LUFTETUR: En koselig tur med flykarusellen er midt i blinken for de minste. Foto: Kristofer Scheiderbauer
LUFTETUR: En koselig tur med flykarusellen er midt i blinken for de minste. Foto: Kristofer ScheiderbauerVis mer

Full fart i «nye» Legoland

Legoland har rustet opp og lanserer nå en rekke nyheter. Vi har testet herlighetene – og gjett om det var gøy!

SEOGHØR.NO: Legoland i Billund har investert 88,5 millioner kroner foran årets sesong, og det bærer fornøyelsesparken preg av. Blant nyhetene er en pastellfarget miniatyrby med Lego Friends, nye temabygninger og et spøkelseshus i to etasjer.

Etter tre intense dager har vi ennå ikke vært gjennom alt, men er vi lei? Tvert imot. Legoland er den perfekte oppskriften på en familieferie som gir deg lyst til å komme tilbake!

Skummel nyhet

SPØKELSESHUS: «Ghost - The Haunted House» er en av årets nyvinninger. Her kan du bli skremt, og oppleve et fall på åtte meter!  Foto: Kristofer Scheiderbauer
SPØKELSESHUS: «Ghost - The Haunted House» er en av årets nyvinninger. Her kan du bli skremt, og oppleve et fall på åtte meter! Foto: Kristofer Scheiderbauer Vis mer

Årets helt store nyhet er spøkelseshuset «Ghost–The Haunted House». En blodtørstig Dracula står på vakt utenfor, og inne venter spøkelser, Frankensteins monster og andre uhyggelige legofigurer. I taket henger spindelvev, og her og der finnes lommelykter du kan lyse opp krokene med.

Det er bare så vidt vi finner veien ut av speillabyrinten, men det er først når den gale professoren skremmer vettet av oss at vi skriker til! Og skriker gjør også de fleste i det åtte meter frie fallet på slutten!

For store og små

Legoland passer for alle, uansett alder. Duploland med sin fargesprakende lekeplass, trehjulssykler og fly sysselsetter de yngste.

For vår snart fire år gamle sønn Isac åpner det seg flere muligheter. En av favorittene er piratbåtene som gjør en langsom men spennende ferd inn i en grotte fylt av legoskatter.

The Dragon er en annen favoritt, som etter en eventyrlig start slutter med en rutsjetur som virkelig kiler i magen.

4D-kino og Sealife gjør også stort inntrykk på store og små. For de eldre finnes tøffere attraksjoner som Polar Explorer, Ice Pilots School og X-treme Racers.

60 millioner legoklosser

Parken har åtte temaområder som Polar Land, Adventure Land og Pirate Land. Alt er blandet med berg-og-dal-baner og små lekeplasser. At det er brukt 60 millioner legoklosser til å bygge Legoland, låter utrolig, inntil du er der. Alt er laget av Lego!

Vi har knapt rukket å komme hjem før vi begynner å planlegge neste besøk.

KASTER LOSS: Både liten og stor setter pris på en tur på vannet i en knallrød legobåt. Foto: Heidi Rovén
KASTER LOSS: Både liten og stor setter pris på en tur på vannet i en knallrød legobåt. Foto: Heidi Rovén Vis mer

Legoland

Slik kommer du hit: SAS og Norwegian flyr direkte til Billund, og fra flyplassen er det tre kilometer til Hotel Legoland med buss eller taxi. Du kan også reise med ferge til Frederikshavn eller Hirtshals og kjøre ned til Billund.

Her bor du: Hotel Legoland har direkte adgang til parken, og temarom med frokost. Koster fra ca. 3500 norske kroner for to voksne og to barn i én dag med to dagers inngang til Legoland.

Et rimeligere alternativ er Legoland Holiday Village, hvor man kan leie hytte med tre soverom for 650 norske kroner i døgnet. Familiepakke med inngang til Legoland for fire i to dager koster 1785 kroner.

Zleep Hotel Billund koster ca. 2600 kroner for to netter med to voksne og to barn.

Mer info: www.legoland.dk


Foto: Heidi Rovén, Kristofer Scheiderbauer, Legoland

Priser Legoland

Inngangen koster 309 danske kroner for voksne, og 289 danske kroner for barn (3–12 år).

Mat og drikke: Det er mange tilbud, som Italian pizza og pasta, Family Buffet, middelalderborgen Knight's Restaurant etc. i Legoland. Mange velger buffet hvor man kan spise og drikke så mye man vil (inkludert softis). Det koster 200 danske kroner for voksne og 109 danske kroner for barn (5–12 år).

Det er også fullt mulig å nyte medbragt.

OPPLEVELSR I KØ: Legoland er bygget av 60 millioner klosser.Det er vanskelig å se seg mett.
OPPLEVELSR I KØ: Legoland er bygget av 60 millioner klosser.Det er vanskelig å se seg mett. Vis mer

5 tips før avreise

* Bestill god tid i forveien. Da sparer du penger (15 prosent avslag på inngang) og du sikrer deg plass.

* Gjør grundig research. Sjekk www.legoland.dk for åpningstider. Her finner du kart over området, og du kan sjekke når det er mest kø.

* Alle aktiviteter i parken følger med i inngangsbilletten, men ønsker du å prøve Trafikkskolen koster dette 70 danske kroner ekstra.

* Sørg for at små og store har gode sko. Du må regne med at dere tilbringe mange timer her.

* Kombiner turen til Legoland med et par dager i Skandinavias største badeland, Lalandia Aquadome rett i nærheten. Overnatting i to dager for fire personer i egen hytte koster ca. 3900 kroner.

LES OGSÅ: Gå i kongelige fotspor i sommer