«Ex on the Beach» Norge:

Full forvirring etter å ha blitt kastet ut av «Ex on the Beach»

- Det er ingen fast oppskrift, sier TVNorge.

PLUTSELIG TV-EXIT: En ordre fra en iPad var det som skulle til for at «Ex on the Beach»-deltakerne Lloyd Lawrence Lorenz og Cecilie Andrea Røising måtte pakke sakene og reise hjem til Norge. Video: TVNorge / Discovery Vis mer
Publisert

Vi er inne i tredje uke av «Ex on the Beach Norge» på TVNorge, og for første gang i programmets relativt kortvarige norgeshistorie blir deltakere sendt hjem. Hvis du ikke har sett episoden, bør du stoppe å lese nå.

Nedenfor følger flere spoilere fra kveldens episode av konseptet, som originalt er hentet fra britiske MTV. I realityprogrammet, som allerede har høstet kritikk, er det ingen programleder som bestemmer. Alle beskjeder til deltakerne kommer fra en iPad, og denne gang bestemte den seg for å sende ut hele to deltakere.

Det er få som forstår hvorfor, selv i dag.

- Fikk aldri svar

Det var deltakerne Lloyd Lawrence (26) og Cecilie Andrea Røising (21) som i tur og orden ble kastet ut av programmet i tirsdagens episode. Sistnevnte fikk beskjeden mens hun var på date, men Lawrence var til stede i huset da «pushvarselet» kom.

Begge måtte umiddelbart pakke koffertene og forlate stedet, noe flere av de andre deltakerne reagerte på. Det ble en særlig tårevåt affære for Melina Johnsen (22) og Adrian Sellevoll (20), som begge hadde fått god kontakt med de utslåtte deltakerne.

Saken fortsetter nedenfor.

EX ON THE BEACH: Vera (88), Leif (92) og Torill (72) så den første episoden av den skandaleomsuste TV-serien «Ex on the beach». Lite visste de at det for det meste skulle handle om nakenhet, utskjelling og alkohol. Se den eldre gardes reaksjoner på det mye omdiskuterte skandaleprogrammet. Reporter: Julie Solberg. Video: Malene Storrusten. Klipp: Emilie Rydning / Malene Storrusten. Vis mer

Det skal nevnes at deltakerne på daværende tidspunkt hadde vært på innspilling i flere uker. Som følge av en syklon på Mauritius ble innspillingen stoppet i fem dager, og deltakerne ble ekstra godt kjent med hverandre uten at kameraene var til stede.

Et halvt år etter innspillingen skjønner altså verken Lawrence eller Røising hvorfor de måtte forlate programmet.

- Jeg fikk aldri noe svar på hvorfor vi måtte ut. Jeg har fortsatt ikke skjønt reglene, sier Lawrence til Se og Hør, og fortsetter:

- Plutselig måtte jeg pakke og dra min vei, og jeg var ganske forvirra der og da. Reaksjonen min kom ikke før noen timer etterpå, på vei hjem. Jeg ble ordentlig sur, spesielt siden produksjonen ikke ville fortelle oss hvorfor vi måtte reise hjem. Jeg fikk aldri noe begrunnelse, hevder han.

- Mistet den beste

Deltakeren opplevde det hele som urettferdig. Han har selv sett andre lands vrier på realitykonseptet, og mener deltakere ofte får ultimatum om hvem de vil sende hjem. Dessuten sendes sjelden hovedcasten hjem, mener han.

- Om det var slik at noen andre hadde sendt meg hjem, kunne jeg ha forsonet meg med det. Nå er jeg ganske rådvill.

Saken fortsetter nedenfor.

SENDT HJEM: Lloyd Lawrence fikk beskjed av nettbrettet om at hans tid inne på «Ex on the Beach» var over. Uten å skjønne hvorfor, måtte han pakke bagen og sette kursen mot Norge samme kveld. Foto: Discovery
SENDT HJEM: Lloyd Lawrence fikk beskjed av nettbrettet om at hans tid inne på «Ex on the Beach» var over. Uten å skjønne hvorfor, måtte han pakke bagen og sette kursen mot Norge samme kveld. Foto: Discovery Vis mer

Røising føler det likedan. Hun mener det ble gjort en alvorlig feil da hun ble sendt på dør.

- Jeg kunne vært med til slutten og laget masse drama og moro. Jeg er ikke en som løper rundt naken eller kysser absolutt alle - akkurat der er jeg en nonne. Men jeg lager drama på andre måter, og kastet blant annet et glass på en annen, sier hun og ler.

Saken fortsetter nedenfor.

SNURT: Lloyd Lawrence mener det er urettferdig at han måtte bli en av de første som forlot programmet. Han har fortsatt ikke fått svar på hvorfor det ble sånn. Foto: Toke Mathias Riskjær / Discovery
SNURT: Lloyd Lawrence mener det er urettferdig at han måtte bli en av de første som forlot programmet. Han har fortsatt ikke fått svar på hvorfor det ble sånn. Foto: Toke Mathias Riskjær / Discovery Vis mer

Hun mistenker med andre ord at mangelen på flørting kan være grunnen til at iPaden fortalte at hun måtte hjem. Hun så det derimot ikke komme, i likhet med de andre deltakerne.

- Det kom så brått på, og jeg ble helt fra meg. Det var andre som fortjente å dra hjem. Jeg har meldt meg på «Farmen» før, og har hatt skikkelig lyst til å være med i et realityprogram. Da er det dumt å måtte dra hjem så sykt tidlig, ass, legger hun til.

Hemmeligholder avgjørelsene

Se og Hør erfarer at deltakerne i kontrakten skriver under på at de skal la seg styre av iPaden mens de er med på innspillingen. At beslutningene ikke skulle få noen forklaring, var derimot ikke de Se og Hør har pratet med klar over.

Presseansvarlig for «Ex on the Beach Norge» i Discovery, Ola-Magnus Svihus, forklarer at det hele handler om hvordan gruppa fungerer sammen, og hva som kan gjøres for å bedre samholdet.

- Er det tilfeldig, eller blir deltakerne sendt hjem på bakgrunn av at de ikke lener passer inn i gruppa?

- Dette handler om å endre gruppedynamikken, slik at man får ulike historier og utvikling. Det betyr at for noen blir oppholdet langvarig, mens andre må pakke kofferten og forlate ferieparadiset litt tidligere, skriver han i en mail til Se og Hør.

DRAMA: Tre av «Ex on the Beach»-deltakerne røk i tottene på hverandre tidlig i programmet, men sier de har skværet opp. Reporter: Julie Solberg. Video: Andreas Fadum Vis mer

Videre forklarer Svihus at det ikke kommer til å være noen konkurranser eller taktikk i den omdiskuterte realityserien, og at iPadens avgjørelser, som igjen styres av produksjonen, er eneveldig. Han svarer derimot at «tiden vil vise» om tidligere utstemte deltakerne eventuelt kommer tilbake i konkurransen. Dette er det også iPaden som eventuelt bestemmer.

Det er heller ingen konkret oppskrift på når folk må hjem, eller når folk kommer inn.

- Ekser kommer inn i villaen fortløpende og noen må dessverre da også forlate festen. Det er ingen fast oppskrift på når noen kommer inn og noen ryker ut.

LES OGSÅ: - Jeg har alltid ment at penetrering er sex

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer