#MeToo-kampanjen

Full krig mellom «Charmed»-stjernene

De gikk til krig mot seksuell trakassering sammen. Nå går de til krig mot hverandre.

KRIG: Rose McGowan (t.v) raser mot sin tidligere motskuespiller Alyssa Milano (i midten). Grunnen bunner i overgrep og #MeToo-kampanjen. Her er «Charmed»-stjernene fotografert sammen med Holly Marie Combs (t.h). Foto: TV3
KRIG: Rose McGowan (t.v) raser mot sin tidligere motskuespiller Alyssa Milano (i midten). Grunnen bunner i overgrep og #MeToo-kampanjen. Her er «Charmed»-stjernene fotografert sammen med Holly Marie Combs (t.h). Foto: TV3 Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I flere år spilte skuespillerne Rose McGowan (44), Alyssa Milano (44) og Holly Marie Combs (44) sammen i hekseserien «Charmed», som i Norge ble sendt på TV3.

Mye har skjedd med skuespillerne siden den gang, og ikke alt har vært like positivt. McGowan har blant annet ved flere anledninger hevdet at hun ble voldtatt av en Hollywood-topp, som senere viste seg å være den utskjelte produsenten Harvey Weinstein (65).

SUR: Skuespiller Rose McGowan gikk til angrep mot sin tidligere motskuespiller Alyssa Milano, etter at hun forsvarte Harvey Weinsteins kone. Foto: NTB scanpix
SUR: Skuespiller Rose McGowan gikk til angrep mot sin tidligere motskuespiller Alyssa Milano, etter at hun forsvarte Harvey Weinsteins kone. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var faktisk her den såkalte «#MeToo»-kampanjen startet. McGowans venn og kollega Milano skrev et innlegg på Twitter som i dag preger både tradisjonelle og sosiale medier verden over.

Går til angrep

Derfor kom det kanskje som en overraskelse for mange at Milano, som har fått tusenvis til å stå frem med historier om seksuell trakassering, nå støtter Harvey Weinsteins kone. Det har i hvert fall fått McGowan til å se blodrødt.

«Du får meg til å ville spy», skriver hun på Twitter og fortsetter:

«Nå fikk jeg et kroppsflashback. Godt jobba, falske deg», raste hun mot sin tidligere venninne.

Tiraden, omtalt av blant andre australske News, kommer som følge av et intervju Milano nylig gjorde. Som gjest hos «Meghan Kelly Today» fortalte hun at hun fortsatt er god venn med Weinsteins kone, Georgina Chapman (41).

Det er verdt å nevne at Chapman søkte om skilsmisse fra Hollywood-mogulen bare dager etter at han ble anklaget for seksuell trakassering og overgrep av flere kvinner. Paret var sammen i ti år, men avsløringen mot ektemannen ble det siste strået.

SKILLES: Harvey Weinstein og Georgina Chapman bestemte seg for å gå hver til sitt etter at overgrepsskandalen ble kjent. Foto: NTB scanpix
SKILLES: Harvey Weinstein og Georgina Chapman bestemte seg for å gå hver til sitt etter at overgrepsskandalen ble kjent. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Hjertet mitt gråter for alle kvinnene som har lidd så forferdelig på grunn av disse utilgivelige handlingene. Jeg har valgt å gå fra mannen min, sa Chapman i en uttalelse den gang.

- Tvang dem

Milano er fortsatt god venn med den fraskilte motedesigneren, som for øvrig står bak det suksessfulle merket Marchesa. På spørsmål fra Meghan Kelly om hvordan det gikk med Chapman, svarte Milano at hun etter forholdene hadde det fint.

TAR VENNINNA I FORSVAR: Alyssa Milano, som selv startet #MeToo-kampanjen, sier hun forsøker å være der for Harvey Weinsteins kone i den vanskelige tiden. Foto: NTB scanpix
TAR VENNINNA I FORSVAR: Alyssa Milano, som selv startet #MeToo-kampanjen, sier hun forsøker å være der for Harvey Weinsteins kone i den vanskelige tiden. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Hun er en fantastisk mor, en fantastisk kvinne og jeg tror hennes prioritet akkurat nå er å oppdra de to barna hun har på best mulig måte i denne situasjonen. Hun går virkelig gjennom mørke tider og er lei seg. Det er ikke enkelt for henne, sa hun i intervjuet og fortsatte:

- Men jeg tviler ikke på at hun kommer seg gjennom det, noe hun også fortjener. Hun er en bra dame, sa hun i intervjuet.

McGowan har ved flere anledninger uttalt seg offentlig om at hun ikke respekterer produsentens kone. Hun har tidligere sagt at Chapman har vært medskyldig i ektemannens overgrep, fordi hun ikke har sagt fra eller satt ned foten.

Hun har dessuten også hevdet at Weinstein tvang Hollywood-stjerner til å bruke konas kjoler fra Marchesa på røde løpere. McGowan har også retvitret en rekke påstander, som hevder at Chapman aldri ville klart noe uten giftermålet til Weinstein og at hun bevisst valgte å være stille rundt ektemannens trakassering.

Tiraden ble avsluttet ved at McGowan ba Milano ringe Camille Cosby, kona til overgrepsanklagede Bill Cosby. Milano har ikke kommentert tv-stjernens slagkraftige uttalelser ennå.

Ble arrestert

Den tidligere «Charmed»-stjernen McGowan hevder at produsenten voldtok henne, og at han i 1997 slapp unna ved å gi henne et skadeoppgjør på 100 000 amerikanske dollar, nærmere 800 000 norske kroner med dagens kurs.

Tidligere i høst havnet hun derimot selv i politiets søkelys, etter å ha testet positivt for narkotika på personlige eiendeler. Arrestordren ble utstedt i februar, og ni måneder senere meldte McGowan seg selv inn til politiet.

Lensmannskontoret i Virginia fortalte Huffington Post at skuespillerinnen ble arrestert, før hun senere på dagen ble løslatt mot kausjon.

HUN BLE VOLDTATT: Den norske skuespilleren Natassia Malthe hevder hun ble voldtatt av Harvey Weinstein i 2008. Hun fortalte dette på en pressekonferanse i New York onsdag kveld, sammen med sin advokat Gloria Allred. Video: CNN / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Arrestordren ble basert på en politietterforskning av personlige eiendeler som testet positivt for narkotika og ble etterlatt på en flyging som ankom Washington Dulles flyplass 20. januar 2017, fortalte Robert Yingling fra Washingtons flyplassmyndighet til Huffington Post.

I et intervju med The New Yorker fortalte McGowan om hendelsesforløpet fra flyturen frem til i dag. En politietterforsker hadde dagen etter ringt og bedt henne om å komme og hente lommeboken sin, som hun hadde etterlatt på flyet.

Fordi skuespillerinnen noen måneder tidligere hadde publisert et flertall Twitter-meldinger om at hun hadde blitt voldtatt av en produsent, samt hintet om at det kunne være Harvey Weinstein hun snakket om, var hun redd for at produsenten nå hadde sendt privatetterforskere etter henne.

ONANERTE: TV-reporter Lauren Sivan forteller i et intervju med NBC hvordan stjerneprodusent Harvey Weinstein blottet seg og onanerte foran henne i kjelleren på en restaurant for rundt 10 år siden. - Jeg ble sjokkert, sier Sivan. Video: NBC via AP / NTB Scanpix Vis mer

Tidlig i september, allerede før arrestordren mot McGowan ble offentlig kjent, holdt Weinstein, ifølge en kilde som var i Weinsteins selskap på den tiden, et møte med sine private etterforskere. Møtet gikk angivelig ut på å finne en måte å arrestere McGowan på.

Weinstein foreslo å lekke informasjonen om narkotikabeslaget, som fremdeles ikke var kjent for offentligheten, til The New York Post, noe som førte til at reporteren tok kontakt med McGowan for å få en kommentar til saken.

I frykt for at informasjonen skulle komme ut i media først, sendte skuespillerinnen ut en Twitter-melding der hun skrev at det hadde blitt utstedt en arrestordre på henne, og hun lurer på om det er noen som forsøker å få henne til å tie.

LES OGSÅ: Kvinnelige norske skuespillere bak opprop mot ukulturen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer