«Farmen»-festen:

Full splid: - På trynet

Mens flere av «Farmen»-deltakerne er under etterforskning etter helgen eskapader, hiver andre reality-kolleger seg inn i debatten.

INTIMT: En rekke videoer og bilder på sosiale medier av en fest med tidligere «Farmen»-deltakere har skapt reaksjoner. Vis mer
Publisert

Oppstyret rundt helgens «Farmen»-gjenforening i Finnmark vil ingen ende ta. Søndag omtalte flere medier, deriblant Se og Hør, om hvordan flere av deltakerne fra fjorårets sesong festet sammen uten å virke særlig opptatt av corona-restriksjonene - ut fra dokumentasjonen å regne.

Underveis i sammenkomsten ble det nemlig lagt ut videoer og bilder i flere sosiale medier, blant annet fra en fest lørdag kveld, der de sto tett i tett og drakk sprit fra samme flaske.

Risikerer bøter

Senere kunne Se og Hør melde at politiet i Finnmark har satt i gang etterforskning av saken, og at deltakerne risikerer samlede bøter på til sammen 150 000 kroner.

- MÅTTE FÅ KONSEKVENSER: Programleder Mads Hansen er svært opprørt over at flere deltakere valgte å bryte reglene under «Farmen»-innspillingen. Vis mer

Ironisk nok ble det stor ståhei i fjorårets «Farmen» da flere deltakere brøt coronarestriksjonene under innspillingen, og besøkte andre gårder i området. Dette førte blant annet til at produksjonen på et tidspunkt ble stoppet. Den gang tok Nils Kvalvik én for laget og trakk seg fra programmet.

Men det var noen deltakere som valgte ikke å ta turen til Finnmark. Verken Inger Cecilie Grønnerød, Karianne Kopperstad eller Sindre Nyeng var til stede under sammenkomsten.

- Brudd på regler

Ivrige «Farmen»-seere husker kanskje at det ble rabalder da Inger Cecilie, eller IC som hun ble kalt, i fjorårets sesong kranglet heftig i media med spesielt Daniel Viem Årdal. Grønnerød fikk også heftig kritikk etter at hun tente på et broderi inne i hovedhuset, mens to personer befant seg i overetasjen.

Hun var ikke til stede under selve finalesendingen.

KLAR TALE: «Farmen»-deltakeren Inger Cecilie Grønnerød var blant dem som ikke var til stede under helgens kalas. Hun mener realitykollegene får som fortjent. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
KLAR TALE: «Farmen»-deltakeren Inger Cecilie Grønnerød var blant dem som ikke var til stede under helgens kalas. Hun mener realitykollegene får som fortjent. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Overfor Se og Hør mener den tidligere deltakeren at hun ikke brøt noen regler under «Farmen»-oppholdet, og at hun ikke vil bryte regler utenfor heller.

- Som vi husker fikk jeg mye tyn for en regissert hendelse på «Farmen», og jeg synes faktisk det er helt på sin plass at det gjengen her gjør får følger, sier hun.

HETSET: Inger Cecilie Grønnerød har fått flere tilbakemeldinger på sin «Farmen»-deltakelse. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Og:

- Jeg snakket med Sindre på forhånd, og visste at han vurderte det på samme måte som meg, at dette ville være i brudd på regler. Det var først og fremst derfor jeg ikke dro.

Grønnerød understreker at hun nå har lagt «Farmen» bak seg, og at hun «boltrer seg i nye utfordringer og muligheter» - noe «Farmen» har mye av æren for.

TILBAKE I HVERDAGEN: Karianne Vilde Wølner, Kjetil Kirk, Raymond Røskeland, Jostein Grav, Lene Egeland Hogstad, Inger Cecilie Grønnerød, Tove Moss Lohne og Nils Kvalvik var blant deltakerne i «Farmen» i fjor høst. Grønnerød var den eneste av disse som ikke var til stede i Finnmark i helgen. Foto: Espen Solli / TV 2
TILBAKE I HVERDAGEN: Karianne Vilde Wølner, Kjetil Kirk, Raymond Røskeland, Jostein Grav, Lene Egeland Hogstad, Inger Cecilie Grønnerød, Tove Moss Lohne og Nils Kvalvik var blant deltakerne i «Farmen» i fjor høst. Grønnerød var den eneste av disse som ikke var til stede i Finnmark i helgen. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Helt på trynet

Se og Hør har også vært i kontakt med deltakeren Raymond Røskeland, som mener saken har gått helt ut av proposjoner. Han er uenig med Grønnerød.

- Vi har forholdt oss til alle mulige retningslinjer, og turen i seg selv var helt innafor. Middagen vi hadde er det eneste som kanskje kan diskuteres. Men alle involverte parter hadde blitt coronatestet. Alle. Det blir for dumt om dette skal hauses opp til en politianmeldelse. Da når dette hysteriet nye høyder. Det er helt på trynet, mener han.

Han henviser til at alle involverte var i karantene i forkant, og ble coronatestet både før avreise og etter ankomst i Finnmark.

- Jeg hadde forstått det dersom det var snakk om en hjemmefest uten respekt for de retningslinjene som er satt. Jeg synes ikke dette er noe å beklage.

OPPMERKSOMHET: Karianne Vilde Wølner har fått mye oppmerksomhet for sin deltakelse i «Farmen». Men ikke all oppmerksomhet er like hyggelig. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter / Rød Løper Vis mer

Erkjenner kjempetabbe

Røskeland legger til at han skal betale en eventuell bot, dersom det blir utfallet etter at politiet har etterforsket saken. Han har likevel en liten innrømmelse:

- Det var en stor, stor tabbe å legge ut videoer og bilder i sosiale medier. En kjempetabbe. De som så dette, visste jo ikke at vi er testet og at vi er fri for viruset.

Nils Kvalvik, som arrangerte turen til Finnmark, stiller seg uforstående til utsagnene fra Grønnerød.

- Inger Cecilie har ikke noe grunnlag for å kunne bedømme om dette er lovlig eller ikke. Det er bare basert på det hun har sett i media. Jeg vil verken henge henne ut eller ikke, det får hun stå for selv. Hun har ikke den informasjonen vi sitter med.

- Ingen bygdefest

Kvalvik er ikke bekymret før politiets konklusjon foreligger.

SLÅR TILBAKE: Nils Kvalvik mener kritikken fra Grønnerød faller på sin egen urimelighet. Foto: Alex Iversen / TV 2
SLÅR TILBAKE: Nils Kvalvik mener kritikken fra Grønnerød faller på sin egen urimelighet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- For dette var ingen bygdefest på puben. Dette har vært planlagt i lang tid, og det ble gjennomført med strenge restriksjoner.

Prest og tidligere «Farmen»-deltaker Thor Haavik var også til stede på helgas samling i Finnmark. Overfor Dagbladet henviser han til en uttalelse gitt til Vårt Land, der han sier at denne saken er «blåst opp».

- Vi har testet oss både før avreise (alle negative) og da vi kom fram (alle negative). Derfor har vi holdt oss som én kohort, sier han til Dagbladet.

Saken er altså fortsatt under etterforskning hos Finnmark politidistrikt.

- Vi ønsker å få kartlagt hva som har skjedd, og om det foreligger brudd på covid-19-forskriften. Vi må se på om dette er et arrangement som faller inn under forskriftens paragraf 13. Saken etterforskes på vanlig måte, uttalte påtaleleder i Finnmark politidistrikt, Morten Daae, til Dagbladet mandag.

LES OGSÅ: «Farmen»-festen kan koste 150 000

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer