Ine Marie Eriksen Søreide:

Full splid: - Hva så?

Nettavisens Tove Taalesen mener at Høyre-politikerens antrekk ikke var passende for gallamiddag på Slottet. Kongehusekspert Caroline Vagle er derimot helt uenig.

VEKKER OPPSIKT: Torsdag ankom Høyre-politiker Ine Marie Eriksen Søreide og Jan Tore Sanner Slottet for gallamiddag. Foto: Frederik Ringnes / NTB
VEKKER OPPSIKT: Torsdag ankom Høyre-politiker Ine Marie Eriksen Søreide og Jan Tore Sanner Slottet for gallamiddag. Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld møtte stortingsrepresentantene opp i anledning den tradisjonsrike, årlige middagen på slottet.

Kronprinsregent Haakon (50) hadde rollen som vert, siden kong Harald (86) fremdeles er sykmeldt etter å ha fått covid.

Blant gjestene fant vi Emilie Enger Mehl (30), Trygve Slagsvold Vedum (44), Erna Solberg (62) og Sylvi Listhaug (45).

Men det var spesielt én gjest som skilte seg ut, ifølge Nettavisens kongehusekspert Tove Taalesen - nemlig Høyres Ine Marie Eriksen Søreide (47).

Bli med på en omvisning av slottet! Video: Henriette Eilertsen/Caroline Vagle. Vis mer

Høyre-politikeren ankom Slottet iført en lang rød kjole, med bare armer og utringning. Dette mener Taalesen ikke er riktig kutyme for en slottsfest.

- Jeg ville aldri hatt på meg den på Slottet. På Slottet gjelder det enten utringning eller bare armer, ikke begge deler, ifølge meg, sa Taalesen til Nettavisen om Eriksens antrekk.

SLOTTSMIDDAG: Ine Marie Eriksen Søreide kom iført en lang, rød kjole. Foto: Frederik Ringnes / NTB
SLOTTSMIDDAG: Ine Marie Eriksen Søreide kom iført en lang, rød kjole. Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer

Videre forteller avisens kongehusekspert at det handler om hvordan kjolen sitter på kroppen, og at hun selv ville følt seg naken og utilpass i en lignende kjole.

Under gårsdagens middag var kleskoden «Galla», og under møte med kongefamilien er det ingen hemmelighet at man skal kle seg anstendig. Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at det finnes en del uskrevne regler for hva som er kongelig etikette.

- Dette forandrer seg dog med tiden, og de uskrevne reglene er nok ikke like strenge i dag som de var tidligere, legger hun til.

Vagle er dermed uenig med Taalesens utsagn mot politikerens antrekk under Stortingsmiddagen.

Kronprinsparet feires fredag kveld på Slottet og statsminister Jonas Gahr Støre er klar for fest. Reporter: Thea Hope / Caroline Vagle. Video: Helena Ringheim / Dagbladet TV Vis mer

- Ine Marie Eriksen Søreide har vært på slottet en rekker ganger i kraft av sin rolle som politiker, og jeg synes hun er en av dem som ofte er best kledd, sier Vagle til Se og Hør og legger til:

- Ja. Hun viser betraktelig mer hud i går enn for eksempel i fjor ved samme anledning, men hva så? Jeg er absolutt ikke fan av at vi skal henge oss for mye opp i gammeldagse, uskrevne regler.

Vagle mener at Eriksen Søreide ser «strålende» ut i den lange, røde kjolen.

- Jeg tenker det aller viktigste er at folk kler seg i noe de selv føler seg fin i. Selvsagt innenfor visse rammer.

Se og Hør har vært i kontakt med Ine Marie Eriksen Søreide som ikke ønsker å kommentere saken.

LES OGSÅ: Gjør som prinsessen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer