 28, journ.anm.). Han lagde totalt kaos - på et tidspunkt det var ulovlig å gjøre det. Det var litt derfor det endte som det gjorde tror jeg, sier han.

Dermed skal alt ha blitt snudd på hodet.

- Det var en ekstremt kaotisk situasjon. Det ble stor debatt i rådssalen, der alle snudde seg mot Christer. Men jeg var jo forræder, og visste jeg hadde skyts til å bruke mot ham om det gikk i den retninga. Men jeg syntes synd på ham, det gjorde jeg.

- Forbannet

Han fortsetter:

- Folk var ganske forbanna på ham da vi kom inn der, fordi han prøvde å sette alt på hodet. Vi ville at debatten skulle bli motsatt av det som skjedde dagen før og i den første episoden, altså at det skulle bli en strukturert og åpen debatt. Han gikk imot den ideen.

UTSTEMT: «Forræder» har krevd sitt andre offer, etter at Kristin Gjelsvik ble eliminert - 19 ble til 18 da gruppa gikk sammen om å stemme ut en av deltakerne. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

33-åringen understreker at Falck aldri var ufin mot noen.

- Nei, han sa ikke noe ufint eller slemt. Han prøvde bare å navigere seg inn mot en person han ville vi skulle stemme på - på et litt uredelig vis. Men som forræder var det jo helt nydelig for meg.

- Stemmer ikke

Falck har en helt annen versjon rundt det som utspilte seg. Til Se og Hør sier han at det som skjedde var «helt naturlig», og at det svingte godt på slutten der - før han selv måtte pakke bagen og reise.

- Folk hadde bestemt seg for at Erlend skulle hjem, og jeg fulgte etter - fullstendig uten ryggrad. Da Erlend skjønte at jeg kom til å stemme på ham, satte han i gang en motoffensiv, og fikk med seg alle de samme folkene til å stemme på meg. Hadde pausen da vi satt i venterommet vart i fem og ikke ti minutter, hadde sannsynligvis Erlend røket, mener han.

STEMTE UT FALCK: Deltagerne bestemte seg for å sende hjem Christer Falck. Foto: TV 2
STEMTE UT FALCK: Deltagerne bestemte seg for å sende hjem Christer Falck. Foto: TV 2 Vis mer

- Enkelte mener at du hvisket og tisket og drev lobbyvirksomhet før dere gikk inn i rådssalen, og at det var det som felte deg. Stemmer det?

- Nei, det stemmer ikke. Jeg fikk bare beskjed av de jeg samarbeidet med om å stemme på Erlend rett før vi gikk til rådssalen. Jeg spurte Sandra (Spjelkavik, 32, red.anm.) om hvem vi skulle stemme på, og hun sa «Erlend».

Satte i gang motangrep

Mørch bekrefter det Falck sier om at det var han som fikk alle til å stemme på den tidligere «Robinson»-programlederen.

- Det som skjedde var vel at jeg gikk rundt og ante fred og ingen fare og trodde alle skulle stemme på Tonje (Frigstad, 22, red.anm.). Men så kom det frem at hun skal ha felt noen tårer foran noen av deltakerne - noe jeg ikke hadde fått med meg - men som gjorde at vinden snudde litt.

28-åringen forklarer at folk hadde begynt å få medfølelse for Frigstad, og derfor bestemt seg for å stemme på Mørch.

- Christer sa at alle skulle stemme på meg og at jeg hadde dårlig tid hvis jeg skulle snu det. Jeg spurte om han også skulle stemme på meg, og han svarte ja - så da sa jeg bare at ok da stemmer jeg på deg og jeg skal få alle andre til å gjøre det samme også.

TRAMPER: Det ble dramatisk på Farmen da en av kuene går til angrep på gårdshunden. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Deretter forteller han at han klappet i hendene for å få rommets oppmerksomhet.

- Jeg skal stemme på Christer og jeg ønsker alle hjertelig velkommen til å gjøre det samme, la oss stemme på Christer.

Mørch tenkte at hvis folk heller stemte på ham enn Tonje, fordi de var redde for at hun skulle bli lei seg, så kunne han heller flytte de stemmene over på Christer.

- Han var en som alle gjerne stemte på uavhengig om han var lojal eller forræder.

Glad det var over

Falck mener imidlertid han selv fikk overdrevent mye av skylden for at Erlend «etter planen» skulle sendes hjem.

- Han var én av dem jeg likte best, så det var mange andre jeg ville ha ut først. Men jeg gadd ikke å være med i de diskusjonene.

Ifølge Falck tok han ikke hjemsendelsen veldig tungt.

STJERNEBESØK: Mads Hansen hadde Erling Braut Haaland som gjest i podkasten sin og forteller hvordan han opplevde superspissen. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Jeg er glad det gikk fort over, sånn at jeg kunne komme meg tilbake til bøkene og plateutgivelsene mine. For meg spiller det ingen rolle om jeg kommer på andre eller 17. plass. Enten vinner man, eller så vinner man ikke.

- Dette var en konkurranse der en person som meg aldri kunne vunnet. De som kommer langt i et program som «Forræder» - det er de man ikke kan navnene på.

LES OGSÅ: Ugjenkjennelig på nytt bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer