Dette er «Love Island Norge»:

Full forvirring rundt «Love Island»-reglene

Flere av deltakerne sliter med å forstå hva programmet de skal delta i går ut på. Her er fasiten.

DETTE ER «LOVE ISLAND»: Realitykonseptet «Love Island» er helt nytt i Norge, og deltakerne sliter litt med å forklare reglene. Video: Marie Røssland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Førstkommende søndag flytter fem menn og fem kvinner inn i en villa like utenfor Las Palmas for å delta i den første norske utgaven av «Love Island».

Reality-programmet blir produsert av produksjonsselskapet ITV, og skal sendes på kanalen TV3 her til lands. «Love Island» ble for første gang sendt i Storbritannia i 2005 og 2006. Etter en årelang pause, kom programmet tilbake i ny drakt i 2015.

Siden den gang har det bare blitt mer og mer populært, og ifølge Digital Spy, fikk hele 3,6 millioner seere med seg finalen i fjerde sesong - som er én million flere seere enn året før.

Det var i like før jul i fjor det ble kjent at det skulle lages en norsk versjon av det populære programmet, som allerede da hadde blitt solgt til 40 land, ifølge TV3.

Se og Hør kunne tidligere denne uken røpe hvilke deltakere som skal kjempe om å finne kjærligheten mens kameraene følger dem døgnet rundt.

Da vi møtte gjengen i forkant av innspillingen i Las Palmas, var det imidlertid flere av dem som slet med å forklare konseptet til programmet de skal være med i.

Se video øverst i saken!

DISSE ER MED PÅ «LOVE ISLAND»: Første sesong av «Love Island Norge» begynner 26. august. Her er elleve av deltakerne. Alt fra gründere, leger og bloggere skal delta i jakten på den store kjærligheten. Video: Marie Røssland Vis mer

Seerne har mye makt

Konseptet til «Love Island» går kort og greit ut på å finne en match inne i den luksuriøse villaen. Det som imidlertid er vanskeligere å forstå, er de ulike vriene man vil se underveis i sesongen.

Ifølge TV3 er konseptet «et datingprogram hvor utvalgte kvinner og menn bor sammen i en luksuriøs villa. Målet er å finne kjærligheten.»

Nye deltakere vil stadig flytte inn i «Love Island»-huset, noe som vil sette de ulike parene på prøve. Dette fordi man kan bytte ut partneren sin dersom man tror man kommer til å få bedre kjemi med nykommeren.

Personen som står uten en match, blir dermed sendt tilbake til Norge.

TV-VILLA: Den ferske programlederen, Tone Damli, viser fram villaen hvor håpefulle «Love Island»-deltakere skal bo. Problemet er at ingen har vist programlederen rundt i villaen. Video: Marie Røssland Vis mer

Seerne vil hele veien ha ha innvirkning på hva som vil skje i villaen. Det er også seerne som avgjør hvilket par som til slutt vinner «Love Island» og skal dele en pengepremie på en halv million kroner mellom seg.

Men før vinnerne blir kåret vil altså deltakerne bli godt kjent med hverandre gjennom ulike utfordringer og leker. Hver fredag blir det holdt en slags talkshow, ledet av programleder Tone Damli (30), der deltakerne kan spørre hverandre ut, i tillegg til å svare på spørsmål fra seerne.

Eldre deltakere

Pressekontakt for norske «Love Island», Linda Glomlien i Nordic Entertainment Group, forklarer til Se og Hør at programmet skiller seg ut i forhold til andre omstridte realityprogrammer som blant andre «Paradise Hotel» og «Ex On The Beach».

- I «Love Island» har folk meldt seg på mål om å finne kjærligheten. Det er single gutter og jenter som er lei av Tinder og dating, og vil treffe en kjæreste på en spennende, annerledes og morsom måte, sier hun.

Mens «Paradise Hotel» går ut på taktisk spill, og «Ex On The Beach» treffer seerne med dramatikk, er «Love Island» altså et program der drømmen om å finne kjærligheten står i fokus.

Glomlien tror at programmet kan treffe en bred målgruppe, men at det som realityprogrammer flest, mest sannsynligvis vil fenge flest unge mennesker.

- Vi håper selvsagt at alle vil sjekke ut «Love Island» på søndag. Serien treffer nok imidlertid aller best hos unge voksne kvinner og menn som setter pris på en god realityserie, sier hun til Se og Hør.

I årets cast finner man mennesker mellom 23 og 32 år.

- Det er en veldig variert og mer voksen cast enn for eksempel i «Paradise Hotel». Deltakerne i «Love Island» er en gjeng med svært ulike personligheter, som vet hva de vil i livet og som er klare for et forhold, forklarer Glomlien.

LES OGSÅ: - Silikonpuppene blir steinharde kuler

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer