HØY TEMPERATUR: I søndagens «Farmen»-episode gikk det mer enn en kule varmt rundt middagsbordet, spesielt mellom Halvor Sveen og storbonde Camilla Cox Barfot. Også i kveldens episode er stemningen amper. Foto: TV 2
HØY TEMPERATUR: I søndagens «Farmen»-episode gikk det mer enn en kule varmt rundt middagsbordet, spesielt mellom Halvor Sveen og storbonde Camilla Cox Barfot. Også i kveldens episode er stemningen amper. Foto: TV 2 Vis mer

«Farmen» 2017:

Full splid på «Farmen»-gården etter mattyveri

Dårlig stemning når storbonden beskyldes for å ha gått bak de andres rygg.

Publisert

(Se og Hør): Gårsdagens «Farmen»-episode var langt ifra av det fredsommelige slaget.

Etter å ha servert tv-seerne deltakeren Mats Beylegaard Brennemos (28) noe plutselige tv-exit, med Sunniva Dortea Thorsens (30) påfølgende tåredryppende tvekamp-nederlag, ble episoden like greit avsluttet med et skikkelig brak.

Dette i form av et heftig munnhoggeri blant de gjenværende deltakerne rundt middagsbordet, som endte med at Kristian Krubel Djupnes (21) smalt knyttneven hardt i bordet.

Amper stemning

- Jeg tror det svartnet litt for alle, det ble i alle fall ganske høylytt på slutten, forteller Djupnes til Se og Hør.

Han forklarer at konflikten bunnet i en diskusjon gruppa hadde hatt i forkant, om hvorvidt storbonden Camilla Cox Barfots (31) valg om å gjemme unna mat, var riktig.

Etter at ukesoppdraget gikk i vasken valgte Barfot å sette vekk deler av kurven med makrell, som egentlig skulle leveres til mentor, som en hyggelig overraskelse til gruppa.

Det var Barfots avgjørelse, og det faktum at hun ikke hadde blitt «enig» med hele gruppa først, som fikk enkelte til å tenne på pluggene. Ikke minst hedmarkingen Halvor Sveen (47).

- Jeg forsvarte Camilla, og ble sint da Halvor begynte å skrike til meg. Det var dårlig stemning på gården en god stund etterpå, forklarer Djupnes.

BLE SINT: Halvor Sveen (47) tente på alle plugger i gårsdagens episode. Her brøler han «kan jeg få lov til å snakke ferdig» mot Kristian Krubel Djupnes, som sitter på andre siden av bordet. Foto: TV 2
BLE SINT: Halvor Sveen (47) tente på alle plugger i gårsdagens episode. Her brøler han «kan jeg få lov til å snakke ferdig» mot Kristian Krubel Djupnes, som sitter på andre siden av bordet. Foto: TV 2 Vis mer

- En fjott

Etterdønningene etter makrell-krangelen blir tydelig i begynnelsen av kveldens episode, der Camilla Cox Barfot har følgende å si om Halvor Sveen foran kamera:

- Halvor synes jeg er en fjott. Det kom fram noen sider (i går) som er helt uforklarlige for min del. Jeg har gjort noe jeg ikke skulle gjøre, men vi får se hvordan Halvor oppfører seg framover, sier trønderen i episoden.

Sveen påpeker sekunder etterpå at han ikke har noe uoppgjort med Barfot, og at makrell-avgjørelsen «får være hennes sak».

BLE SINT: Halvor Sveen sier at det faktum at han var så fysisk sliten, ga ham kortere lunte. Foto: Alex Iversen/ TV 2
BLE SINT: Halvor Sveen sier at det faktum at han var så fysisk sliten, ga ham kortere lunte. Foto: Alex Iversen/ TV 2 Vis mer

Overfor Se og Hør forklarer han at det mislykkede ukesoppdraget virket inn på humøret hans:

- Nå i ettertid kan man sitte og le av det, for en fjær blir fort til hundre høner der inne. Men jeg var sliten, rett og slett, kjempesliten. Jeg hadde gjort noe av det tyngste arbeidet i mitt liv, og så var det egentlig bare bortkasta.

- Hva tenker du om reaksjonen din i dag? Overreagerte du?

- Nå i dag kan man si det, men der og da syntes jeg det var veldig greit å få si det jeg sa. Camilla hadde nok av anledninger til å ta opp dette med oss. Og makrellhistorien er ikke død ennå, den, sier Sveen hemmelighetsfullt.

- Hva synes du om å bli kalt for en fjott på tv?

- Andre folk sine uttalelser om meg får stå for deres regning.Jeg føler at jeg har klart å være meg selv og vise hvem jeg er gjennom hele oppholdet, legger han til.

- Barnsligste diskusjonen i hele mitt liv

Når Se og Hør slår på tråden til Barfot, innrømmer 31-åringen at hun ikke husker at hun kalte meddeltakeren for en «fjott» foran kamera.

Imidlertid vil hun ikke si at hun angrer på uttalelsen:

- Akkurat der og da mente jeg nok at han var en fjott. Hele opplegget med makrellen førte jo til en idiotisk reaksjon fra hele gjengen, flere enn Halvor. De skjønte ikke at det bare var for å gi gruppa litt mer mat, etter at de hadde stått på så utrolig mye, sier storbonden.

Sveen mener du hadde anledning til å snakke med gruppa om hvorvidt dere skulle ta av makrellen eller ikke. Hva sier du til det?

- Det stemmer overhodet ikke. Dagene var veldig lange, og jeg fikk ikke sjansen til å si det, forklarer Barfot.

OPPGITT: Storbonde Camilla Cox Barfot. Foto: Alex Iversen/ TV 2
OPPGITT: Storbonde Camilla Cox Barfot. Foto: Alex Iversen/ TV 2 Vis mer

Hun legger til at noe av grunnen til at de andre «Farmen»-deltakerne ikke fikk vite noe om fisken, var at hun ønsket å holde den skjult for produksjonsteamet.

- Jeg tok den fisken uten kamera til stede, siden jeg visste at det ikke var lov å ta mat fra ukesoppdraget. Som storbonde hadde jeg kamera rundt meg hele tida, så jeg fikk ikke sjansen til å snakke med dem om det før det tydeligvis var for sent.

Selv om Barfot understreker at hun ikke har noen ting imot Sveen, er hun tydelig på at hun mener at han - og flere av de andre - reagerte altfor kraftig på at hun tok fisken:

- Jeg hadde lyst til å ta litt fisk for å få gruppa i godt humør, for å være hyggelig. Men jeg ble jo nesten ikke trodd da jeg skulle forklare situasjonen, alt ble bare misforstått og helt kaos. Jeg var storbonde og tok det valget. En liten høne ble til en million høns i mine øyne. Det er en av de barnsligste diskusjonene jeg har hatt i hele mitt liv!

LES OGSÅ: - Trist at Farmen velger å fronte kroppen min

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer