<strong>ARVESTRID:</strong> Knut sammen med samboer Sol, som ifølge testamentet hans arver alt. Foto: Anders Grønneberg
ARVESTRID: Knut sammen med samboer Sol, som ifølge testamentet hans arver alt. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Knut Haavik:

Full strid om arven etter Haavik

Knut Haaviks barn varsler rettslige skritt om arven.

Publisert
Sist oppdatert

Tidlig fredag 8. februar kom den triste nyheten om at Se og Hør-grunnleggeren Knut Haavik hadde gått bort, 75 år gammel. Haavik døde i sitt hjem i Spania hvor han tilbragte de fleste vintermånedene sammen med samboer Sol Haavik (69).

Nå, en drøy måned etter dødsfallet, kommer det fram at Haavik ønsket at samboeren skulle arve alt etter ham, noe som ikke er særlig populært hos hans tre barn Cecilie (49), Svein Arne (52) og Knut Haavik jr. (44).

- Jeg kan bekrefte at vi har tatt rettslige skritt for å belyse hvordan vår pappas samboer har fått ham til å testamentere alt han eide til henne. Vi er sikre på at han egentlig ikke mente å frata barn og barnebarn farsarven. For øvrig finner vi det ikke riktig å si noe ytterligere før etter at vår pappa er bisatt, sier Svein Arne Haavik til Se og Hør.

Det var DN som først omtalte saken.

Knut Haavik bisettes i Ris kirke i Oslo førstkommende torsdag.

Saken fortsetter nedenfor.

Grunnleggeren av Se og Hør i Norge, Knut Haavik, er død. Haavik døde i sitt hjem i Spania natt til fredag 8. februar. Han ble 75 år gammel. Haavik publiserte den første utgaven av Se og Hør i september 1978, og var redaktør for bladet fram til sin avgang i 2003/2004. Vis mer

Livet i Spania

Knut Haavik etterlater seg samboer Solveig Halseth Haavik, barna Cecilie, Svein Arne og Knut jr., samt flere barnebarn. Haavik fikk sine tre barn med sin første kone, Torunn. Hun døde av kreft i 2002, etter over 35 års ekteskap.

I 2006 sa Haavik til Se og Hør at han nyter vinteren i Spania sammen med samboeren.

- Vi har det godt sammen. Dette er det nest beste stedet å komme til. Men paradiset er tross alt hytta i Sandefjord - om sommeren.

Han fortalte også hvor viktig kona har vært for han på flere plan i livet.

- Før pleide jeg å si at en god sjefredaktør ikke bør ha venner. Sånn sett var jeg nok en svært god redaktør. Men etter at Sola mi kom inn i mitt nye univers, fikk jeg nye venner. For hun hadde mange! Og det er faktisk ganske fint, sa han.

Saken fortsetter nedenfor.

Dype spor

Knut Haavik publiserte den første utgaven av Se og Hør i september 1978, og var redaktør for bladet frem til sin avgang like før jul i 2003. Nåværende ansvarlig redaktør for bladet, Ulf André Andersen, minnes Haavik som en særegen redaktør.

- Knut Haavik har satt dype spor etter seg i norsk presse. Han var en unik leder og særegen redaktør som alltid så kreative løsninger, sa Andersen, og fortsatte:

- Vi som lager Se og Hør i dag forvalter arven etter ham så godt vi kan. Grunnmuren han laget for oss, står fortsatt sterkt 40 år etter at han bygget den. Vi er alle preget av det tunge budskapet, og har hans nærmeste i tankene.

Haavik startet sin karriere innenfor journalistikken i Larvik Morgenavis i 1963, som journalistlærling. Han var i avisa fram til 1965.

Han fortsatte å jobbe med lokalavis, og jobben i Sandefjords Blad skulle vise seg å bli svært viktig. Der avslørte han blant annet den første narkotikaligaen her i landet, noe som i 1969 ga han stillingen som kriminalreporter i VG.

Preget av budskapet i avisa jobbet han seg opp til stillingen som nyhetssjef, men i 1978 sluttet han i VG for å starte Se og Hør.

På den tida da han ga seg som sjefredaktør i Se og Hør, ble han medlem av Norsk kulturråd. Der satt han fra 2004 til 2009. Fra 1988 til 2003 var han dessuten konsernsjef i Norsk Aller.

LES OGSÅ: Takk for festen, Knut

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer