Isabella Löwengrip:

Full kollaps: Alle ansatte sluttet

Bloggdronninga står nå alene i selskapet etter marerittmånedene.

KRISE: Sveriges største blogger Isabella Löwengrip, også kjent som Blondinbella, har ikke lagt skjul på at hun har slitt den siste tida. Foto: NTB scanpix
KRISE: Sveriges største blogger Isabella Löwengrip, også kjent som Blondinbella, har ikke lagt skjul på at hun har slitt den siste tida. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil bli en av verdens mektigste kvinner, uttalte den svenske influenseren Isabella Löwengrip (29) til Dagbladet i fjor.

Motgangen de siste månedene tyder derimot på at veien dit kan bli ekstra krevende. Påstander om blogg-fusk, innstilte USA-planer og økonomisk havari er det som har preget overskriftene om 29-åringen - som i 2018 ble utnevnt til næringslivets mektigste kvinne.

I oktober trakk influenseren i nødbremsen for å unngå konkurs i forretningsimperiet Löwengrip Invest. Selskapet, som i 2019 omsatte for 16,8 millioner svenske kroner, hadde opprinnelig ti ansatte, ifølge Expressen.

Nå har samtlige sluttet.

- Det er merkelig at vi for noen måneder siden var ti ansatte og hadde store planer om å ekspandere til USA. I stedet gikk det en annen vei for Löwengrip Invest som ikke lenger kommer til å ha noen ansatte, skriver 29-åringen i et blogginnlegg titulert «Last man (woman) standing».

- Gjennom krisen

Den siste i rekken av ansatte som forlater skipet, er Marisol Was. Hun ble rekruttert i april i fjor, og skulle opprinnelig ha ansvar for at selskapet opererte etisk og bærekraftig. I stedet har arbeidsoppgavene i stor grad omhandlet krisehåndtering.

- Ganske umiddelbart ble medieforespørsler en større del av hennes jobb. Når det i høst blåste som verst, gikk vi hånd i hånd gjennom krisen.

- I desember, da vi hadde taklet det verste, hadde vi en samtale der begge konstaterte at de forandringene som har skjedd i mitt liv, og i selskapet, har endret forutsetningene, skriver Löwengrip - noe som for øvrig er en oppsummering Was slutter seg til, ifølge Expressen.

Luksuriøs livsstil

Etter planen skulle Löwengrip Invest satse internasjonalt med sine skjønnhetsprodukter og opprette et datterselskap som skulle børsnoteres i 2020. Deretter var målet å nå en omsetning på 100 millioner svenske kroner, melder Svenska Dagbladet.

Så avdekket Expressen at selskapet i realiteten befant seg i en hardt presset situasjon. Löwengrip har blant annet brukt store summer på privatfly, reiser, en leilighet på Manhattan - og kontorlokaler. På samme tid har 29-åringen ikke lykkes å sikre forretningsavtaler som ønsket.

- Det er alltid lett å være etterpåklok. Vi har hatt en distributør i USA i over ett år, og selger via Amazon. Vi har også vært i forhandlinger med Sephora i mange år, men ingenting er skrevet under på, har influenseren forklart til avisa.

- Ville gått konkurs

I frykt for av livsverket ville gå opp i flammer, så ikke Löwengrip noen annen utvei enn å si opp ansatte og legge verdensplanene på is.

- Vi tar ingen flere sjanser. Om vi ikke hadde snudd skuta og tatt grep, ville all kapitalen min blitt spist bort, og vi ville gått konkurs, skrev hun i et blogginnlegg i oktober, gjengitt av Aftonbladet.

STOR: 29 år gamle Isabella Löwengrip, også kjent som «Blondinbella», lever av å dele åpent om både business og privatliv, og stjeler stadig spalteplass i mediene i Sverige så vel som her til lands. Reporter: Henriette Eilertsen. Klipp: Madeleine Liereng. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hva som nå skjer med forretningsimperiet, er noe tåkelagt. Da Dagbladet møtte Löwengrip i november, la ikke 29-åringen skjul på at hun gikk gjennom en vanskelig tid. Influenseren gjorde det samtidig tydelig at krisen ikke setter en stopper for drømmene - selv om hun nå fortsetter på egenhånd.

- Jeg tror at til tross for at det går opp og ned, så har jeg veldig høye mål. Jeg vil bli en av verdens mektigste kvinner og vil gjøre veldig mye. Jeg er klar over at mange mennesker finner skadeglede når det ikke går så bra for meg, men jeg får inspirasjon av å få andre kvinner til å stå på, sa hun til Dagbladet, og fortsatte:

- Jeg hadde trengt ei jente som pushet meg til å teste ting. Hvis jeg kan være en som får andre kvinner til å våge, først og fremst til å starte egne selskap, som er min lidenskap, så må jeg være åpen og fortelle om både positive og negative sider.

Denne saken ble først publisert på Dagbladets finansnettsted, Børsen.no.

LES OGSÅ: Får kritikk for barnas kosthold

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer