DETTE ER «LOVE ISLAND»: Realitykonseptet «Love Island» er helt nytt i Norge, og deltakerne sliter litt med å forklare reglene. Video: Marie Røssland Vis mer

Dette er «Love Island Norge»:

Full forvirring rundt «Love Island»-reglene

Flere av deltakerne sliter med å forstå hva programmet de skal delta i går ut på. Her er fasiten.

Førstkommende søndag flytter fem menn og fem kvinner inn i en villa like utenfor Las Palmas for å delta i den første norske utgaven av «Love Island».

Reality-programmet blir produsert av produksjonsselskapet ITV, og skal sendes på kanalen TV3 her til lands. «Love Island» ble for første gang sendt i Storbritannia i 2005 og 2006. Etter en årelang pause, kom programmet tilbake i ny drakt i 2015.

Siden den gang har det bare blitt mer og mer populært, og ifølge Digital Spy, fikk hele 3,6 millioner seere med seg finalen i fjerde sesong - som er én million flere seere enn året før.

Det var i like før jul i fjor det ble kjent at det skulle lages en norsk versjon av det populære programmet, som allerede da hadde blitt solgt til 40 land, ifølge TV3.

Se og Hør kunne tidligere denne uken røpe hvilke deltakere som skal kjempe om å finne kjærligheten mens kameraene følger dem døgnet rundt.

Da vi møtte gjengen i forkant av innspillingen i Las Palmas, var det imidlertid flere av dem som slet med å forklare konseptet til programmet de skal være med i.

Se video øverst i saken!

DISSE ER MED PÅ «LOVE ISLAND»: Første sesong av «Love Island Norge» begynner 26. august. Her er elleve av deltakerne. Alt fra gründere, leger og bloggere skal delta i jakten på den store kjærligheten. Video: Marie Røssland Vis mer

Seerne har mye makt

Konseptet til «Love Island» går kort og greit ut på å finne en match inne i den luksuriøse villaen. Det som imidlertid er vanskeligere å forstå, er de ulike vriene man vil se underveis i sesongen.

Ifølge TV3 er konseptet «et datingprogram hvor utvalgte kvinner og menn bor sammen i en luksuriøs villa. Målet er å finne kjærligheten.»

Nye deltakere vil stadig flytte inn i «Love Island»-huset, noe som vil sette de ulike parene på prøve. Dette fordi man kan bytte ut partneren sin dersom man tror man kommer til å få bedre kjemi med nykommeren.

Personen som står uten en match, blir dermed sendt tilbake til Norge.

TV-VILLA: Den ferske programlederen, Tone Damli, viser fram villaen hvor håpefulle «Love Island»-deltakere skal bo. Problemet er at ingen har vist programlederen rundt i villaen. Video: Marie Røssland Vis mer

Seerne vil hele veien ha ha innvirkning på hva som vil skje i villaen. Det er også seerne som avgjør hvilket par som til slutt vinner «Love Island» og skal dele en pengepremie på en halv million kroner mellom seg.

Men før vinnerne blir kåret vil altså deltakerne bli godt kjent med hverandre gjennom ulike utfordringer og leker. Hver fredag blir det holdt en slags talkshow, ledet av programleder Tone Damli (30), der deltakerne kan spørre hverandre ut, i tillegg til å svare på spørsmål fra seerne.

Eldre deltakere

Pressekontakt for norske «Love Island», Linda Glomlien i Nordic Entertainment Group, forklarer til Se og Hør at programmet skiller seg ut i forhold til andre omstridte realityprogrammer som blant andre «Paradise Hotel» og «Ex On The Beach».

- I «Love Island» har folk meldt seg på mål om å finne kjærligheten. Det er single gutter og jenter som er lei av Tinder og dating, og vil treffe en kjæreste på en spennende, annerledes og morsom måte, sier hun.

Mens «Paradise Hotel» går ut på taktisk spill, og «Ex On The Beach» treffer seerne med dramatikk, er «Love Island» altså et program der drømmen om å finne kjærligheten står i fokus.

Glomlien tror at programmet kan treffe en bred målgruppe, men at det som realityprogrammer flest, mest sannsynligvis vil fenge flest unge mennesker.

- Vi håper selvsagt at alle vil sjekke ut «Love Island» på søndag. Serien treffer nok imidlertid aller best hos unge voksne kvinner og menn som setter pris på en god realityserie, sier hun til Se og Hør.

I årets cast finner man mennesker mellom 23 og 32 år.

- Det er en veldig variert og mer voksen cast enn for eksempel i «Paradise Hotel». Deltakerne i «Love Island» er en gjeng med svært ulike personligheter, som vet hva de vil i livet og som er klare for et forhold, forklarer Glomlien.

LES OGSÅ: - Silikonpuppene blir steinharde kuler

Vant 20 000 hver eneste måned de neste 20 årene!

Vant 20 000 hver eneste måned de neste 20 årene!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
Dro fra kjendisfest i raseri

Dro fra kjendisfest i raseri

- Kommer til å føle meg utenfor

- Kommer til å føle meg utenfor

- Det var jeg som ble etterlyst

- Det var jeg som ble etterlyst

Flytter ikke inn med kjæresten i nykjøpt leilighet

Flytter ikke inn med kjæresten i nykjøpt leilighet

Milliardær-familiens ukjente drama

Milliardær-familiens ukjente drama

Slik er fotballstjernens luksus-soning

Slik er fotballstjernens luksus-soning

Dette er årets fire første deltakere i «Paradise Hotel»

Dette er årets fire første deltakere i «Paradise Hotel»

Raser mot TV3

Raser mot TV3

Dette fikk du ikke se på tv

Dette fikk du ikke se på tv

Derfor vil ikke Gwyneth ha barn med sin nye ektemann

Derfor vil ikke Gwyneth ha barn med sin nye ektemann

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255