Jay-Z og Beyoncé:

Full «krig» etter dette: - Perverst

Detaljer i Jay-Z- og Beyoncé-bilde skaper furore.

KRITISERES: Jay-Z og Beyoncé har gjort en kampanje med Tiffany & Co. Foto: Tiffany & Co.
KRITISERES: Jay-Z og Beyoncé har gjort en kampanje med Tiffany & Co. Foto: Tiffany & Co. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er liten tvil om at Jay-Z (51) og Beyoncé (40) er blant verdens mest populære par. Duoen, som giftet seg i 2008, har datteren Blue Ivy (9) og tvillingene Rumi og Sir (4) sammen.

De overrasker stadig fansen med å dele bilder fra sin ellers ganske privat hverdag, noe som ofte ender med overskrifter i internasjonal presse.

Nå er det imidlertid ikke på grunn av et familiebilde de to artistene får oppmerksomhet, men på grunn av bilder de har tatt i samarbeid med smykkemerket Tiffany & Co.

På bildene poserer ekteparet sammen, og mens Beyoncé har en formsydd, fotsid, svart kjole, bærer ektemannen en klassisk dress for anledningen.

Det er imidlertid detaljen i bildet som gjør at det blåser opp til storm rundt «the Carters».

PRIVAT: Beyoncé er kjent for å være privat av seg, men i anledning nyttårsaften delte hun bilder av tvillingene sine. Video: Beyoncé Vis mer

- Forferdet

Bak dem står nemlig maleriet «Equals Pi» av den avdøde kunstneren Jean-Michel Basquiat. Flere venner og samarbeidspartnere av Basquiat reagerer nå sterkt på bruken av kunstverket.

Blant dem er Alexis Adler, som bodde med kunstneren i ett år fra 1979. Hun sier til The Daily Beast at hun ble forferdet da hun så kampanjen med vennens bilde i bakgrunnen.

Samtidig mener Adler at Basquiat trolig heller ville ha ønsket å se kunsten sin på museum fremfor i en kampanje. Ifølge nettstedet ble maleriet kjøpt av Tiffany & Co. fra en privat samling og har aldri blitt vist frem før nå.

Jean-Michel Basquiat døde bare 27 år gammel i 1988, og arbeidet for det meste med maleri inspirert av graffiti og gatekunst.

Avviser kopi

Stephen Torton, som jobbet med den avdøde kunstneren, hevder at smykkemerket ikke engang ville ha invitert kunstneren inn dersom han var i live.

- De ville ikke ha sluppet Jean-Michael inn på Tiffanys om han ønsket å bruke toalettet eller om han skulle kjøpe en forlovelsesring og bladde opp penger fra lommen. Vi kunne ikke engang få tak i drosje, sier Torton, som blandet den turkise fargen i bildet.

LØVENES KONGE: Hør Beyoncé og artisten Childish Gambino synge den kjente låten «Can you feel the love tonight». Vis mer

Han mener også at Basquiat overhodet ikke forsøkte å kopiere Tiffany & Co.s signaturfarge, selv om selskapet skal ha hevdet dette og mener de kjente godt til kunstneren og hvor han kom fra.

«Denne svært perverse appropriasjonen av kunstnerens inspirasjon er for mye», skriver Torton på Instagram.

Alexandre Arnault, konserndirektør for produkter og kommunikasjon i Tiffanys, hevder at kunstneren elsket luksus og smykker og at fargen i maleriet derfor ikke er tilfeldig. Han tror derimot det er en hyllest til selskapet ettersom fargen er så spesifikk.

Beyoncé og Jay-Z hadde trolig liten anelse om hvilken ståhei bildet skulle skape. De har foreløpig ikke uttalt seg om uenigheten, men har delt det aktuelle bildet i sosiale medier.

HUSTLERS: Det var stjernespekket i filmen «Hustler». I filmen får vi se både Cardi B og Jennifer Lopez, hvor sistnevnte viser frem kunstner på strippestangen. Vis mer

LES OGSÅ: Hardt ut mot Beyoncé-diett: - Ikke anbefalt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer