«Tiger King»:

Full forvirring rundt «hemmelig» episode

«Tiger King» har tatt verden med storm. Nå kan det hende fansen får mer å bryne seg på. NB! Spoilere kan forekomme.

LØGN: Dagbladet har intervjuet Tiger King-karakter Doc Antle. Bilder fra Netflix. Vis mer
Publisert

Det er vanskelig å anslå hvor mange som har slukt Netflix-suksessen «Tiger King», men det er trolig snakk om flere millioner. I Norge har den toppet listen over strømmetjenestens mest sette serier i flere uker, og i sosiale medier diskuteres de mange situasjonene serien presenterer heftig.

I løpet av de sju episodene dokumentarserien inneholder, får seerne presentert temaer som polygami, selvmord, et mulig drap, narkotikasmugling og tigeroppdrett, som i sum byr på utallige konspirasjonsteorier og meninger. Og historien er på ingen måte over ennå, om vi skal tro Jeff Lowe.

Netflix-serien «Tiger king» har tatt verden med storm. Vis mer

Lowe males i serien som den litt tvilsomme partygutten, som seinere tar over dyrehagen til Joe Exotic. Sistnevnte soner for tida en dom på 22 år for å ha forsøkt å få dyrevernsaktivist Carole Baskin drept, men eierskiftet skjedde lenge før det.

- Skal filme

Mange nyter godt av oppmerksomheten serien nå har gitt dem, men skal vi tro Lowe er eventyret på ingen måte over ennå. Nylig hevdet nemlig han at Netflix planlegger å lage én siste episode av serien, som snart skal dukke opp.

TYPE: Jeff Lowe eier i dag dyrehagen Joe Exotic drev i Oklahoma. Han hevder nå at det kommer mer snacks på Netflix for fansen. Her er han fotografert på en alminnelig biltur med en hvit tiger. Foto: Netflix
TYPE: Jeff Lowe eier i dag dyrehagen Joe Exotic drev i Oklahoma. Han hevder nå at det kommer mer snacks på Netflix for fansen. Her er han fotografert på en alminnelig biltur med en hvit tiger. Foto: Netflix Vis mer

- Netflix legger til enda en episode. Den kommer neste uke. De skal filme her i morra, fortalte han i en video, ifølge Vanity Fair.

Kona, Lauren Lowe, forteller det samme. Den brå og uventede nyheten har selvsagt fått fansen til å gå amok, og mange lurer på hva den siste episoden vil inneholde og belyse. Siden serien omhandler mennesker som fortsatt lever er det på ingen måte en true crime om en «cold case», og derfor er fortsatt alle mulige vendinger i saken potensielle.

Det er derimot flere ting som skurrer med påstandene. Netflix har ikke bekreftet om det kommer noe nye episode, og har heller ikke svart på Vanity Fairs forespørsel om informasjon. Det har hendt at de har sluppet nye episoder av serier, men det hender ikke ofte.

Og selv om Lowe i karaktergalleriet av polygamister, våpenelskere og narkomane kan framstå som nokså normal, har han selv hatt sine svin på skogen. Han er domfelt flere ganger, og det ble tydelig i serien at han ikke var verken så rik eller innflytelsesrik som ham framsto.

Vanity Fair peker for øvrig også på at det er merkelig at Netflix skal filme noe som helst nå som corona-pandemien raser.

Vil ikke være med

Et annet element som strider med det Lowe forteller, er at Carole Baskin ikke har blitt spurt om å være med i den kommende episoden. Hun er grunnlegger av Big Cat Rescue, et fristed for reddede eksotiske dyr fra privat eie.

IKKE SPURT: Carole Baskin har ikke fått forespørsel om å være med i nye ny episode. Det har hun heller ikke lyst til. Foto: NTB scanpix
IKKE SPURT: Carole Baskin har ikke fått forespørsel om å være med i nye ny episode. Det har hun heller ikke lyst til. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vi har ikke blitt spurt om den nye episoden og ville heller ikke vært med om vi fikk forespørselen, fortalte en av representantene hennes til Entertainment Weekly.

Det er det gode grunner til. Da hun sa ja til prosjektet, fikk hun ifølge People forespeilet at det skulle bli en slags «Blackfish» - bare for eksotiske katter. Hun refererte til dokumentaren om spekkhoggere i fangenskap, som skapte stor furore i 2013.

Slik ble det ikke. I likhet med de andre, ble også hennes privatliv nøye dokumentert og spekulert rundt.

Hun var Joe Exotics erkefiende i serien, og jobbet hardt for at det skulle bli forbudt å ha eksotiske katter i privat eie. Samtidig går det rykter om at hennes første ektemann, som forsvant, ble drept og matet til tigrene av henne. Dette har hun hele tida hardnakket nektet for.

Dømt

- I stedet for å nå målet sitt, hadde serien et helt segment med påstander, løgner og kommentarer fra lite troverdige folk om at jeg hadde noe som helst å gjøre med forsvinningen av min ektemann Don i 1997, har hun uttalt.

I seriens introduksjon virker hun søt og snill, men som episodene går peker flere på at det er nokså mange likheter mellom henne og erkefienden. Hun redder eksotiske katter, men tar betalt for at publikum skal se dem - i likhet med Exotic.

Til syvende og sist var det I hvert fall sistnevnte som tabbet seg mest ut, da han forsøkte å leie en undercover FBI-agent til å drepe Baskin. Mens han sitter bak lås og slå, har hun altså meldt at hun ikke har noe mer å si om saken.

LES OGSÅ: Rita Ora har meldt seg frivillig til helsetjenesten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer