«Farmen»:

Full klinsj på «Farmen»-gården

- Han har en nedsettende tone mot kvinner.

SKADER SEG: Det går nesten fryktelig galt når Terje Leer tyr til nye midler for å vekke folket på gården. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets sesong av «Farmen» er i full gang - og det har ikke akkurat skortet på uenigheter og dramatikk hittil i det kjente realityprogrammet.

I kveldens episode bygget det seg også opp til konflikt. Storbonde Terje Leers (54) måte å styre gården på har nemlig ikke havnet i god jord hos alle deltakerne.

I onsdagens episode ble Leer anklaget for å ha et nedsettende kvinnesyn, og det kokte nesten over for Ingebjørg Monique Haram (30) etter noen uttalelser han kom med.

Gjennom hele episoden er det gnisninger mellom de to deltakerne, og det hele starter etter at storbonden, tidlig om morgenen, vekker deltakerne på en svært brutal måte - ved å slå hardt i en gammel kasse av metall.

I KRANGEL: Terje Leer får kritikk for å være kvinnenedsettende i kveldens episode - noe han selv avviser. Foto: TV 2
I KRANGEL: Terje Leer får kritikk for å være kvinnenedsettende i kveldens episode - noe han selv avviser. Foto: TV 2 Vis mer

Det hele kulminerer når Haram bistår storbonden med å sage treplanker som skal bli til årer - som er en del av ukesoppdraget. Haram reagerer på det hun mener er kvinnenedsettende kommentarer fra Leer mens hun står og jobber.

- Typisk dere kvinnfolk. Enkle i tankegangen, sier Terje Leer mens Haram sager plankene.

«En gammeldags mann»

Leer sier også at Ingebjørg «overhodet ikke er flink til å sage», og spør seg om hun noensinne har tatt i en sag før.

UENIGE: Terje Leer og Ingebjørg Monique Haram (til høyre) er ikke helt enige om alt som foregår på gården, og sistnevnte har reagert på det hun mener er dårlige holdninger overfor kvinner. Foto: TV 2
UENIGE: Terje Leer og Ingebjørg Monique Haram (til høyre) er ikke helt enige om alt som foregår på gården, og sistnevnte har reagert på det hun mener er dårlige holdninger overfor kvinner. Foto: TV 2 Vis mer

Haram forteller til Dagbladet at det også er en rekke andre ting hun reagerte på. Ved en annen anledning skal nemlig Leer også ha uttalt at «kvinner som arbeider bidrar til å ødelegge økonomien».

- Han hadde mye meninger om kvinner og kvinner i arbeid, sier «Farmen»-deltakeren og fortsetter:

SKADER SEG: Det man ikke får se på TV er at Asad Shehada skader seg under årets første «Farmen»-tvekamp. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Jeg ble veldig provosert av uttalelsene hans. Han er en gammeldags mann. Men han roet seg heldigvis etter hvert.

Haram innrømmer likevel at hun måtte jobbe med seg selv underveis og late som at kritikken ikke gikk inn på henne ved å finne seg i det hun opplevde som nedlatende holdninger - blant annet fordi Leer er storbonde.

- Jeg måtte holde en del tilbake.

HOLDT TILBAKE: Ingebjørg Monique Haram innrømmer at hun måtte jobbe med seg selv for å ikke la raseriet gå utover ukas storbonde, Terje Leer. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
HOLDT TILBAKE: Ingebjørg Monique Haram innrømmer at hun måtte jobbe med seg selv for å ikke la raseriet gå utover ukas storbonde, Terje Leer. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Avviser kritikken

Leer - på sin side - avviser kritikken, og sier at han ikke ser ned på kvinner. Han innrømmer imidlertid at han sier en rekke kontroversielle ting på gården utelukkende for å provosere.

- Jeg sier det jeg mener, deler han og legger til:

- Ingebjørg var vant til å få viljen sin. Problemet ligger hos henne. Hun er bortskjemt, og en person som aldri gir seg. Jeg ba om unnskyldning etter hendelsen, da kameraene var slått av. Jeg sa nok tingene for å provosere og skape litt stemning i gruppa.

Videre forteller Leer at han og Haram hadde en rekke uenigheter inne på gården, men han fastholder at kveldens utsagn ikke var kvinnefiendtlig ment.

GRISESLAKT: Det er spesielt én ting som forandret livet til Martine Lunde etter hennes opphold på «Farmen Kjendis» i vinter. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

- Jeg er flink til å provosere. Dette var ikke ment alvorlig eller slemt. Jeg sa det nok for å skape reaksjoner, sier 54-åringen.

- Jeg mente det ikke kvinnenedsettende. Jeg ser ikke ned på kvinner.

Storbonden mener likevel at det finnes arbeidsoppgaver menn er bedre rustet til å utføre enn kvinner - som for eksempel tungt fysisk arbeid.

LES OGSÅ: - Tøft da eksen fikk barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer