«Skal vi danse»:

Full pott:
- Fantastisk

Se og Hør følger «Skal vi danse».

IMPONERTE: Gruppedansen til Michael Andreassen, nate Kahungu og Birgit Skarstein gikk helt til topps hos dommerne.Foto: Espen Solli / TV 2
IMPONERTE: Gruppedansen til Michael Andreassen, nate Kahungu og Birgit Skarstein gikk helt til topps hos dommerne.Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se og Hør oppdaterer saken gjennom hele sendingen.

I kveld er det trolig mange foran norske tv-skjermer som føler på reiselyst. De gjenværende deltakerne i «Skal vi danse» skulle nemlig bevege seg rundt på parketten, inspirert av andre land og reisemål.

Brasil, Argentina, Kongo og Spania var bare noen av stedene de seks gjenværende parene hadde planer om å ta oss med til. Tre og tre deltakere skal også danse gruppedans, som har gjort uka ekstra krevende.

KNAS: Etter en fantastisk «Skal vi danse»-premiere for Synnøve Skarbø, har det vært en treningsuke med uventede komplikasjoner. Vis mer

Slakt

Ballet ble åpnet av radioprofil Michael Andreassen, som med sin dansepartner Ewa Trela svingte seg i en samba til låten «Magalenha». Andreassen lå dårligst an sist uke, og måtte i danseduell.

NÅDDE IKKE OPP: Michael Andreassen og Ewa Trela var først ut lørdag kveld, men fikk bare 25 poeng for sin samba. Foto: Espen Solli / TV 2
NÅDDE IKKE OPP: Michael Andreassen og Ewa Trela var først ut lørdag kveld, men fikk bare 25 poeng for sin samba. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Sambaen hans lørdag kveld ble heller ingen suksess, i hvert fall i dommernes øyne. Samtlige mente at Andreassen ikke fikk til trinnene, at det var hakkete og at limet mellom bevegelsene manglet.

Han fikk 25 poeng for sambaen, et hopp fra forrige ukes 32 poeng.

Thomas Alsgaard skulle så i ilden, sammen med dansepartner Rikke Lund. For paret sto en argentinsk tango på tapetet, og det var dermed ingen hemmelighet for paret skulle ta seerne med med dansen.

Dommerne mente at han danset godt, men at han burde ha vært mer forførerisk og sexy.

- Du mangler rå sexyness, sa Egor Filipenko.

Alsgaard sa selv at han strevet for å få ansiktet med, og at han trodde ansiktet ikke skulle være så sexy. Poengene viste i hvert fall at dansen ikke falt helt i smak, for han fikk bare 24 poeng - kveldens foreløpig laveste sum.

DANSET: Thomas Alsgaard og Rikke Lund imponerte ikke dommerne. Foto: Espen Solli / TV 2
DANSET: Thomas Alsgaard og Rikke Lund imponerte ikke dommerne. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Inspirert av Norge

I motsetning til Alsgaard, tilsa ikke dansenavnet til Andreas Wahl at det faktisk var Norge dansen var inspirert av. Wahl danset en paso doble, som gikk åpenbart imponerte flere.

SENSUELT: Andreas Wahl og Mai Mentzoni danset en paso doble, inspirert av Norge. Den ble forførerisk. Foto: Espen Solli / TV 2
SENSUELT: Andreas Wahl og Mai Mentzoni danset en paso doble, inspirert av Norge. Den ble forførerisk. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Dette var veldig gøy. Du har knekt et eller annet. Du blir litt rett i kroppen, du burde jobbet mer med positurene, men alt i alt var det fint, sa Tore Petterson.

Det ble 33 poeng på duoen, som altså på tidspunktet var kveldens høyeste sum. Det var derimot ikke før Nate Kahungu inntok parketten, for å danse en dans inspirert av Kongo.

WOW: Nate Kahungu og Helene Spilling imponerte med en afrikansk samba. Foto: Espen Solli / TV 2
WOW: Nate Kahungu og Helene Spilling imponerte med en afrikansk samba. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

En fargerik samba, blandet med litt afrodance, gikk rett hjem hos publikum. Dommerne lot seg også imponerende.

- Du klarte en veldig fin blanding av afrikanske rytmer og sambaen, som vi ønsker. Du leverte et veldig bra show nå, sa Trine Dehli Cleve, før dommerne totalt ga 36 poeng for dansen.

- På god vei

Sensuelt ble det da Marte Bratberg tok med seerne til Havana, til lyden av Camila Cabellos hit med samme navn. I glitrende kjole spratt hun rundt på parketten i en rumba sammen med partneren - dansen hun mente hadde vært den vanskeligste frem til nå.

- PÅ GOD VEI: Dommerne mente Marte Bratberg og Benjamin Jayakoddy var på god vei til topp i sin rumba. Foto: Espen Solli / TV 2
- PÅ GOD VEI: Dommerne mente Marte Bratberg og Benjamin Jayakoddy var på god vei til topp i sin rumba. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Applaus fra publikum var likevel ikke nok til å overbevise dommerne. Dehli Cleve mente hun så et par feil, mens Filipenko var full av lovord.

- Du er på skikkelig god vei nå, sa han til paret, før de fikk totalt 34 poeng av dommerne, og dermed havnet på en andreplass.

Kveldens siste reisemål, før gruppedansene, var Spania. Birgit Skarstein har fått oppgaven som reiseleder, og skulle i en paso doble med partner Philip Raabe overbevise dommerne.

SENSUELT: Birgit Skarstein og Philip Raabe viste frem en sensuell paso doble. Foto: Espen Solli / TV 2
SENSUELT: Birgit Skarstein og Philip Raabe viste frem en sensuell paso doble. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Det gjorde hun også.

- Birgit, du har jo en iboende kraft som har gjort at du har kommet dit du er i dag. Dette var sterkt, intenst og presist. Rett og slett utrolig kraftfullt, sa Merete Lingjærede.

Skarstein og dansepartneren fikk kveldens siste poeng som solodansere, og fikk hele 34 poeng havnet hun på en delt andreplass med Bratberg.

Ekstra vanskelig

Denne uken har deltakerne måttet lære seg ikke bare én, men to danser. Tre og tre skal de nemlig showe på parketten i hver sin gruppedans, noe de også skulle bedømmes på. Det har flere deltakere uttrykt at har vært ekstra krevende.

FARAOENS TID: Denne gjengen danset en Egypt-inspirert dans. Foto: Espen Solli / TV 2, NTB
FARAOENS TID: Denne gjengen danset en Egypt-inspirert dans. Foto: Espen Solli / TV 2, NTB Vis mer

Dommerne gir en samlet poengsum til gruppa, mens seerne stemmer enkeltvis. Første trio ut i ilden var Alsgaard, Bratberg og Wahl, som hadde laget den dans inspirert av Egypt.

Dansen var ifølge Lingjærede inspirert av såkalt vogueing, en dansestil som oppsto i undergrunnsmiljøet i New York. Det var mye bevegelser, løft og hopp, noe som traff enkelte av dommerne. Dehli Cleve mente derimot at det var platt.

- Jeg manglet gløden og entusiasmen jeg mener en gruppe burde ha, sa hun.

Gruppa fikk 31 poeng totalt for den eksentriske opptredenen. Den neste gruppa, bestående av Andreassen, Skarstein og Kahungu, skulle tilbake til Cuba, og valgte å kalle seg «The Havana Effect».

FULL POTT: Gruppedansen til Skarstein, Andreassen og Kahungu fikk hele 40 poeng av dommerne. Foto: Espen Solli / TV 2
FULL POTT: Gruppedansen til Skarstein, Andreassen og Kahungu fikk hele 40 poeng av dommerne. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Seerne ble utvilsomt tatt med til en kubansk klubb, for det var med mye trykk og høyt energinivå de leverte danseglede lørdag kveld. Publikum trampklappet for gruppa etterpå.

- Dette var fantastisk. Det var godt danset, dere heiet på hverandre og det så ut som dere var på en kubansk fest, sa Petterson til gruppa etterpå.

Denne dansen imponerte Dehli Cleve, som sa mye av det samme som Petterson.

Dobbel exit

Forrige uke måtte hele to par forlate dansen. På grunn av stemmetrøbbel uka i forveien, da Nate Kahungu og Helene Spelling feilaktig ble sendt hjem og fikk komme tilbake, måtte produksjonen altså luke ut to par for å få sendeplanen til å gå opp.

FULL POTT: Nate Kahungu tok et oppgjør med rasisme under lørdagens «Skal vi danse». Reporter: Marcus Brenden. Video: TV 2 Vis mer

Det ble etterhvert klart at radioprofil Siri Kristiansen, som danset med Tarjei Svalastog, og Youtube-stjerna Agnete «Agnetesh» Husebye, som danset med Bjørn Wettre Holthe, måtte legge fra seg danseskoene og forlate parketten.

- Det var jo forventet. Men det er veldig trist likevel. Jeg kommer til å savne Bjørn, sa Husebye mens hun tørket tårer.

Fram til nå realityprofil Øystein Lihaug Solberg, artist Fred Buljo, influenser Kristin Gjelsvik og programleder Synnøve Skarbø måttet forlate konkurransen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer