«Camp Kulinaris»:

Full isfront: - Ikke mobbing

Realitydeltaker Richard Liedholm mener meddeltaker Maria Moen framstiller han som en mobber.

HARDT UT: Realitydeltaker Richard Liedholm går hardt ut mot meddeltaker Maria Moen på Instagram-story. Foto: TV3
HARDT UT: Realitydeltaker Richard Liedholm går hardt ut mot meddeltaker Maria Moen på Instagram-story. Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye sesongen av «Camp Kulinaris» ruller over tv-skjermen i disse dager. Det har ikke foregått uten dramatikk og dårlig stemning blant deltakerne.

«Camp Kulinaris»- deltaker Maria Moen (27) har den siste uken siktet til at noe av det som utspant seg i programmet kan oppfattes som mobbing.

På Instagram har Moen blant annet snakket om at det er dumt å holde følelsene sine inni seg, og at dette er bakgrunnen for at hun har reagert sterkt på krangler og uenigheter under deltakelsen.

Det var VG som først omtalte saken.

STORMER UT: Det går hett for seg på kjøkkenet når Maria Moen og Fetisha Williams fyker i tottene på hverandre på «Camp Kulinaris». Vis mer

Overfor Se og Hør beskriver Moen mobbing som blant annet systematisk uthenging, baksnakking, utestengelse og å rotte seg sammen mot et individ.

- Gjerne gjemt bak en maktposisjon som gjør offeret ute av stand til å forsvare seg. En mobber er dessuten en som får positiv stimulans ved å undertrykke og dominere andre, sier hun, men ønsker ikke å gå nærmere inn på hva hun oppfattet som mobbing under deltakelsen.

- Pinlig

Nå slår imidlertid meddeltaker Richard Liedholm (34) hardt tilbake mot Moen på Instagram, hvor han hevder at hun ikke ble utsatt for mobbing.

Innledningsvis forklarer Liedholm at han vanligvis ikke ønsker å gi oppmerksomhet til det han beskriver som« oppmerksomhetssyke folk».

- Du har også klart å vanne ut begrepet «mobbing» så sinnssykt at det rett og slett er pinlig, fortsetter han.

IKKE REDD FOR Å BY PÅ SEG SELV: Maria Moen, kjent fra «Paradise Hotel» og «Camp Kulinaris» har opplevd kritikk etter å ha bydd på seg selv på TV. Nå slår hun tilbake. Video: Rød Løper Vis mer

Deretter mener realitydeltakeren at Moen har framstilt ham som en mobber, og at hun selv gir seg tittelen «mobbeoffer». Liedholm trekker også fram noe Moen, ifølge ham, skal ha sagt på Instagram: «Det er ikke mobbere som bestemmer hva som definerer mobbing, det er offeret».

- Nei, Maria, det er verken mobbere eller offeret. Mobbing er allerede definert, fortsetter Liedholm på Instagram, og refererer til kilder som blant annet og Norwegian Digital Learning Arena (NDLA) og FHI.

- Du var umulig å prate med, for du ble hysterisk. Om du velger å angripe mennesker og de sier sin mening om oppførselen din, så mener du det er mobbing, legger han til.

Ferdig med saken

Overfor Se og Hør sier Moen at det får være opp til publikum å avgjøre om hun ble utsatt for mobbing i programmet.

- Det får være opp til publikum å avgjøre om dette kommer fram, enten i storyen til Richard eller på «Camp Kulinaris», sier hun overfor Se og Hør, og legger til:

- Jeg synes det er et stygt tegn i tida å gi noen fritt spillerom til å offentlig henge ut andre. Dette både underbygger og normaliserer en giftig mobbekultur, og hjertet mitt blør for de unge i dag. Personlig er jeg ferdig med denne saken.

Hun forklarer videre at hun føler på et samfunnsansvar for å ta opp denne tematikken fordi mange har opplevd mobbing, vonde ting, utestengelse og drittslenging.

TREKKER SEG: En deltager er nødt til å trekke seg fra «Camp Kulinaris» Video: Viaplay Vis mer

Moen innrømmer at hun ble inspirert til å fortelle om sine opplevelser etter at artist Andreas «Tix» Haukeland har snakket om mobbing i media den siste tida. Hun mener det er på tide å snakke om det hun mener er en ukultur med mobbing og utestengelse i samfunnet.

Overfor VG sier Liedholm at han valgte å gå ut mot Moen på bakgrunn av at han hadde fått en del forespørsler fra følgerne sine.

- Og når jeg har sett nærmere på hva hun faktisk delte, mener jeg hun bagatelliserer mobbing. Det er ikke greit. Derfor ville jeg, i tillegg til andre grunner, si noe nå. Og jeg vet at jeg ikke mobbet henne, sier han til avisa.

Det har hittil ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Liedholm.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer